lütfen yardım

mem24

Öğrenci
Merhablar kafami kariştiran bi kaç konu hakkında yardim almk istiyorum.
1.tezsiz örgün yada uzaktan yüksek lisans ta askerlik tecili var mı?
2. Tezsizden tezliye geçişte her üni ayrı mı yoksa bütün üni.lerdr böyle bir hak var mı?
3.son yönetmelikte tezsizler doktoraya başvuramaz diyor? Bu esnek mi kesin mi?
4 şşimdi tezsiz yapip 2.dönem Tezli baaşka bir prg. Okuma şansim var mı?
Şimdiden teşekürler

Son düzenleme:

finduilas

Profesör
Merhablar kafami kariştiran bi kaç konu hakkında yardim almk istiyorum.
1.tezsiz örgün yada uzaktan yüksek lisans ta askerlik tecili var mı?
2. Tezsizden tezliye geçişte her üni ayrı mı yoksa bütün üni.lerdr böyle bir hak var mı?
3.son yönetmelikte tezsizler doktoraya başvuramaz diyor? Bu esnek mi kesin mi?

Şimdiden teşekürler
Ilk 2 soruyu bilmiyorum ama 3. sorunuzun cevabi, kesin. Esnek degil.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba. Ben arkadaşın sorduğundan farklı bir konuda yardım isteyeceğim.

Birinci olarak bitirdiğim bölümümde tezli yüksek lisansa başlayacağım (Ana amacım akademisyenlik). Bu konuda bazı şeyler sormak istiyorum.

Tezli Yüksek Lisans'ın Yüksek Lisans'tan farkı nedir? Aynı bölümde yapıyorum ve katalogda aynı dersler görünüyor. Ders işlenişleri, sistem vb. lisans dönemi gibi mi oluyor? Her şey aynı mı olacak, var ise farklılıklar neler?

Lisans döneminde her derse giderdim. Yüksek lisansta da bunu yapmak gerekir mi? Dersler düzenli bir şekilde işlenir mi? Yoksa genel bir düzensizlik mi vardır? Ders yoğunluğu lisans dönemine göre daha mı fazla yoksa daha mı azdır?

Hocaların yüksek lisansa, yüksek lisans öğrencilerine ve yüksek lisans derslerine yaklaşımı nasıl olur? Lisans dönemini daha çok önemseyip, yüksek lisans öğrencilerini üvey evlat olarak mı görürler?

Lisans döneminde genelde ders başlangıç saatleri 9 - 9.30 gibi saatlere ertelenirdi. Yüksek lisans dersleri erken bitmesi amacıyla daha erken saatlerde mi başlar? Yoksa daha rahat olduğu için dersler belirtilenden geç saatlere mi alınır? Ders süreleri genelde nasıldır?

Sorularımın ne kadar çoğuna cevap alabilirsem o kadar sevinirim. Aptalca bulduğunuz sorularım var ise özür diliyorum.

A

Akademik Forum

Guest
1. sorunun cevabı evet tecil var 2. sorunun cevabı her üninin sistemi farklı her ünide böyle bir hak yok birde tezsiz seçtiğin bölümün tezlisi de olması lazım 3 esnek değil maalesef doktoraya başvurulmuyor

A

Akademik Forum

Guest
Farkli bir konuda sorum olacak? Yuksek lisans tez donemi uzadi. Ders kaydinda ders secmeli miyim?