lisan ayrı yüksek lisans ayrı?

mem24

Öğrenci
merhaba arkadşlar. ben eğitim fakültesi mezunuyum ancak yakında felsefeden (soyal bil enst) yüksek lisans yapacağım. akademik kadro ilanalrına baktığım zaman özel şartlarda hep "felsefe mezunu olmak" yazıyor. bu durum ilerde bana ne kadar sorun çıkartır acaba? doktorayı farklı alanda yapsam bir sorun çıkar mı? şimdiden teşkrler

eczak

Yardımcı Editör
merhaba arkadşlar. ben eğitim fakültesi mezunuyum ancak yakında felsefeden (soyal bil enst) yüksek lisans yapacağım. akademik kadro ilanalrına baktığım zaman özel şartlarda hep "felsefe mezunu olmak" yazıyor. bu durum ilerde bana ne kadar sorun çıkartır acaba? doktorayı farklı alanda yapsam bir sorun çıkar mı? şimdiden teşkrler

Hocam özel ilan şartlarında lisansının felsefe olması (felsefe mezunu olmak) veya felsefe alanında YL yapmış/ yapıyor olmak şeklinde çıkabilir. İlk durumda başvuru yapamazsınız ama ikinci durumda sizi etkilemez normal başvurursunuz. Tabii juri nasıl bakar lisansı başka bir kişiyi alır mı onu bilemiyorum. Tamamen kendi insiyatifinde olur. YL yaparken bölüm başkanlığıyla arada bu konuda iletişim halinde olmanızda fayda olur.

mem24

Öğrenci
Hocam özel ilan şartlarında lisansının felsefe olması (felsefe mezunu olmak) veya felsefe alanında YL yapmış/ yapıyor olmak şeklinde çıkabilir. İlk durumda başvuru yapamazsınız ama ikinci durumda sizi etkilemez normal başvurursunuz. Tabii juri nasıl bakar lisansı başka bir kişiyi alır mı onu bilemiyorum. Tamamen kendi insiyatifinde olur. YL yaparken bölüm başkanlığıyla arada bu konuda iletişim halinde olmanızda fayda olur.

hocam öncelikle cevapladığınız için tşkür ederim ancak ben dikkat ediyorum genel olrak lisans fels mez. şartı koşuyorlar yani hem lisans hem y.lisansta var inş olur dediğiniz gibi

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar, ben iktisat lisans mezunuyum, ekonomi finans bölümünde yüksek lisans düşünüyorum fakat sos.bl. ens. bünyesindeki çoğu doktora bölümleri bu yüksek lisans bölümünden mezunlar için kabul şartı koymamış, sonrasında zor durumda kalmak istemiyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

ayay123

Öğrenci
Merhabalar, Ben Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunuyum. Yükseklisansımı bölümüm dısında bir daldan Sağlık ve Biyomedikal alanında yapmak istiyorum bu durum akademisyen olma yolunda önüme ne gibi engeller cıkarır ve kariyerimi etikiler mi? Ayrıca bu programa 6 hoca 4 er den toplamda 24 ögrenci alacak bukadar öğrenci alınmasının zararı varmıdır? Şimdiden teşekkürler