Matematikzede

berçélan

Öğrenci
merhaba , matematik pek çok sözelcinin olduğu gibi benim İle hayalim arasına bir adım mesafe koyan şey oldu, matematiğe nerden ve nasıl başlamak gerek bilmiyorum, ben 5. sınıf kitabı buldum ordan başlamayı düşünüyorum , doğru mu yapıyorum acaba ? çünkü temelim de sıfır, bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekürler ..

bigthunder

Doçent
antrenmanlarla matematik kitabını önerebilirim bir gidin inceleyin seviyenize göre 1-2 den başlarsanız gerisi çok kolay gelir hocam.

berçélan

Öğrenci
antrenmanlarla matematik kitabını önerebilirim bir gidin inceleyin seviyenize göre 1-2 den başlarsanız gerisi çok kolay gelir hocam.

hocam kitaba netten baktım şimdi ama içeriğini görmem lazım tabi , aklımda bulunduracağım bi kitapçıya gidebilsem bakacağım inşallah.. ama gidene kadar zaman kaybı açısından başka birşeylerde bulmam lazım :(

C

ch.accepted

Guest
Hocam ALES test 1 de çıkan sorulara matematik bile denemez aslında o kadar temel şeyler o kadar genel şeyler ki 5. değil ama 7. sınıf kitabını bitirirsen muhtemelen en az 40 yaparsın 50 soruda. Güvenini hiç kaybetme hiç de endişelenme. Matematik aslında dizi ve serilerle başlar limit türev vs vs devam edip katlı integrallerle biter. Fakat ALES'te test 2 de bile sorulmuyor bu konular.

Son olarak şunu ekleyeyim matematik insanın hayaline bir engel değil yardımcı olabilir ancak :) biraz çaba sarf et sıkıntı kalmaz :)

berçélan

Öğrenci
Hocam ALES test 1 de çıkan sorulara matematik bile denemez aslında o kadar temel şeyler o kadar genel şeyler ki 5. değil ama 7. sınıf kitabını bitirirsen muhtemelen en az 40 yaparsın 50 soruda. Güvenini hiç kaybetme hiç de endişelenme. Matematik aslında dizi ve serilerle başlar limit türev vs vs devam edip katlı integrallerle biter. Fakat ALES'te test 2 de bile sorulmuyor bu konular.

Son olarak şunu ekleyeyim matematik insanın hayaline bir engel değil yardımcı olabilir ancak :) biraz çaba sarf et sıkıntı kalmaz :)

hocam temel olmayınca değil matematik başka ilkokul kitabıda olsa bile olsa yapılamıyor işte doğru düzgün ders te hoca da görmedik ki :( 5. sınıf kitabından başladım bitiriyorum orda da bilmediğim şey çokmuş :) ama bu söylediklerinizde moral oldu şimdi, 5, 6 derken 7. sınıf kitabını da bitireceğim İNŞALLAHH sonra artık matematik korksun benden ;) çok sağolun hocam