konferans - sunum - koşullar

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
Merhabalar ;

bu konuyu pek araştırmamıştım. tcrübeli olanlar var ise aşağıda yer alan sorular hakkında yardımcı olmalarını rica ediyorum
NOT: şu anda sadece Science AAAS veya Nature bunyesinde araştırılacak,konferans için çok şey bilmediğimden ,aşağıda yer alan soru metinlerinde ve başlık metninde hata olma ihtimali var. böyle bir durum olursa özür dilerim.anlayışınıza teşekkürler.

sorularım

1) Dergi , konferansın organizayonu için gerekli ücreti karşılar mı?? (salon ,sunum araç ve gereçleri)
2) Dergi , Uçak bileti ve Vize ücretini karşılar mı? ,vize çıkış işlemleri için yardımcı olurlar mı accomodation sağlanır mı?
3) Dil konuusnda problem çıkacağını sanmıyorum fakat sormak istedim, dergi konuşmacıyı nasıl test eder.
4) Bu bir muhendislik çalışmasıdır , popularitesi Ve hacmi oldukça yüksek ancak güvenilirlik bilinmemekte,fakat bir olumsuzluk da beklenmemektedir , yayılım alanı da çok geniş disiplinleri kapsadığından ,bilgi donanımındada eksiklikler vardır.ve henüz bilimsel araştırma çalışmasıdır.bilimsel olarak test edildikten sonra ,sınama başarılı olduğunda , mali getiri düzeyi bana göre çok yüksetir (patent).çok geniş kapsamlı olduğundan da çalışmanın tüm birimleri henüz Herhangi bir kurum ile paylaşılmamıştır.

konferans - sunum yapıldıktan sonra , yapılacak değerlendirmeye göre , herhangi bir yaptırım uygulanırmı ?

bilgi aktarmak isteyecek arkadasların ,soru numara sırasına göre numaralandırarak cevaplandırmaları rica olunur.
 
Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
"şu anda sadece Science AAAS veya Nature bunyesinde araştırılacak"

Dergi bunyesinde herhangi bir sey arastirilmaz. Arastirmalar tamamlandiktan sonra, dergilere gonderilir.

1- Dergi cok ozel projeler haricinde sizi finanse etmez. Konferans duzenlemek istiyorsaniz dergiden sponsorluk talep edersiniz. Reklam karsiliginda sponsor olabilir.

2- Cevap 1. soruda. Size herhangi bir konuda destegi dergi saglamaz. Universitenize basvurabilir, masraflari karsilamalarini isteyebilirsiniz. Bazi kongrelerin travel grantlari olur, onlara basvurabilirsiniz.

3- Dergi dil test etmez. Gonderdiginiz manuscript dil acisindan kotuyse editor tarafindan hakemlere gonderilmeden reddedilir.

4- Ne yaptirimindan bahsettiginiz anlasilmiyor. Derginin telif kosullarina uymazsaniz yaptirim uygulama hakki saklidir.
 

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
"şu anda sadece Science AAAS veya Nature bunyesinde araştırılacak"

Dergi bunyesinde herhangi bir sey arastirilmaz. Arastirmalar tamamlandiktan sonra, dergilere gonderilir.

1- Dergi cok ozel projeler haricinde sizi finanse etmez. Konferans duzenlemek istiyorsaniz dergiden sponsorluk talep edersiniz. Reklam karsiliginda sponsor olabilir.

2- Cevap 1. soruda. Size herhangi bir konuda destegi dergi saglamaz. Universitenize basvurabilir, masraflari karsilamalarini isteyebilirsiniz. Bazi kongrelerin travel grantlari olur, onlara basvurabilirsiniz.

3- Dergi dil test etmez. Gonderdiginiz manuscript dil acisindan kotuyse editor tarafindan hakemlere gonderilmeden reddedilir.

4- Ne yaptirimindan bahsettiginiz anlasilmiyor. Derginin telif kosullarina uymazsaniz yaptirim uygulama hakki saklidir.

MERHABA ;

çok teşekürler cevaplarınız için.evet ilk sorunuzun cevabını kısa süre içersinde öğrenmiştim doğrusu ,topluluklar (bazı kurumlar) bunu düzenleyebilmekte anladığım kadarıyla. gerçekten dergi bunyesinde araştırmak ,sanki yazımı bile hatalı duruyordu :D Yinede bunu yazdım ,çünkü ilk etapta IEEE ile görüşme halinde idim ,bu dergi bana
"böyle bir çalışmanız var ise bize başvurmanız bizce iyi olur" demişti. ancak gönderdiğim maillere cvplar çok geciktirldiğinden ,sinirlenip reddettim. hatta ben size yazana kadar bir daha bana mail göndermeyin diye de kızdım
ordada şimdi mail kutum çok doluyor ,gönderdikleri cevaplar hem comprehensive değil (tüm sorulara cvp gelmiyor) hemde çok geç. bence haklıydım ondan özür dilemeyi de düşünmüyorum. zaten nature her mailimi 24 satte cevapladı (çok hoş ,kuş gibi hissediyorum aşk aşk :) )

diğer sorularınıza birden cevap vermem daha mantıklı. bu bir fen çalışması , çok disiplinli ve çok boyutlu. bir tedavi önerisi de var (kanser ,form) ,ancak bunun için gözlem zorunlu. gözlem iyi geçecek olursa ,o zaman mühendislik de katılacak (4 disiplin ,mat-fizik - onkoloji (tıp) - mühendislik) ,matematik dışında ben müdahalede bulunmuyorum ,çokk az fizik bildiğimi düşünüyorum bir de , ama hepsine birden hakim olmak bence neredeyse imkansız.

