Myo öğretim görevlisi için tecrübe sorunu

alibalmat

Öğrenci
Mrb arkadaşlar. daha önce bu başlık altında sorun dile getirilmiş ama tekrardan gündem yapmakta fayda var diye düşünüyorum.

MYO larda öğretim görevlisi için malumunuz yeni düzenleme ile ales en az 70, tezli yüksek lisans veya belgelendirmek kaydıyla alanında en ez 2 yıl tecrübe isteniyor.

sorum şu; ben matematik bölümünden mezun olduktan sonra formasyon başvurum kabul edildi formasyonumu aldığım süre zarfında 1 yıl stajyer olarak özel bir kurumda derslere girdim.formasyonumu aldıktan sonra ise aynı özel kurumda 1.5 yıl sözleşmeli olarak matematik derslerine girdim. yani normal şartlar altında 2,5 yıl tecrübem var.Öğretim görevlisi olarak başvuru yapmam için hizmet dökümümde 1,5 yıl görünüyor. stajyer olarak çalıştığım 1 yıl için çalıştığım kurumdan çalıştığıma dair belge alırsam şartları sağlamış olur muyum?. sınav komisyonu bunu kabul eder mi yada sınav komisyonunun çalıştığım kurumu araması koşulu ile bu belgeyi kabul eder mi?

Son düzenleme:

cerhan

Öğrenci
Mrb arkadaşlar. daha önce bu başlık altında sorun dile getirilmiş ama tekrardan gündem yapmakta fayda var diye düşünüyorum.

MYO larda öğretim görevlisi için malumunuz yeni düzenleme ile ales en az 70, tezli yüksek lisans veya belgelendirmek kaydıyla alanında en ez 2 yıl tecrübe isteniyor.

sorum şu; ben matematik bölümünden mezun olduktan sonra formasyon başvurum kabul edildi formasyonumu aldığım süre zarfında 1 yıl stajyer olarak özel bir kurumda derslere girdim.formasyonumu aldıktan sonra ise aynı özel kurumda 1.5 yıl sözleşmeli olarak matematik derslerine girdim. yani normal şartlar altında 2,5 yıl tecrübem var.Öğretim görevlisi olarak başvuru yapmam için hizmet dökümümde 1,5 yıl görünüyor. stajyer olarak çalıştığım 1 yıl için çalıştığım kurumdan çalıştığıma dair belge alırsam şartları sağlamış olur muyum?. sınav komisyonu bunu kabul eder mi yada sınav komisyonunun çalıştığım kurumu araması koşulu ile bu belgeyi kabul eder mi?

Sınav komisyonu sgk dökümünde stajı görmeyecekse kabul etmeyebilir. Ederse ve başkaları bunu öğrenirse staj döneminde sigorta primi yatırılmadıysa staj yaptığınızı sadece kurumun yazısıyla ispatlıyor olmanız başkalarının da sizin başvurunuza itiraz etmesine sebep olabilir.

A

Akademik Forum

Guest
Tecrübede askerlik ?

Arkadaşlar bir ilanda 6 yıl tecrübe şartı var, benim yıl olarak 6 yıldan fazlam var ancak arada askerliğim olduğundan prim hizmet gün sayım 6*360 =2160 değil 2100 gün civarında. Bu durumda ilana başvurabilir miyim? Diyelim üni kabul etti atanırsam itiraz durumundan iptale sebep olabilir mi?

Ali_33

Öğrenci
Arkadaşlar bir ilanda 6 yıl tecrübe şartı var, benim yıl olarak 6 yıldan fazlam var ancak arada askerliğim olduğundan prim hizmet gün sayım 6*360 =2160 değil 2100 gün civarında. Bu durumda ilana başvurabilir miyim? Diyelim üni kabul etti atanırsam itiraz durumundan iptale sebep olabilir mi?

hocam 6 yıl gibi spesifik bir şart koymuşlarsa o kadroyu size yar etmezler. Yinede şansınızı deneyin belki kadro sahibi gelmekten vazgeçer yada kadro sahibine ilginç bir şey olur. Normalde gün sayınız yeterli değil almasalarda bir şey iddia edemezsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Hocam teşekkürler, ilan spesifik farkındayım ancak bu askerlik olayı kafamı kurcalıyor. Bu şekilde girenler varsa bu yasal mı değil mi açıkçası öğrenmek istediğim birazda bu, yarın bigün başka tercihlerde sıkıntı yaşamak istemem.

cerhan

Öğrenci
Hocam teşekkürler, ilan spesifik farkındayım ancak bu askerlik olayı kafamı kurcalıyor. Bu şekilde girenler varsa bu yasal mı değil mi açıkçası öğrenmek istediğim birazda bu, yarın bigün başka tercihlerde sıkıntı yaşamak istemem.

