Mimar Sinan Yüksek Lisans başvuru ön koşulu olarak "Çalışma Konusu Önerisi"

Crveni

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba.
Bugün itibariyle MSGSÜ Yüksek Lisans programları başvuru koşulları ve kontejyanları açıklamış.

Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne yüksek lisans başvuru ön koşullarından biri için şu denmiş :

" Tez Önerisi (Çalışma Konusu Önerisi) : ....hangi konuda çalışacaklarını belirten bir tez önerisi sunmaları beklenir.Hazırlanacak metin 1500-2000 kelimeden oluşmalı ve bu konuda çalışılacak konunun amaç,yöntem ve sınırlılıkları ve çalışmada kullanılacak kaynakça bulunmalıdır.
Tez önerisi metni oluştururken araştırma konusunun sosyolojik bağlamının belirlenmesine dikkat edilmelidir."

Yani bahsedilen tez önerisi dedikleri şey,yüksek lisansa başvuru için istedikleri bir metin.Ben daha önce böyle bir şey hazırlamadım haliyle nasıl yazıldığını vs.bilmiyorum.Biraz araştırayım dedim.Karşıma hep yüksek lisans bitirme tezi ve bu esnadayken yapılmış/yapılması gerekenler üzerine yazılmış şeyler çıktı.
Kendi kendime de bu ikisi aynı şey olamaz diyorum.Yanlış mı düşünüyorum ?

Başvuru aşamasında istenen tez önerisi (çalışma konusu önerisi ) nedir ? ben bunu nasıl yazarım ? Yardımcı olursanız çok sevinirim,bir hafta kadar bir süre var.Bu kısa süre içerisinde yazıyı toparlamam gerek.
Şimdiden teşekkürler.

ftmbspnr

Öğrenci
ilanlar açıklanmış mı bende bilmiyorum gercekten yardımcı olmak isterdim sanırım istediğin alanla alakalı hangi alanda çalışmak istedğinle alakalı bi sey istiyorlar

Crveni

Öğrenci
ilanlar açıklanmış mı bende bilmiyorum gercekten yardımcı olmak isterdim sanırım istediğin alanla alakalı hangi alanda çalışmak istedğinle alakalı bi sey istiyorlar

Yok onu anladım da bu yazılacak şeyin hani bir kuralı yazılış biçimi vs var mı lambur lumbur yazmak olmaz gibime geldi sonuçta

Crveni

Öğrenci
Google'da tez önerisi hazırlama şeklinde aratırsanız sayısız kaynak çıkıyor.

https://www.google.com.tr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=tez önerisi örneği

İşte bunlar yüksek lisans bitirme tezi önerisi oluyorlar genelde.Bu ikisi aynı şey olmamalı mantıken çünkü Mimar Sinan yüksek lisans başvurusu esnasında böyle bir çalışma konusu yazılmasını istiyor.Ben de aradaki farkı sormak istemiştim ama sanırım gönderdiklerinizdeki gibi bir yol izlemekten başka çarem yok.
Çok çok teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Msgsü yl

Ya lisansta böyle bir çalışma istenmişti, tam da derste yazılacak bir metnin hemen öncesinde. Yani aslında burada, derdin ne ne yi problematize ediyorsun, amacın ne, önemi ne, neden bu konu ve sınırlılıkları -mesela 1980-2000 yılları arası araştırma evrenini oluşturuyor demek- içeren bir çalışma. 3 en fazla 4 sayfalık olacak. Ben de onu yazmaya çalışıyorum. Tavsiyem elinde daha önce çalıştığın bir makale varsa daraltıp vermen. Jürideki hocalardan azıcık alıntı yapman hoş olabilir. Burayı geç, zaten sonra konuyu değiştiriyormuş herkes. Yani ilgilerini çek. Bir de kumaşa bakıyorlarmış, gidip de yalaka görünmeyelim yazıda. Yani ilgin araştırılır.
Ben de kısaltamıyorum açıkçası. Güvenelim. Ne yazarsak yazalım arkasında durabilelim yeterli.