Mezuniyette Yayın Şartı

omarfako2

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,
Yüksek lisanstan mezun olabilmek için yayın şartı getirilmiş. Bilgisi olan var mı? YÖK'ün bu kararına ulaşabileceğimiz bir yer var mıdır?

Ink Bottle

Moderator
Arkadaşlar merhaba,
Yüksek lisanstan mezun olabilmek için yayın şartı getirilmiş. Bilgisi olan var mı? YÖK'ün bu kararına ulaşabileceğimiz bir yer var mıdır?

O kararlar daha çok üniversitenin iç yönetmeliğinde oluyor. Bizde yıllardır var (uluslararası dergide tezden çıkarılmış makale) ve bu yayını yapıp savunmaya yetiştirmek için de çok uğraştığımı geçen yaz izin kullanmadığımı hatırlıyorum.

r2d2

Öğrenci
Eteğin boyuyla değil de yayının kalitesiyle uğraşmak olması gereken. Sonunda alkışlanacak bir karar çıktı.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar merhaba,

Sanırım yeni lisansüstü eğitim yönetmeliği yayınladığında göreceğiz.

omarfako2

Öğrenci
O kararlar daha çok üniversitenin iç yönetmeliğinde oluyor. Bizde yıllardır var (uluslararası dergide tezden çıkarılmış makale) ve bu yayını yapıp savunmaya yetiştirmek için de çok uğraştığımı geçen yaz izin kullanmadığımı hatırlıyorum.

Hocam peki savunmaya da giremiyor muyuz o yayını yapmadan? Siz de nasıldı süreç?

Ink Bottle

Moderator
Hocam peki savunmaya da giremiyor muyuz o yayını yapmadan? Siz de nasıldı süreç?

Hocam bizim bölümde girdirmiyorlar savunmaya yayını olmayanı, daha doğrusu yayını olmayan biri savunma yapmayı düşünmüyor önce yayın yapmaya çalışıyor. Yayından sonra savunma yapmak çok daha kolay. Jüriden bir itiraz gelirse bunun doğruluğu kanıtlandı ve xx dergisinde yayınlandı denebiliyor en azından.

omarfako2

Öğrenci
Anladım bilgilendirme için sağolun arkadaşlar. Bu yayın şartı tamam mantıklı ama uygulamalar üniversitelere göre çok farklılaşıyor. Bazı üniversiteler 2013'ten önce y.lisansa başlayanlara böyle bir şart getirmiyor. Bazıları yayınlamak için bir dergiye göndermeyi kabul ediyor. Bazıları yayınlanmış olmasını veya kabul almasını şart koşuyor. Uygulamada bir birlik yok o yüzden belki YÖK'ün yayınladığı bir yönetmelik varsa oradan görebiliriz diye düşünmüştüm. Eğer böyle bir standartlaştırma da yoksa bence yapılmalı. Aksi taktirde haksızlık gibi duruyor.

S

sancaksule

Guest
Mezuniyette bildiri şartı

Arkadaşlar merhaba, yayın şartında illaki bildiriyi yazıp sunmamız mı gerekiyor, bildiride ve bildiriler kitabında adimizin olmasi yeterli mi yoksa? Hocamin gittigi ve sunum yaptigi kongrede bildiriler kitabinda benim adim geciyor mesela bu benim işimi görür mü? Kimse dogru bir sekilde cevaplamiyor. Enstitüte ulaşmak bir mesele. Okula dair yönetmelikte bu konuyla alakalı bir şey yok. Beni bilgilendirirseniz sevinirim.