KPSS vs Yüksek Lisans

efe151515

Öğrenci
Merhaba.

Yeni mezun oldum. Psikoloğum. KPSS tercihlerimiz 1 Temmuzda bitiyor. KPSS'den atandım diyelim ve Yüksek Lisans programına da kabul ettiler diyelim, bu durumda hem çalışıp hem yüksek lisans derslerime devam edebilir miyim? Böyle bir yasal hakkım var mı? Yahut bu oradaki müdürlerin bana izin verme inisiyatiflerine mi kalmıştır acaba?

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Öncelikle teşekkür ederim. Fakat sanırım ihtiyacım olan bilgi burada değil ?

yapabilirsiniz ancak koşulları da sağlamanız gerekir ,yani atandığınızda memuriyet çalışma saatleri ile okulda öğrenim gördüğünüz saatler çakışmamalıdır ,diyelim ki öğretmen oldunuz mebde ,meb e bağlı çalıştığınız okuldaki idareden rica eder ve çalışma saatlerini 3 - 4 güne yaymasını istersiniz (inisiyatifine kalmış biraz) ayrıca tezli yl dersleri genel olarak öğrenciye göre düzenlenir ama öğretim üyesine de uymalı .. güzel bi iletişimle haledilebilecek şeyler.

efe151515

Öğrenci
yapabilirsiniz ancak koşulları da sağlamanız gerekir ,yani atandığınızda memuriyet çalışma saatleri ile okulda öğrenim gördüğünüz saatler çakışmamalıdır ,diyelim ki öğretmen oldunuz mebde ,meb e bağlı çalıştığınız okuldaki idareden rica eder ve çalışma saatlerini 3 - 4 güne yaymasını istersiniz (inisiyatifine kalmış biraz) ayrıca tezli yl dersleri genel olarak öğrenciye göre düzenlenir ama öğretim üyesine de uymalı .. güzel bi iletişimle haledilebilecek şeyler.
Yani yasal herhangi bir hakkım yok değil mi ? Çalışma saatleri uygun ayarlandığı takdirde ( müdürler de izin verdiğinde ) ancak bu şekilde yapabiliyorum. Kısacası iş inisiyatif de bitiyor. Yanlışsam uyarın.

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Yani yasal herhangi bir hakkım yok değil mi ? Çalışma saatleri uygun ayarlandığı takdirde ( müdürler de izin verdiğinde ) ancak bu şekilde yapabiliyorum. Kısacası iş inisiyatif de bitiyor. Yanlışsam uyarın.

hocam tezli yl ve sonrası benim tabirimle yarı özerk bir eğitimdir ... ayrıca tamamen resmi bir işleme tabii olmakla daha çok özel muamele görürsünüz ,yani sanırım lisanstan yeni çıkıyorsanız bu şejkildeki davranışlarınız normaldir size şu kadar söyliyim kazandığınız ilk haftadan sonra lisansa nazaran çok daha rahat bir psikolojiye sahip olduğunuzu göreceksiniz , inisiyatif dediğiniz sizin görüşleriniz de önemsenecek ve ders programının aynen bi zatihi yüzyüze size danışılarak onayınız istenerek düzenlendiğini gördüğünüzde bu bağlamda kendinizin de bi açıdan söz sahibi olduğunuzu bir lisans öğrencisi ile aynı şartrlarda olmadığınzıı hissedeceksiniz. . . merak etmeyin kazandıktan sonra kısaca güzel / latif bi iletişimle rahatlıkla tamamen çözümlenebilecek şeyler bence... başarılar.