Muaf Bir İnsanın Yüksek Lisans Başvurusu

CarlSagan

Öğrenci
Merhabalar,

Öncelikle bu benim ilk mesajım. Daha önce herhangi bir forum deneyimim olmadığı için lütfen herhangi bir kural hatası yaparsam kusuruma bakmayın. Benim doktorlarıma göre bazı psikiyatrik sorunlarım bulunuyor. Ayrıca fiziksel durumum nedeniyle de (1.72 boyunda ve 120 kilo civarındayım.) askerlikten muafiyetim bulunmakta; yıllar önce 3 yıl boyunca her yaz döneminde tekrar tekrar beni askeri hastaneye çağırıp kontrol ettiler ve 3. yılın sonunda askeri hastanedeki doktorlardan oluşan heyet benim muaf olmam gerektiğine karar verdi yıllar önce. Fakat bir şeyi söylemek gerekirse bu 3 yıllık süreç hiç de kolay değildi yapılması gereken bir sürü resmi işlem açısından. Psikolojik olarak yorucuydu, ayrıca gergin bir ortamdı.

Karakteristik niteliklerim yöneliminde şiddete karşı fazla hassasım ve obsesif seviyede küçük tehlike ihtimallerine hayatımın her döneminde takılı kalıp bu sebeple ciddi endişe durumları yaşayan birisiyim kontrol edemediğim bir şekilde. Çoğu kişinin bir saniye bile düşünmeye zaman ayırmadığı konular üzerine bazen haftalar boyunca düşünüp hesaplamalar yapıyorum. Kendimi yeterli derecede anlatamıyor isem özür dilerim.

Yakın gelecekte yüksek lisansa başlamayı düşünüyorum. Bu yıl lisans bölümümdeki son senemdeyim. Lisans ortalamam, yds ve ales denemelerim gayet iyi. Sadece sosyal açıdan bazı yalnızlık sorunlarım var fakat eğitim hayatıma odaklanmış durumdayım. Yüksek eğitim almak istememdeki tek amaç kendimi entelektüel birikim açısından geliştirmek. Tezli Yüksek Lisans yapmak istiyorum. Hedeflerimi de belirledim.

Lütfen buradaki anksiyetik derecedeki sorularımı mazur görün. 3-4 yıl önce Lisans bölümüme başvururken Tecilli ve Tecilsizden başka seçenek yoktu ben kaydımı yaptırırken. (Muaf veya Yapıldı gibi bir seçenek yoktu demek istiyorum.) Aynı şeyin Yüksek Lisans için de geçerli olup olmadığını bilmiyorum. Sadece bir şey sormak istiyorum.

Askerlik şubesindeki mevcut durumu ve askerlik belgesindeki mevcut durumu Muaf yani Askerliğe Elverişli Değildir olan birisi bir Yüksek Lisans başvurusuna kayıt olurken/olduğu takdirde:
1) Tecilli seçeneğini işaretlerse okul tarafından gönderilen tecil belgesi neticesinde Muafiyet durumu değişir mi? Sistemde tecilliye çevrilir mi? Yoksa yüksek lisans başvurusu sonucu devlete gönderilen belge kaale alınmaz ve Muaf durumu kalıcı olmaya devam eder mi?
2) Tecilsiz seçeneğini işaretlerse okul tarafından gönderilen belge neticesinde Muafiyet durumu değişir mi? Sistemde buna göre bir değişim olur mu? Yoksa yüksek lisans başvurusu sonucu devlete gönderilen belge kaale alınmaz ve Muaf durumu kalıcı olmaya devam eder mi?
3) Başvururken, lisans döneminde hatırladığım kadarıyla önce bizi bir bilgisayar odasına alıp bilgilerimizi bir sisteme girdirmişler ardından da öğrenci işlerindeki görevliyle bire bir işlemler yaptırmışlardı. Eğer benzer bir işlem burada da bulunuyor ise, veya farklı bir prosedür var ise, benim Yüksek Lisans başvurusu yaparken veya sonrasında; özel olarak Muaf olduğuma dair bir bildiride bulunmam gerekiyor mu okula?

Yoksa bu konuda ne olursa olsun, okulun gönderdiği hiçbir belge fark etmeksizin TSK ve Askeri Hastane tarafından verilen Muafiyet kararını etkilemesi ihtimalini %0 olarak mı görüyorsunuz? Bu konuyla ilgili herhangi bir işlem veya bildiri yapmam gerekecek midir gelecekte yüksek lisansa başlayacağım okula?

Lütfen konu hakkında bilgili iseniz cevap yazabilir misiniz?

Zamanınızı aldığım için özür dilerim,
Sevgi dolu ve mutlu bir gün geçirmeniz dileğiyle.

Son düzenleme:

sah51

Öğrenci
askerlik ile ilgili üç seçenek çıkıyor hep: yaptı, muaf ve tecilli. sadece yaptı ve tecilli var ise ilgili üniversitenin sosyal-fen-sağlık hangisi ise artık, enstitü öğrenci işleri aranabilir. muaflık ile ilgili barış ve savaş döneminde askere elverişli değildir bildirimi ebedidir. ama rahat ol, yüksek lisansta askerlik ile ilgili artık muaf seçeneği sıklıkla görülüyor, şahsen ben bir doktora öğrencisi olarak bu şekilde bir tecrübem oldu. başarılar dilerim.

uzun06

Öğrenci
Yuksek lisans online basvuru sistemlerinde muaf secenegi olmasa bile, siz sevk tehirliyi ya da tecilliyi isaretliyin. Sonucta kesin kayit olurken getirilmesi gereken belgelerden biriside askerlik durum belgeniz olacak ve o belgede sizin askerden muaf oldugunuz yaziyor. Okul belgeyi gordukten sonra askeriyeyle iletisime gecip sadece belgenin dogrulugunu teyyit ettirir, onun haricinde bi islem yaptirmaz( tecil vb.gibi). Sizin durumunuza benzer bir sekilde kuzenim kilosundan oturu askerlikten muaf tutuldu 2012 yilinda. Ve su anda ege universitesinde doktorasini bitirmek uzere.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

yunus3147

Öğrenci
Hiçbir sıkıntı olmaz, muaf raporunuz ve askerlik durumunuz değişmez, muaf yoksa tecilliyi işaretleyin, kesin kayıtta zaten askerlik şubesinden alacağınız belgeyi götüreceksiniz, kaygılanmayın eğitiminize odaklanın..

A

Akademik Forum

Guest
Hocam ne akademik eğitiminizde nede işe girmekte MUAF olmak herhangi bir sıkıntı yapmaz canınızı sıkmayın. Askerlik şubesinden alacağınız Muafiyet Belgenizi göstermeniz yeterlidir, herhangi bir sıkıntı olmaz.