Matemaik Tezli Yüksek Lisans

vest12

Öğrenci
Merhabalar ; Matematik bölümü öğrencisiyim ve tezli yüksek lisans yapmak istiyorum. Gebze teknik üniversitesi ya da yıldız teknik üniversitesi için puan türlerini bilen varmı acaba ?

_Mechanic_

Öğrenci
Merhabalar ; Matematik bölümü öğrencisiyim ve tezli yüksek lisans yapmak istiyorum. Gebze teknik üniversitesi ya da yıldız teknik üniversitesi için puan türlerini bilen varmı acaba ?

Merhaba;
"Puan türleri" gibi bir durum yok YL için. Öncelikle ALES'e girin ve mümkün olduğunca yüksek puan almaya çalışın. Tabi okul not ortalamanız da mümkün olduğunca yüksek olursa avantajlı olursunuz. Her dönemin başlamasından önce üniversiteler "Lisansüstü Eğitim Başvuruları" için kontenjan açarlar. Başvuru yaparsınız ve sonrasında üniversitenin yapacağı yazılı veya sözlü sınava girersiniz. ALES, Mezuniyet Ortalaması ve Sınav puanının belli yüzdeleri alınarak her adayın puanı belli olmuş olur. Bu yüzdeler üniversiteden üniversiteye biraz farklılık gösterebiliyor. Puanı en yüksek olan adaylar da kontenjanlara yerleştirilir.

finduilas

Profesör
Ayni soru icin 10 tane konu acmaniza gerek yok. Daha 1. siniftasiniz, simdiden 10 tane konu acarak bunlari sormaniz sadece kafanizi karistirir.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

kuramci

Araştırma Görevlisi
Akademisyen olup senin gibi alinti tez yazicagimi hic sanmiyorum bu sana yeter ��

Tamam canım sen alıntı(?) yapmadan tezini yaz :D Burada da paylaş, takdir edelim. Yalnız önce Türkçe dersi al, yazdığın tezi kimse anlayamayabilir. Vurur yüze ifadesi, mesajlarında belirir cahilliğin belirtisi.