KYK Yüksek Lisans Öğrenim Kredisi Hakkında Soru

piyorto

Öğrenci
kyk'dan öğrenim kredisi alacağım.tezsiz yüksek lisans yapıyorum.bu konuda sorum olacak.internette tam doğru bir bilgi bulamadım.

şimdi ben kyk'nın 30 milyarlık bir senetine imza attım.ilk olarak ocak ayı içerisinde kredi almaya başlayacağımı söylediler.şimdi ben ocak ayında sadece ocak ayına ait kredi mi alacağım yoksa okula başlama tarihi olana ekim,kasım,aralık ve ocak ayı olmak üzere 4 ayın parasını mı alacağım. ne kadar alacağım.

ikinci olarak öğrenim kredisini yaz ayında da alacakmıyım.

son olarak ta internette baktım bir çok tezsiz yüksek lisans yapan 4500 tl lik senetlere imza atmışlar ben 30 milyarlık senete imza attım.bu fark neden.

eğer net bir cevap verirseniz çok sevinirim.şimdiden çok teşekkürler.

muhlisoz

Öğrenci
rakamin yuksek olmasi tezsiz yuksek yapmanizdan kaynaklaniyo.3-4 aylik toplu para almazsiniz okul bittikten sonra eksik aldiginiz ay kadar para yatmaya devam eder ornegin haziranda okul biterse eylule kadar para almaya devam edersiniz. 12 ay boyunca para alirsiniz yani yazin da para yatar kesinti olmaz

ismail52

Öğrenci
Hocam bende tezsiz yüksek lisans yapıyorum 4500tl lik senede imza attım seninkinde bir yanlışlık olmasın .. Küçük bir hesap yaptım doğru mu bilmiyorum 480tlden 21 aylık alsak 10000tl yapıyo ona göre bile yüksek seninki yani ..

piyorto

Öğrenci
ben bu işten birşey anlamadım. kyk dan kredi ile ilgili birimi arıyorum sürekli meşgul. bölge müdürlükleri bizim bilgimiz yok diyor.meşgul olan telefonu aramamızı söylüyor.

duygu230

Öğrenci
Benim bir sorum olucak lisans mezunu olup yüksek lisansa yeni baslayacak birine devlet kredi veriyor mu yoksa kredi alabilmek için illa ara sınıf olmamız mı gerekiyor? Cevaplarsanız cok sevinirim şimdiden teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Benim bir sorum olucak lisans mezunu olup yüksek lisansa yeni baslayacak birine devlet kredi veriyor mu yoksa kredi alabilmek için illa ara sınıf olmamız mı gerekiyor? Cevaplarsanız cok sevinirim şimdiden teşekkürler
Yeni başlayanlar da krediden yararlanabiliyor yani ilk yıl da alabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Yeni başlayanlar da krediden yararlanabiliyor yani ilk yıl da alabilirsiniz.
hocam ben yüksek lisansı geçen dönem kazandım 2014 ocakta ama daha yeni başladım ders dönemine.Ayrıca lisanstayken öğrenim kredisi almştım.Şimdi kyk bursuna başvurabilirmiyim?

Olumlu

Öğrenci
Değerli arkadaşlar şöle bi durum var; Ben lisasta iken kredi aldım, şuan yuksek lısanstayım ve hala almaya devam edıyorum.Bunu başvuru ile bursa cevırmek mumkun mu? Çünkü master yapanlar içerisinde bir ben kredi alıyorum :/

nutritionist

Öğrenci
Değerli arkadaşlar şöle bi durum var; Ben lisasta iken kredi aldım, şuan yuksek lısanstayım ve hala almaya devam edıyorum.Bunu başvuru ile bursa cevırmek mumkun mu? Çünkü master yapanlar içerisinde bir ben kredi alıyorum :/

Yüksek lisans kredi başvurusu yaptığınızda yeniden bütün bilgilerinizi girmediniz mi? verdiğiniz bilgiler dahilinde krediye uygun görülmüşsünüzdür kredi alıyorsunuzdur. Büyük ihtimalle bursa dönüşmesi mümkün değildir.

K

Kucukoflazmerve

Guest
Yüksek lisans

Merhabalar ben tezsiz yüksek lisans yapıyorum 9.ayda farklı bir ana bilim dalında tezdli yüksek lisansa başlayacağım kredi çıkar mı başvuru yapabilir miyim ?