Tebrikler Hocam
Sınav soruları hakkında bilgi verebilir misiniz ?
Teşekkürler mech , benim başvurduğum yerde Kontrüksiyon-İmalat ABD ye alım vardı ve bende bu yönde hazırlanmıştım fakat sınavda akışkanlar mekaniği üzerine ve genel tanım soruları fazlacaydı 7 adet tanım 3 adet matematiksel soru vardı. Sorular şu şekilde idi ;
- DKDD çizimi ve içerisindeki faz yapılarının şekilleri.
- %0.5 veya %0.6 C içeren çeliği sertleştirilmesi.
- Akışkanlar mekaniği , hidrodinamik , adhezyon , aerodinamik vb tanımlar.
- Türbilanslı ve Laminer akış?
- Viskozite nedir? çeşitleri nelerdir? Sıcaklıkla viskozite nasıl değişir grafiğini çiziniz.
- Statik ile alakalı bir kiriş verilmiş yayılı yük mevcut 2 mesnet de tepki kuvvetleri mevcut ve bizden istenen kesme diyagramı ile moment diyagramının çizilmesi ile kuvvetlerin bulunması.
- Yaylı bir soru vardı enerjinin korunumu üzerine burada bir noktadaki hızı soruyordu. Aynı soruda yine aynı noktadaki tepki kuvvetini sormuşlardı.
- Bir tanker içi ağzına kadar süt ile dolu iken belli bir ivme ile hızlandığındaki ön ve arka arasındaki basınç farkı ile belli bir ivme ile yavaşladığındaki basınç farkını sormuşlardı.
Hatırlayabildiklerim bu kadar sadece 1 boşum vardı.
Daha önce ERZİNCAN'da girmiştim daha önce orda ise mekanik ABD idi ve sorular şu şekilde idi ;
- DKDD çizilmiş vaziyette idi ve içinin doldurulması isteniyordu.
- Yine Statik ten kesme ve moment diyagramına dair soru mevcuttu.
- Basınçlı kapta civata sayısının ve kalitesinin hesaplanıp buna göre maliyet analizi.
- Yanlış hatırlamıyorsam bir adet hidrostatik ''baraj'' sorusu mevcuttu.
Umarım diğer arkadaşlara yardımcı olur. Kolay gelsin.