KPSS mi ALES mi?

minetrgt

Öğrenci
Danısmak ıstedıgım cok onemlı bır konu daha var kpss ve akademık karıyer arasında tercıh yapamadım:kpss ıcın hıcbır temelım yok sadece turkceyı fulleyebılırım...ama okul ortalamam 3,50 alestende ıı puan alacagıma ınanıyorum tek sorunum dıl acaba dılemı agrlık vermelıyım yoksa 8 ay kpss mı???yardımcı olursanz sevınırım

CemSoganci

Profesör
hocam bunun cevabını burada bulamassınız.bu sadece sızın karar verebılıcegınız bır sey.ne yapmak ıstıyorsanız nasıl bır hayat surmek ıstıyorsanız bunun cevabını sız bulur ona gore calısırsınız

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
KPSS ile normal memur statüsünde olursunuz bu hayalleriniz ile ilgili bir durum akademik kariyer ile bence kıyaslamayın normal memurluğu. Sizin alanınız nedir?

minetrgt

Öğrenci
Beden eğitimi öğretmenliği ve akademik kariyerı cok ıstıyorum cunku aktıf spor yapan bırıyım ayrıyeten erasmus ıle yurtdısında egıtım aldım.

deucan

Doçent
Beden eğitimi öğretmenliği ve akademik kariyerı cok ıstıyorum cunku aktıf spor yapan bırıyım ayrıyeten erasmus ıle yurtdısında egıtım aldım.
4 farklı yol var burda :)
1 beden eğitimi öğretmeni mi olmak istersiniz ?
2 akademik kariyer mi?
3 aktif spora devam mı edeceksiniz?
4 bu blgi birikimini yurt dışında mı devam etmek istersiniz?

besyo26

Öğrenci
slm bence dıreK alese yogunlas cunkı ben de spor cıkıslı olacam ve 18 mı ne gun kladı sınava . ben daha 3 sınıftayım ve sımdıden hazırlanıyorum. buna dıkkat et master da uygulamalı ders yok yanı...hepsı teorık .. bıde bızım bolum de master yaparsan buyuk bır avantaj saglarsın. bır de spss dıye bır ıststıstık program var ve onu da ogrenmeye bek..

alpertunga84

Profesör
Akademik kariyer hedefiniz varsa zaten KPSS düşünmemeniz gerekir. Ama önce öğretmen olarak atanayım, sonra akademik kariyer düşünürüm, derseniz KPSS çalışabilirsiniz. Tercih sizin tabi.

Bu arada öğretmenler düz memur değildir. Mesela, nüfus müdürlüğünde kaşe basan memurla öğretmenliği karıştırmayınız.

besyo26

Öğrenci
spss dunyacaa bılınen bır ıstatıstık programdır. burdur besyo da kalan bır arastırma gorevlesı bub programı bılmek ısınıze cok yarayacagını soylmıstı... netten bazı sayfalara bakıp programın turkcesını de bulup ınrırebılırsın... kısaca bu programı bılmek fazlasıyla avantajmıs.. program daha cok anket sonuclarının degrlendırmesı yapılan bır program...

yolcu_20

Öğrenci
2016 kpss değerlendirmez isem 2018 çok geç
yalnız ingilizce ile de uğraştm hepsi birarada yürümüyor
ingilizce fos olup kalsın mı diyorum kpss çalışırken.
aynı durumda olan var mı

A

Akademik Forum

Guest
şimdiki aklım olsa direk öğretmen olur, onun üstüne yüksek lisans + doktora yapardım. doktoram bitince de yrd. doç ya da öğretim görevlisi ilanlara başvururdum.

akademik kariyer için şart değil inanın, araştırma görevlisi olmak.

hem kafanız rahat olur, hem cebiniz.

minimenna

Öğrenci
iikisi de. tarih mezunu olarak örneğin ben her sene kpss ye giriyorum hiç birşey olmuyor. alım az mezun çok. 85 le kapatıyor. bu sene de girddim ve yine olmadı 2 gün sonra ylsy ilanı çıktı. fi tarihinden kalma ales puanımı kullandım. ve mülakattan sonra ülke bölge çalışmaları için gönderilecek 80 kişinin arasına girdim. kpss de 2500 lerdeyim. bu işler kısmet. nasip. siz seçenekleri arttırın.

2016 kpss deðerlendirmez isem 2018 çok geç
yalnýz ingilizce ile de uðraþtm hepsi birarada yürümüyor
ingilizce fos olup kalsýn mý diyorum kpss çalýþýrken.
ayný durumda olan var mý

benim de sizin gibi kafam karisik. oyp ye odaklanmistim onu da kaldirdilar simdi akademik kariyer istiyorum ama simdi sistem nadil olucak hicbir fikrim yok. gazi uni. istatistik mezunuyum bende kpss mi aled mi arada kalmis durumdayim fikri olan varsa paylasirsa sevinirim