pegasustuma
Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba..Başlıkta da olduğu gibi akıl sır erdiremediğim bir konuyla karşı karşıyayım. Muhtemelen aynı durumda olanların da bilincindeyim. Yüksek lisans tezimi bitirdim ve savunma için gün bekliyorum. Bunun yanı sıra yüksek lisansımı yaparken bir özel okuldan İngilizce öğretmenliği için teklif aldım. (Bu arada ana branşım İngilizce değil, dilci olduğum için İngilizce eğitimi de verebiliyorum, özel okuldan kastım ise kolej) Hem yüksek lisans ihtiyaçlarımı karşılamak için hem aileme destek olabilmek için ve hem de aynı şehirde olduğum için oldukça cazip bir teklif gelmişti ve kabul ettim. Normal ekim ayında başlayıp haziranın 17 sinde istifamı verip okuldan çıkışımı yaptım. Derken 15 Temmuz'da malum darbe girişimi gerçekleşti. Daha sonrasında bu okul da kapatıldı. Lise eğitiminden bu yana toplamda 14 yıllık bir süreçte bunlarla olan bağlantım sadece 1 eğitim öğretim yılı oldu. Herhangi bir dershane dernek falan üyeliğim de yok. Asıl meseleye gelecek olursak; malum lisans eğitiminden sonra 4 yıldır akademik kadro bekliyorum. Bölümümüz biraz spesifik bir bölüm olduğu için hangi ünilerin ne zaman ilana çıkılacağı az çok tahmin edilebiliyor. Benim maruzatım şudur ki; olur da bir araştırma görevliliği kadrosuna atanırsam bu 7-8 aylık sigorta girişi benim atanmama engel olur mu acaba? O kadar sefalet ve zorluktan sonra tam atanmışken böyle bir şeyin engel olması gerçekten onurumu çok fazlasıyla kırar beni yıpratır. Bunun bir çözümü ya da tavsiyesi var mıdır? Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim..