MEB Kadrolarına Atanan Kişinin Çalışma Koşulları?

drill

Öğrenci
Merhaba,

MEB'deki kadrolara atanan kişi Ankara'da mı çalışır yoksa taşrada mı?

Tablo 8'de çoğu bölümün çalışma alanı parantez içerisinde verilerek belirtilmiş ama Sınıf Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Eğitimi ya da Yabancı Dil Olarak İngilizce Eğitimi gibi çalışma alanı belirtilmemiş bölümler de var. Bu bölümleri kazanan kişiler milli eğitim müdürlüklerinde masa başı iş yapmak için mi gönderiliyor? Yoksa müfredatı belirlemede etkili mi olacaklar?

Cevaplar için teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Kendi soruma kendim cevap vereyim. 0312 413 16 32 'yi aradım. Cevap veren kişi bu kadroların yeni olduğunu, pozisyonlarının tam belli olmadığını mülakat vakti gelinceye kadar netleşeceğini söyledi. "Uzman mı olur uzman yardımcısı mı (bi şeyler daha) olur bilemiyoruz" dedi.

Şu an memur olan birinin işini bırakıp uzman pozisyonunda çalışmak için borçlanarak yurtdışına gitmesi mantıklı mıdır?

Bu uzmanlar kaç lira maaş alır?

edius

Araştırma Görevlisi
Merhaba,

MEB'deki kadrolara atanan kişi Ankara'da mı çalışır yoksa taşrada mı?

Tablo 8'de çoğu bölümün çalışma alanı parantez içerisinde verilerek belirtilmiş ama Sınıf Öğretmenliği, Üstün Zekalılar Eğitimi ya da Yabancı Dil Olarak İngilizce Eğitimi gibi çalışma alanı belirtilmemiş bölümler de var. Bu bölümleri kazanan kişiler milli eğitim müdürlüklerinde masa başı iş yapmak için mi gönderiliyor? Yoksa müfredatı belirlemede etkili mi olacaklar?

Cevaplar için teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Kendi soruma kendim cevap vereyim. 0312 413 16 32 'yi aradım. Cevap veren kişi bu kadroların yeni olduğunu, pozisyonlarının tam belli olmadığını mülakat vakti gelinceye kadar netleşeceğini söyledi. "Uzman mı olur uzman yardımcısı mı (bi şeyler daha) olur bilemiyoruz" dedi.
Şu an memur olan birinin işini bırakıp uzman pozisyonunda çalışmak için borçlanarak yurtdışına gitmesi mantıklı mıdır?
Bu uzmanlar kaç lira maaş alır?

Bir kere şunu belirtmek lazım bu programlara kurumlar adına gönderilen kişilerin her ne kadar görev alanları belli de olsa buraya gelmeden ne iş yapıcakları belli olmuyor. Bunu kesin bir bilgi olarak kabul edin, istediğiniz kuruma gidin bunu söyleyeceklerdir. geldikten sonra kurum sizin için uygun bir pozisyon araştırır. etki sahası geniş olan MEB gibi kurumlar muhtemelen sizi taşraya gönderebilirler.

Bir memurun görevini bırakıp yurt dışına gitmesi sizin bileceğiniz iş. Ama yurtdışına gittiniz diye kurumunuz sizi havaalanında çiçeklerle karşılamayacaktır. Yani başlangıç büyük görevlendirmeler beklemeyin. Hali hazırda yaptığınız memurlukta da pek ala daha iyi görevlere gelebilirsiniz.

drill

Öğrenci
Cevabınız için teşekkür ederim.

Benim olduğum kısımda kişinin yükselebileceği pozisyonları söyliyim;

Okul Müdür yrd ==> Okul Müd. ==> Şube Müd. ==> Milli Eğitim Müd.

Bunlardan ilk ikisini bitirmek için ya bir köyden ya da kenar mahallelerden başlayıp her okulda 5'er yıl çalışmalısınız. Son ikisine gelinceye kadar zaten yaşınız ilerlemiş olur. Ayrıca son iki pozisyonda görev almak sadece sınavla değil politik görüşünüzle de belirleniyor.

Ben bu kadar beklemeden ve siyasete karışmadan bu ülkenin eğitimi için iyi bir şeyler yapmak istiyorum (çok idealistim, parasını önemsemem diyemiyorum). İlk aklıma gelen iş de hükümetin verdik deyip övündüğü (parasının birilerine peşkeş çekildiğini düşündüğüm) ama benim ve diğer arkadaşlarımın kullanmadığı ders kitaplarını iyileştirmek. Bu kadroları görür görmez aklıma bu geldi. Hayalperest olmak istemiyorum. Sadece bakanlıkta çalışan bi tanıdğım olmadığı için merak ediyorum.

Uzman kadrosunda çalışan bi tanıdığı olan bir arkadaşımız bizi bilgilendirebilir mi?

sinemaa

Öğrenci
Cevabınız için teşekkür ederim.

Benim olduğum kısımda kişinin yükselebileceği pozisyonları söyliyim;

Okul Müdür yrd ==> Okul Müd. ==> Şube Müd. ==> Milli Eğitim Müd.

Bunlardan ilk ikisini bitirmek için ya bir köyden ya da kenar mahallelerden başlayıp her okulda 5'er yıl çalışmalısınız. Son ikisine gelinceye kadar zaten yaşınız ilerlemiş olur. Ayrıca son iki pozisyonda görev almak sadece sınavla değil politik görüşünüzle de belirleniyor.

Ben bu kadar beklemeden ve siyasete karışmadan bu ülkenin eğitimi için iyi bir şeyler yapmak istiyorum (çok idealistim, parasını önemsemem diyemiyorum). İlk aklıma gelen iş de hükümetin verdik deyip övündüğü (parasının birilerine peşkeş çekildiğini düşündüğüm) ama benim ve diğer arkadaşlarımın kullanmadığı ders kitaplarını iyileştirmek. Bu kadroları görür görmez aklıma bu geldi. Hayalperest olmak istemiyorum. Sadece bakanlıkta çalışan bi tanıdğım olmadığı için merak ediyorum.

Uzman kadrosunda çalışan bi tanıdığı olan bir arkadaşımız bizi bilgilendirebilir mi?

bunun için memur forumları var. oradan birilerine ulaşabilirsiniz. isim vermeyeyim, arama motoruna memur forum diye yazın çıkar. oradan milli eğitim bakanlığı kısmına girip birilerine ulaşmayı deneyebilirsiniz.