Lisansüstünde Başka Üniversiteden Ders Almak

beyin_bedava

Öğrenci
arkadaşlar merhaba,

Doktora veya yükseklisans'ta kendi üniversiteniz dışında maksimum kaç ders alabiliri başka üniversitelerden acaba? Örneğin doktorada 7 ders varsa bunun 4 tanesini başka üniversitelerden alabilir miyiz? Bununla ilgili bilgisi olan arkadaş varsa ve bizi aydınlatırsa çok sevinirim.

mynet

Doçent
Yönetmeliklerde(lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliği) bu tip konular yazar, tek tip bir düzen olduğunu sanmıyorum...

mynet

Doçent
"Öğrenci, ayrıca ilgili EAD başkanlığının önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulunun bilgilendirilmesiyle diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden de seçim yapabilir." olarak konuya değinmişler, gerçekten çok belirsiz bırakmışlar ve tamamen insiyatif yönetime ait, kolay kolay izin verilmeyecekmiş gibi görünüyor...

eczak

Yardımcı Editör
hocam sordugunuz soru tamamen danismaninizin insiyatifinde,, eger aranizda iyiyse hocam su uniden su dersleri almak istiyorum dersiniz hemen bi yazi yazip karsi kuruma gonderebilir, en kotu size 7 ders veriyosa 4 tane karsi uniden verir ama 2 sini ekstra olarak sayar donemde 9 ders alirsiniz yani, danismaninizi bu tur seylerle de ikna edebilirsiniz fazla kredi almak gibi. cok itiraz edecegi seyler oldugunu dusunmuyorum.
konusunda cok iyi olan hocalardan ekstra ders almak veya ilgili dersleri belirli farklinunide olsa hocalardan almak cogu buyuk universitelerde bile akli basinda danismanlar tarafindan klise olmustur.
cogu danisman da ogrencinin de kendisini yonlendirmesine aciktir, sansinizi deneyebilirsiniz yani..

ayrica sadece baska uniden degil, alaninizla alakasiz veya alakali farkli bolumlerden anabilim dallarindan fakultelerden de danismaniniza ders sectirebilirsiniz. bir enstantane olarak belirtmek istedim..

Moderatör tarafında düzenlendi:

beyin_bedava

Öğrenci
çok sağol eczak. zaten ilgi duyulan ve tez düşünülen alanla ilglili ders 2-3'ü geçmiyor bari başka üniversitelerden ders almak istiyorum :) bilgilendirme için tekrar sağolasın.

A

Akademik Forum

Guest
ders hakkında

:confused:merhaba bende Marmara üniversitesinde yüksek yapıorum ama dicle üniversitesinde kaldığım dersi almak isitıorum.eger bu konu hakkında bilgniz varsa yardımcı olabilir misiniz?nasıl yapacağım bu işlemi tam olarak bilemıorum

Arkadaşlar,bu şekilde yapan var mı?Böyle bir uygulama olursa benim için çok iyi olur.Danışmanımdan böyle birşey talep edebilirmiyim?Bilen varsa lütfen bilgilendirsin...

Arkadaşlar,bu şekilde yapan var mı?Böyle bir uygulama olursa benim için çok iyi olur.Danışmanımdan böyle birşey talep edebilirmiyim?Bilen varsa lütfen bilgilendirsin...

Neden forumda cevap verme oranı bukadar düşük.Bilgilerinizi sır olarakmı saklıyorsunuz arkadaşlar! Okuyup geçilmese paylaşılsa iyi olmaz mı?Diğer başlıklarda da sorularım oldu binde bir cevap alıyoruz.Biraz daha duyarlı olalım lütfen.