laTeX ile tez yazımı

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
arkadaslar bölümü terk etmek (şu an dondurmak) istiyorum ancak karar almadığımdan dönme ihtimalim de var..

merak ettiğm bu programı kullanmak zor mu ,tezini bu programla yazanlar programı kullanmayı kaç günde öğrenebildiler..

TEŞEKÜRLER.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam latex'i bilmem ama bu programın bi alt sürümüveya paket programı vardı biz tez yazarken ve bildiğim kadarıyla latex'e de aktarım yapılabiliyordu SWP scientific work place baya bi kolaydı 3-5 günde uzmanı olursun sonra da latexe çalışmanı kaydırabilirsin

kyle_x7

Öğrenci
Kesinlikle öneririm. Word son dakikada degisiklik yaparsan tum tezi patlatabilir ancak latex ilk dakikada patlarsiniz ogrendikce daha da hizlanirsiniz ve isiniz kolaylasir. Cogu universite kendi tez formatindan bir latex taslagi sunuyor isiniz bayagi kolaylasiyor yani. Eger sizin universitenizin yoksa internetten bir tane bulup kendinizinki gibi duzenleyebilirsiniz.

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
Kesinlikle öneririm. Word son dakikada degisiklik yaparsan tum tezi patlatabilir ancak latex ilk dakikada patlarsiniz ogrendikce daha da hizlanirsiniz ve isiniz kolaylasir. Cogu universite kendi tez formatindan bir latex taslagi sunuyor isiniz bayagi kolaylasiyor yani. Eger sizin universitenizin yoksa internetten bir tane bulup kendinizinki gibi duzenleyebilirsiniz.

hocam ne kadar kabul görür biliiyorum ama öncelikle ben konu haricindede olsa linux (tercihen ubuntu) windovstan daha rahat buldum çünkü hemen hemen tüm yazılım paketleri kendi softvare merkezinde var hemen seçip indiriyosun :) ayrıca donmalar felan olmuyor bunla.. neyse konu dahilindede linux kulananlar için söylüyorum windovsta MS word de ben çoğu eklentiyi göremedim örn .jpd->pdf->.doc/docx/.xls/.ppt falan bu dönüşümlerin hemen hepsini iki şekildede yapmak mümkün (1)komut sistemi (komut sist. yabancı değilseniz bu çok hızlı ve pratik) 2) libre office bazı eklentiler mevcut ...bunu niye söyledim libreoffice de ayrıca hem office dönüşüm ler var hemde özel formüler/karakterler (örn üç katlı integral (mühendislik için güzel bence) falan bunları yapabiliyorsunuz ancak merak ettiğim

laTeX bunlardan daha fazla kolay ve kulanışlı mıdır acaba ? çünkü 100-150 sayfalık bi tez görünürde biraz uzun soluklu olsada libreoffice ile yazmak da mümkün .ayrıca henüz bakmadım ama bağlantılar için TEŞEKKÜRLER..

Son düzenleme:

kyle_x7

Öğrenci
Hocam LaTeX teze hem resim eklemede, hem de formul yazmada kolaylik sagliyor diye dusunuyorum. Yani bir program yaziyormussunuz gibi ve konfigurasonlari cok fazla yani esnek ancak dedigim gibi alisana kadar biraz yorar insani. Sizin dediginize gelirsek, ne linux ne de libre office bilmedigimden dogru bir karsilastirma yapamam ancak eger bir programlama dili(C,java vs.) gibi biliyorsaniz latex'e hemen alisirsiniz + tum programi ogrenmenize gerek yok internette dolu dokuman var tikandiginiz yerde su nasil yazilir vs diye aratirsaniz hemen bulursunuz. Kolay gelsin.

deniz_erer

Öğrenci
Acil yardım!!!
LaTex ile tez sunumumu hazırlamak istiyorum. Miktex ve TexMaker yükledim.
Sürekli log file not found hatası ile missing\begin{document} hatası veriyor.
Acil yardım bekliyorum