Marmara Üniversitesi Doktora Giriş Sınavındaki Tuhaflık

kuramci

Araştırma Görevlisi
Merhaba,
3 temmuzda yönetim organizasyon doktora sınavı vardı. Önce yazılı sınav yaptılar, sonra sözlü. Yazılı sınav notuyla birlikte başarı puanına göre ilk 20'ye girenler mülakata alındı. O gün yazılı sınav notunu sisteme girdiler. Sistemden baktığımda yazılı sınav puanım 60'dı. Bugün mülakat notlarıyla birlikte sonuç açıklandı. yazılı sınav notumu 20 yapmışlar, mülakat da 20 olarak girilmiş. Dolayısıyla yedek bile olamadım. Mülakat fena değildi, hadi yine o konuda itiraz edemem. Yazılı sınav notumu 60'dan 20'ye nasıl çekebildiler? Üniversiteden kimseye ulaşamadım. Enstitü anabilim dalıyla görüşün diyor. Anabilim dalı başkanı Deniz Börü'ye ulaşmak imkansız. Mail attım ama dönüş olmadı şimdiye kadar. Şimdi benim ne yapmam lazım arkadaşlar? İstanbulda yaşamıyorum, itiraz dilekçesini faks çektim. Bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum.

TheMachine

Öğrenci
Merhaba,
3 temmuzda yönetim organizasyon doktora sınavı vardı. Önce yazılı sınav yaptılar, sonra sözlü. Yazılı sınav notuyla birlikte başarı puanına göre ilk 20'ye girenler mülakata alındı. O gün yazılı sınav notunu sisteme girdiler. Sistemden baktığımda yazılı sınav puanım 60'dı. Bugün mülakat notlarıyla birlikte sonuç açıklandı. yazılı sınav notumu 20 yapmışlar, mülakat da 20 olarak girilmiş. Dolayısıyla yedek bile olamadım. Mülakat fena değildi, hadi yine o konuda itiraz edemem. Yazılı sınav notumu 60'dan 20'ye nasıl çekebildiler? Üniversiteden kimseye ulaşamadım. Enstitü anabilim dalıyla görüşün diyor. Anabilim dalı başkanı Deniz Börü'ye ulaşmak imkansız. Mail attım ama dönüş olmadı şimdiye kadar. Şimdi benim ne yapmam lazım arkadaşlar? İstanbulda yaşamıyorum, itiraz dilekçesini faks çektim. Bu işin peşini bırakmayı düşünmüyorum.

Orası Marmara Üniversitesi maalesef. Marmara ile ilgili hocaların içinde bulunduğu o kadar çok adam kayırma duydum ki haddi hesabı yok. Bu işi mahkemeye kadar götürürseniz hakkınızı alırsınız zannediyorum. İlk olarak bölüme sonra rektörlüğe sonra YÖK'e en son çare olarak da mahkemeye gitmeniz gerekir. Bölüme yaptığınız itirazlarda mutlaka bu işi mahkemeye kadar götüreceğinizi belirtin. Yoksa geri adım atmazlar.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Gecen seneydı yanılmıyorsam, Sıyaset Bılımı ve Iletısım bolumu doktora bılım sınavında 15 kısıye 100 gerı kalanlara 0 verılmıstı. 0 alan bır kısının sonucları yayınlamasıyla ortaya cıkmıstı olay. Bolum baskanlarına sorusturma acılmıstı, sonra ne oldu haberımız olmadı.
Marmara bunu yapıyor anlayacagınız.. Kurumla cozulmez bu sorun, ustu kapatılır bır sekılde. Hukukı yollarla hakkınızı arayın.