Mal Bildirimi

Herkese merhaba,

Araştırma görevlisi kadrosuna hak kazananlardan istenen bir belge olan mal bildirimi hakkında bilgi vermek ve aynı zamanda doğru anlayıp anlamadığımı öğrenmek istiyorum. Öncelikle mal bildirimi formunu fakültenin dekanlık personel işleri biriminden, ya da üniversitenizin web sitesinde personel daire başkanlığı bölümünde formlar kısmından ya da en kolayı google'dan edinebilirsiniz.
Formu doldururken "3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu” ve "Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik" esaslarına dikkat edin, teker teker dikkatlice okuyun. Yanlış bildirimde bulunmamaya dikkat edin, tereddüt ettiğiniz bir hususta mutlaka bir uzmana danışın.

Bu formu doldururken öncelikle kimlik bilgilerimizi eksiksiz ve doğru bir şekilde dolduruyoruz. Daha sonra taşınır/taşınmaz bilgileri, banka ve menkul değerler, altın ve mücevherat, borç-alacak, servet bilgilerini doldurmamız gerek.
Burada önemli olan husus; kendinize yapılan aylık bir ödemenin olup olmaması.

Eğer kendinize yapılan aylık bir ödeme varsa şu ifadeye dikkat etmelisiniz; Kamu görevlilerinin; eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait taşınmaz malları ile kendisine yapılan aylık net ödemenin 5 (beş) katından fazla tutarlardaki malları (her biri için ayrı olmak üzere, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları, hakları, alacakları ve gelirleriyle bunların kaynakları, borçları ve sebepleri), mal bildiriminin konusunu teşkil eder. Anne babanızın borçlarını yazmanıza gerek yok, KYK kredi borcunuz hesaplanan değeri aşan değerde ise onu da yazmayı unutmayın.

Eğer kendinize yapılan aylık bir ödeme yoksa şu ifadeye dikkat etmelisiniz; Genel idare hizmetleri sınıfında birinci derecenin birinci kademesindeki şube müdürüne ödenen her türlü zam ve tazminatlar dahil net aylık tutar, 5 kat hesaplamasında esas alınır. Maliye Bakanlığı'nın 2017 yılı için belirlediği net aylık tutar: 4.151,79 TL'dir. (https://www.bumko.gov.tr/Eklenti/10...tag1=BF0D455A5C8237ACCF981624D480972A0A6B98E9)

Uzun lafın kısası kendinize yapılan aylık bir ödeme yoksa 4.151,79 x 5 = 20.758,95 TL'nin üzerinde değere sahip mallarınızı (her biri için ayrı olmak üzere, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları, hakları, alacakları ve gelirleriyle bunların kaynakları, borçları ve sebepleri) bu formda belirtmek durumundasınız. Eğer altındaysa belirtmenize gerek yok, siz de benim gibi sadece kimlik bilgilerinizi doldurup teslim edebilirsiniz.

Bu yazıyı yazma nedenim benim gibi bu formu doldurmada sıkıntı yaşayanlara yardımcı olmak. Yazdıklarım benim anladığım kadarıyla sınırlı, hatam varsa düzeltmenizii beni de uyarmanızı rica ederim. Kolay gelsin.

Daha fazla bilgi için kanun ve yönetmeliği okuyabilir;

Mal beyanına dair tüm detaylar... - Memurlar.Net

sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu alana bir cevap yazın...