MEB'de Öğretmenlik mi ÖYP mi?

yusuffg

Öğrenci
arkadaşlar merhabalar ben öğretmenlik yapıyorum alesten87 ve dilden 70 ÜSTÜ puanım var ama FORUMLARDA öyp ile yazılanları okudukça öyp olan ilgim azalmaya başladı devlette kamu görevlisi öğretmen olarak kalmak mı yoka istifa edip öyp mi cevaplarınız bekliyorum yardımcı olduğun uz için şimdiden teşekkürler

eray000

Öğrenci
Siz de haklısınız, üniversiteleri dosyası kafasından boş bir sürü insanla doldurdukları için akademisyenliği öğretmenlikten ayırt edebilecek bir kapasitemiz oluşmuyor okurken...

Benim ömrüm alanım gereği kütüphanelerde, bilgisayar başında ve sahada araştırma yaparken geçiyor; geceleri uykumdan, gündüzleri yemeğimden, hafta sonraları da gezip tozmadan, sinemaya gitmeden feragat ediyorum çoğu zaman... Hem de büyük keyifle!

Aradaki fark üretme aşkında... Öğretmen geleceğin toplumunu eğitirken bir anlamda insan üretir; akademisyen ise bunun yanı sıra eser üretir, bilim üretir...

Maaşı, mevkisi, adı, bilmem nesi avantajlı diye akademisyen olunmaz, olunmamalı; naçizane tavsiyem içinizde bu aşk varsa yola çıkın... Esenlikle...

gulten

Öğrenci
meb de öğretmenlik mi akademisyenlik mi derseniz fikrimi söyleyebilirim. ama öyp konusunda pek bir şey söyleyemeyeceğim, sanki öyp biraz çetrefilli bir süreç...

A

Akademik Forum

Guest
madem o kadar alesin ve dil puanın var ki gerçekmi bilmiyoruz, bunu bile soruyorsan burada, sen hiç akademisyen olma abicim.

kuramci

Araştırma Görevlisi
Tartışmaya bile gerek yok. Kendine garanti bir iş bul, ondan sonra akademisyen olmaya çalış. Akademisyen olmaya çalışıp işsiz kalan insanlar var bu forumda.