Muamma Bir Konu

pegasustuma

Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba..Başlıkta da olduğu gibi akıl sır erdiremediğim bir konuyla karşı karşıyayım. Muhtemelen aynı durumda olanların da bilincindeyim. Yüksek lisans tezimi bitirdim ve savunma için gün bekliyorum. Bunun yanı sıra yüksek lisansımı yaparken bir özel okuldan İngilizce öğretmenliği için teklif aldım. (Bu arada ana branşım İngilizce değil, dilci olduğum için İngilizce eğitimi de verebiliyorum, özel okuldan kastım ise kolej) Hem yüksek lisans ihtiyaçlarımı karşılamak için hem aileme destek olabilmek için ve hem de aynı şehirde olduğum için oldukça cazip bir teklif gelmişti ve kabul ettim. Normal ekim ayında başlayıp haziranın 17 sinde istifamı verip okuldan çıkışımı yaptım. Derken 15 Temmuz'da malum darbe girişimi gerçekleşti. Daha sonrasında bu okul da kapatıldı. Lise eğitiminden bu yana toplamda 14 yıllık bir süreçte bunlarla olan bağlantım sadece 1 eğitim öğretim yılı oldu. Herhangi bir dershane dernek falan üyeliğim de yok. Asıl meseleye gelecek olursak; malum lisans eğitiminden sonra 4 yıldır akademik kadro bekliyorum. Bölümümüz biraz spesifik bir bölüm olduğu için hangi ünilerin ne zaman ilana çıkılacağı az çok tahmin edilebiliyor. Benim maruzatım şudur ki; olur da bir araştırma görevliliği kadrosuna atanırsam bu 7-8 aylık sigorta girişi benim atanmama engel olur mu acaba? O kadar sefalet ve zorluktan sonra tam atanmışken böyle bir şeyin engel olması gerçekten onurumu çok fazlasıyla kırar beni yıpratır. Bunun bir çözümü ya da tavsiyesi var mıdır? Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim..

Hocağğğğğğğ diye pensilvanya yollarını git gel dümdüz eden işadamları, vekiller ve bakanlara sıkıntı çıkmaz ama 20 liralık saatlik ders ücretiyle öğretmenlik yaptıysanız büyük suç işlemiş olabilirsiniz. Tabi iğnelemeyi bir tarafa bırakırsak sorun çıkacağını sanmıyorum. Daha önce güvenlik soruşturmasına girmediyseniz bilemeyiz ama birşey çıkacağını sanmıyorum.

Olmadı en yakın halk eğitim merkezine öğretmenlik için öylesine başvuru yapın 2 gün içerisinde güvenlik soruşturmanız yapılır, güvenlik soruşturmasını geçince Halk eğitim kurs için ararsa yok ben ders vermekten vazgeçtim dersiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Akademik atamalar tamamen rektörün kafasından geçenlere bağlı. Ben ocakta teslim ettim belgelerimi taa 2005te cemaat okulundan mezun olduğum için atamam yapılmadı. Ben de cimere yazı yazdım son güne kadar cemaatte olanlar şu an devlet kurumlarında çalışırken benim yıllardır alakam olmadigi halde atamamın yapılması tam bir saçmalıktır şeklinde. Sonra guvenlik soruşturması yeniden başladı. Bu sefer ne olacak merakla bekliyoz. Benimle ayni dönemde kazananlar şubatta çalışmaya başladı biz hala böyle. Olan 5-6 aylik kazancim da bu saçmalıktan dolayı çöpe gitti. Bu sefer atanıp atanmayacagim da belli değil.

pegasustuma

Öğrenci
Hocağğğğğğğ diye pensilvanya yollarını git gel dümdüz eden işadamları, vekiller ve bakanlara sıkıntı çıkmaz ama 20 liralık saatlik ders ücretiyle öğretmenlik yaptıysanız büyük suç işlemiş olabilirsiniz. Tabi iğnelemeyi bir tarafa bırakırsak sorun çıkacağını sanmıyorum. Daha önce güvenlik soruşturmasına girmediyseniz bilemeyiz ama birşey çıkacağını sanmıyorum.

Olmadı en yakın halk eğitim merkezine öğretmenlik için öylesine başvuru yapın 2 gün içerisinde güvenlik soruşturmanız yapılır, güvenlik soruşturmasını geçince Halk eğitim kurs için ararsa yok ben ders vermekten vazgeçtim dersiniz.

Daha önce bir güvenlik soruşturmasına girmedim ama Dış işleri bakanlığının yazılı ve sözlü sınavlarına girdim sonuçlanması çok uzun sürdüğü için oradan da anlayamıyorum maalesef. Ama verdiğiniz fikir aklıma yattı. Bayramdan sonra halk eğitim merkezine başvurayım bakalım nasıl olacak

A

Akademik Forum

Guest
Çıkacağını sanmıyorum çünkü bir tanıdığım aynı durumdaydı şimdi devlette öğr gör oldu