Makina Müh. Yüksek Lisans Mülakat Soruları

demircan_053

Araştırma Görevlisi
Çarşamba ve perşembe günü Yıldız Tekniğin yüksek lisans mülakatına gireceğim.Daha önceden Makina Müh. alanında mülakata girmiş(herhangi bir üniversite olabilir) ve tecrübelerini paylaşabilecek arkadaşlar var mı?

HULYA ALKAN diye bir arkadaş kendi tecrübelerini bloğunda paylaşmış buyrun: https://alkanhulya.wordpress.com/2014/02/04/yuksek-lisans-mulakat-sorulari/#more-4

Bende girdikten sonra bu başlık altında tecrübelerimi paylaşacağım arkadaşlar. Herkese başarılar.

trexq

Öğrenci
bende eem ye basvurdum ama gitmeyeceğim herhalde ne mülakata girecekler listesi var ne puanları görebiliyorsun milletin o kadar yol yapmaya değer mi diye düşünüyorum.
zaten mülakat sözlüymüş bizim

demircan_053

Araştırma Görevlisi
Güncelleme 1:

Yıldız Teknik Makine Mühendisliği (MAKİNE TEORİSİ, SİSTEM DİNAMİĞİ VE KONTROL ANABİLİM DALI) Mülakatı:
%50 sözlü , %50 yazılı oldu. Yazılıda 15 tane test soruldu , hepsi de makine dinamiği dersi ile alakalı idi.Titreşim,frekans,periyot ile alakalıydı genelde , rakamlarla uğraşılacak bir soru yoktu.Yeni mezun birine orta , benim gibi mezun olalı iki yıl olan birine zor bir sınavdı.Sözlü mülakatta kimseye teknik bilgi sorulmadı.Ne için yüksek lisans yapacaksın , bitirme projeni anlat , yüksek lisansta ne üzerine tez yazmayı düşünüyorsun tarzında sorular soruldu.Rahattı.

demircan_053

Araştırma Görevlisi
Güncelleme 2:

Yıldız Teknik Makine Mühendisliği (KONSTRÜKSİYON ANABİLİM DALI) Mülakatı:
Sözlü mülakat yoktu sadece yazılı mülakat vardı.Yazılıda bir çarşaf kağıdında 3 soru soruldu.Birinci soruda bir tane kasnak sistemi vardı. Kuvvetler , güçler , devir sayıları verilip çıkış güçleri falan isteniyordu.İkinci soruda aynı sistemin yataklama analizi soruldu. Üçümcü soru a,b,c diye şıklara ayrılıyordu.Üçü de işlemsiz bilgi sorularıydı.Biri , çivatanın dişlerindeki mukavvemet analizi nasıl yapılır (dişlerle alakalı hatırlayamadığım bir koşul vardı) çizerek anlatınız idi. Diğerleri de ona benzerdi. Ben hiçbirini hatırlamadım , hesap makinem de yoktu zaten , boş kağıt verdim. Ama dersi yeni görmüş birinin de zorlanacağı sorulardı.

demircan_053

Araştırma Görevlisi
Güncelleme 3:

İstanbul Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Mülakatı:
Sadece sözlü mülakat oldu.Listede 90 kişi vardı ama mülakata gelen 45 - 50 kişi falandı.Tek tek başvuru sırasına göre içeri girdik.İlk , hangi alanda çalışmak istiyorsun diye sordu hoca(Toplamda üç hoca vardı).Ona göre teknik sorular geldi peşinden.Enerji diyene enerjiden , konstrüksiyon diyene konstrüksiyondan vb. bir iki tane soru soruldu. Örnek birkaç soru : bernoli denklemi nedir , gerilme nedir , akma mukavvemeti nedir , elastisite nedir , elastik ve plastik deformasyonları açıklayın , mafsal çeşitleri nelerdir gibi sorular.Bazılarına bitirme projeleri sorulda , hocaların ilgi alanına giren projelerden özel sorulara maruz kalanlar oldu.1 dakika süren de oldu 5 dakika süren de oldu.Genel itibarı ile yıldızdan daha rahat geçti mülakat.

mtht_akgn

Öğrenci
Teşekkür ederim hocam güzel olmuş bende İTÜ KONTROL VE OTOMASYON MÜH.- MEKATRONİK MÜHENDİSLİSLİĞİ mülakatlarına gideceğim inşallah haftaya bende buraya eklerim.

demircan_053

Araştırma Görevlisi
Güncelleme 4:

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Mülakatı:
Mülakatın nasıl olacağını bilmiyorduk.Başta yazılı mülakat oldu.8 soru soruldu 6 sını yapın dediler.
1)Bir fonksiyon verilmişti 0 ile 2 arasındaki ortalama değeri soruluyordu.Hangi dersle alakalı olduğunu anlayamadım.
2)Yoğunluk,ivme,iş,güç,enerji,kuvvet,entalpi,reynolds sayısı , bunların birimleri soruldu.
3)Bir tablo verildi , en solda bazı diferansiyel denklemler , sırasıyla bu denklemlerin dereceleri , homojen olup olmadıkları , linear olup olmadıkları falan soruldu.
4)Bir tane basit diferansiyel denklemi sorusu soruldu.
5)Carnot'un P-V , T-S grafikleri ile bernolli denklemi aynı soruda soruldu.
6)Sheer moment in grafiğiyle beraber sorulduğu bir statik yapı sorusu vardı.
7)Bir tane yay ,bir tane sönümleme bir de yükün olduğu bir soru vardı.Ne sorduğunu hatırlamıyorum.
8)Isı transfer yöntemleri nelerdir , formülle ve örnekleyerek açıklayın diye bir soru vardı.

Sonra sözlü mülakat oldu , toplam 45 kişiydik.İsim soyisim ,hangi hocayla çalıştın , bitirme projen neydi ,askerlik yaptın mı, çalışıyor musun ,evin okula yakın mı , hangi alanda çalışmak istiyorsun tarzı sorular soruldu.8 , 9 tane hoca vardı hepsi de bazı notlar alıyordu ayrıca.Genel itibarı ile rahat bir mülakattı.

mtht_akgn

Öğrenci
İTÜ-KONTROL VE OTOMASYON MÜHENDİSLİĞİ yüksek lisans mülakatı;

30 kişilik kontenjan için 120 kişi idik.

1.aşama kontrol teorisi(otomatik kontrol) alanıyla ilgili 10 soruluk test sınavı yapıldı... 60 aldım :)

2.aşama sözlü mülakat:Neden yüksek lisans yapmak istiyorsun,hangi alanda çalışmak istiyorsun tarzı sorular yöneltildi.

Y

ydndrn

Guest
Merhaba bir şeyler öğrenebildin mi marmara üniversitesinin mülakat sınavı hakkında