şimdi burada "yaptırım" bu değil ama ,şimdi bu bir proje ve görüldüğü üzere henüz test edilmemiş olduğu gibi, mesela fizik disiplinine bir müdahale var aslında ,ama aceba bunu alacak fizkçi daha uygulamaya koymadan öncede bir aykırılık tespit edecek mi ,bunu bilmiyoruz. istanbul nükleer fizkte bir prof.hoca ile görüştüm ,hayır saçma değil düşündüğün , ama bazı eksiklikler var sanki dedi , ben senin sorularını cevaplayamıyorum bu dersi hiç almadım çünkü ama senin yaklaşımın da farklıymış (onlar denklemi farklı yazıyor ...)

neyse ,kısaca hala da fizik disiplinine göre düzenlemenin bir aykırılığı var mı bunu bilmiyorum , ondan atıyorum sponsor bulundu konferans tamam , iyi ama ya sonunda dinleyiciler (ama tabi değerlendirmeyi yapacak kişi(ler))
eğer o zaman düşünceyi mantıksız bulup (yani burda hatalar var filan diyerek) proje iptal olursa ,sponsor bulunmuştu ,ben ücret vermemiştim ,..

yaptırımı olur mu?

sorduğum bu idi.

ayrıca fen bilimci iseniz şunu da cevaplar mısnız,bir arkadas vardı new york university den facede görüştü (PhD biyolog),o bana "denenmiş ve teklife sunulabilecek bir araştırma projesini de elbette bastırabilirsiniz" demişti.

bende natureye sunucan physicse az önce e-mail attım. yinede böyle bir çalışma bastırlabilir mi emin değilim.
ELSEVIER evet bastırılabilir demişti. ama bazı journal editorleri ile bizzat e-maill görüştüm bazısı bastırmıyoruz diyor ,bazısı bizde protokol yok ,protokol olsa bastırırdık ,siz gerekli protokole sahip olanlarla görüşün diyor.

olay bu.
 

ancient DNA

Öğrenci
Sanirim kafaniz karisik. Anladigim kadariyla sizin kafanizda bir proje var ve henuz deneyleri, gozlemleri yapmamissiniz.

Bunu dergiye gondermeniz, dergi icin hicbir sey ifade etmez. Deneyleri yapilmis, sonuca ulasilmis ve manuscript haline getirilmis makale dergiye yollanir. Dolayisiyla dergilerle yazismak su an size bir fayda getirmez. Zira, dergilerin yapabilecegi bir sey yok. Hele Nature gibi dergiler asla ilgilenmez. (Nature'da makalem var, bu hafta ikinciyi yolluyorum, surece hakimim.)

Su asamada yapmaniz gereken interdisipliner bir proje icin kosullari saglamak, diger alanlardan arastirmacilarla isbirligi yaparak gerekli deneylerin yapilmasini saglamak, ulasilan sonuc ile manuscript'i yazmak.

Buradan hareketle, henuz hicbir sonuca ulasilamamis bir hipotez icin konferans da duzenleyemezsiniz. Kendi imkanlarinizla duzenlediginizi varsayarsak, hayir bir yaptirimi olmaz.

Evet, ben de genetikciyim ve interdisipliner calisiyorum. ABD'deki biyolog arkadasinizin dedigi gibi "denenmis" projeleri bastirabilirsiniz.
 

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
[MENTION=34298]ancient DNA[/MENTION]

Merhabalar , hocam ben yazım hatası yapmışım ,o arkadas gözlem ve deneyi henüz yapılmamış bir çalışmayı da "Research paper" olarak bastırabilirsiniz dedi , yani ksikleriniz olucak ve neredeyse eminim buna.ben natureyle sayısz görüşme yaptım. artık bazı personeliyle nerdeyse arkadas olcaz o derece. (ama bir sıkıntı var ,en az bir ürünün bastırılması şart artık,derginin bahsetmediği ancak kendi eleştirilerim altında algılanan sorunlar şunlar :1) benim liteartürlerimde istediğim gibi oldukça üst düzey çizim bulunmuyor. 2) bilgiayarım problemli ,çok fazla spell hatası veriyor ,bu literature yansıtsa hiç iyi olmayacak ,dikkatsizliğimden arada servisle yapılan görüşmeler de grammatical error bile oluyor. (yani hiç söylemediler ama ben kendim yakaladım,bide çok hızlı yazdığımdan)

Hocam matematikçiyim matematik analiz uzmanı ve fonksiyonel analistim. yalnız ve yalnız entellektüel konular ilgi alanıma girmekte.aşağıda yer alan konular üstte bahsi geçen çalışmanın haricinde kalan yer yer birkaç makaleyi içeren konular olup ,çoğu kriptolojik çalışmalardır. ve ben geneld ne tarz bir kriptoloji içerdiğini ,ben anlatmadıkça kimsenn tahmin edebileceğini sanmıyorum. çok değişik çünkü (bir iki tane benzer şey anlattım ,biri doç matematikçi ,öteki prof fizikçi ikisinin de hoşuna gitti ama değişik olduğu belirtildi.

üzerinde çalışmaları hala sürmekte olan konular
(not : bu konular henüz kime ile paylaşılmamıştır ve her yönüyle paylaşıma kapalıdır ,soru sorulmaması rica olunur. birde , "birkaç tane makale içermekte" bu ibareden de çok geniş hacimli/kapsamlı) olduğunu düşünmek herhalde zor olmaz.)


1) Da Vinci (Mystery) : bence bu çözüldü. ama çok ağır bir çalışma.
2) insan davranış ve beyin sistematiği , mantık ,algı düzeyi , devinim , entropi gibi kavramlar ağırlıklı.
 
Son düzenleme:
Üst