Ali Bey'inde dediği gibi bu kadro şahsa çıkmış bir kadro. Almak istedikleri kişi belliyse, sizin 8 yılınız olsa da giremezsiniz. Normalde 6 yıl tecrübe istenmez, Dolayısıyla başka tercihlerde sıkıntı yaşamazsınız. Zaten 6 yıl içinde 60 gününüz eksik. OHAL süresince çok ilan çıkmayacaktır. İki ay daha sigortanız ödenirse başka 6 yıl tecrübe isteyenler için o sorunu da aşarsınız. Bu şekilde girenler olduğu forumda birçok defa yazıldı, bunlarla ilgili davaların açıldığını da biliyoruz. Sonuçta şimdi girerseniz ve gününüz eksik olduğu başka biri tarafından ispatlanırsa görevden alınırsınız. Bir arkadaşım 1,5 yıllık yoğun uğraşları sonucu hak ettiği kadrosunu aldı ve hak etmediği halde o kadroyu 1,5 yıl işgal eden kişi bunun sonucunda işten çıkarıldı.

A

Akademik Forum

Guest
Cerhan hocam teşekkürler, açıkçası kendi açımdan artık tecrübede bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ancak yarın bir gün girdiğimiz bir ilanda bu tarz bir sorun olursa neler yapacağımızı bilmek lazım.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar Merhaba.. Öğretim Görevlisi ilanında 5 yıl tecrübe şartı var. Kendi işyerimde mesleğimi yürütmekteyim ve yaklaşık 15 yıla yakın çalışmaktayım. Ancak SGK primlerimi sildirdiğim için hizmet dökümü alamıyorum. Vergi levhası maliye oda kaydı vs hizmet belgesi yerine kullanılabilir mi?

cinarr

Öğrenci
Merhaba,

Ben 2016 mezunu olacakken okulu uzattım ve 2017 mezunu oldum.
Bu 1 yıllık süre içinde tam zamanlı sigorta kaydım var alanım sayılabilecek bir yerde. (part çalıştım ama tam zamanlı yaptılar sigortayı )
Mezuniyet sonrası da 1 yıl çalışıp bu ikisini birleştirip 2 yıllık sigorta kaydıyla ÖĞRETİM GÖREVLİSİ kadrolarına başvurabilir miyim sizce?

Ve alanında deneyim sahibi olmak kısmı insiyatife bağlı mıdır? hayır bunu kabul etmiyoruz diyebilirler mi?

Daha doğrusu bunlar okulun karar vereceği şeyler midir yoksa Yök'ün mü?

Bilgisi olan?

parafiskalite

Yardımcı Editör
Merhaba,

Ben 2016 mezunu olacakken okulu uzattım ve 2017 mezunu oldum.
Bu 1 yıllık süre içinde tam zamanlı sigorta kaydım var alanım sayılabilecek bir yerde. (part çalıştım ama tam zamanlı yaptılar sigortayı )
Mezuniyet sonrası da 1 yıl çalışıp bu ikisini birleştirip 2 yıllık sigorta kaydıyla ÖĞRETİM GÖREVLİSİ kadrolarına başvurabilir miyim sizce?

Ve alanında deneyim sahibi olmak kısmı insiyatife bağlı mıdır? hayır bunu kabul etmiyoruz diyebilirler mi?

Daha doğrusu bunlar okulun karar vereceği şeyler midir yoksa Yök'ün mü?

Bilgisi olan?

Lısanstan mezun olduktan sonra deneyım sartını saglamanız gerekır. Oncesı olmaz. Karar yök’e aıttır. Degısmez ve esneklık olmaz. Lısans+Deneyım ya da Lısans+Yuksek Lısans olması gerekır.