Arkej
Öğrenci
Ekli dosyayı görüntüle 3752 ALES 2010 İlkbahar Sorusu
Ekli dosyayı görüntüle 3752 ALES 2010 İlkbahar Sorusu
Hocam Lucy, Selamdan daha erken dönemde yaşamıştır onun dışında elimizde hiç bir bilimsel veri yok sadece aynı türe ait olduğunu biliyoruz ve bir de süre ile ilgili bilgi veriliyor o da (56. soru için) C şıkkıdır diye düşünüyorum.
E tamam Lucy o zaman bize göre Selamdan daha erken dönemde yaşamış olmuyor mu? Erken dönem= Bize yakın dönem değil midir?Hocam, ama Selam icin Lucy'den 150 bin yil once yasamis diyor.
E tamam Lucy o zaman bize göre Selamdan daha erken dönemde yaşamış olmuyor mu? Erken dönem= Bize yakın dönem değil midir?
Bana bakmayın yanlış olabilir şimdi de aynı türden oldukları için ve Lucy daha sonra yaşadığı için ikisinin de iki ayak üstünde yürüdüklerini düşünmeye başladım yani cevap B olabilir. Erken kavramını yanlış anladım sanırım"erken" kelimesiyle "önce" kelimesini eşanlamli biliyordum ben. Öğrenmiş oldum
Ben de o şık arasında gidip geldim. O zaman C şıkkı olur.
Bana bakmayın yanlış olabilir şimdi de aynı türden oldukları için ve Lucy daha sonra yaşadığı için ikisinin de iki ayak üstünde yürüdüklerini düşünmeye başladım yani cevap B olabilir. Erken kavramını yanlış anladım sanırım
Hocam emin değilim, ikinci mesajımda değiştirdim cevabımı daha mantıklı olanı buldumhm.. iki ayak üzerinde yürümek, parmak kemikleri olan şıklar olma ihtimali az, bence. Boyu kısa olması, Lucy'nin 3 yasindan kucuk olmasi ihtimali yaratiyor.
Agaclik alanda yasamis olmasi en nötr şık, ola bilir bence )) ama "erken" ve "önce" kelimesinde emin misiniz, hocam? Ben yabancıyım, yeni kelime öğrenmiş olurum...
OSYM nin tuzak sorularından birisi, ilk bakışta 56. soruda C şıkkına balıklama atlamak gerekiyor ama biraz daha düşününce cevap B şıkkı oluyor. Antik dönemde Erkenden kasıt günümüze daha uzak olan zamandır, Geç dönem ise günümüze daha yakın olan zamanı ifade etmektedir.
Ben de ocak 2014 itibariyle çomü lisans mezunuyum, memnun oldum meslektaşım.Kr@L 2009 yılı Selçuk Üniversitesi Yüksek Lisans mezunuyum. Sen?