Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
nasıl öğretim görevlisi ya da üyesi olabilirim
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="fenerli83" data-source="post: 478142" data-attributes="member: 100530"><p>2914 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde:</p><p>"Ek ders ücreti :</p><p> Madde 11 (Değişik : 27/6/1989 - KHK - 375/17 md.) (1)</p><p> (Değişik birinci fıkra : 26/6/2001 - 4689/4 md.) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 36 ncı maddesine göre haftalık okutulması mecburi ders yükü saati dışında, kısmi statüde bulunanlar dahil öğretim elamanlarına görev unvanlarına göre Maliye Bakanlığının görüşü üzerine Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen mecburi ve isteğe bağlı dersler ve diğer faaliyetler için bu ders ve faaliyetlerin haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla en çok yirmi saate kadar, ikinci öğretimde ise en çok on saate kadar ek ders ücreti ödenir." hükmü bulunmaktadır. Öğretim görevlileri 12 saat haftalık mecburi ders yükü dışında örgün eğitimde verdikleri en fazla 20 saat, ikinci öğretimde ise en fazla 10 saatlik ders için ek ders ücreti ödemesi alabilir. Meslek yüksekokullarına alınacak öğretim görevlilerinde yabancı dil şartı aranmaz. Diğer birimlerde istihdam edilecek öğretim görevlilerinde yabancı dil şartı bulunmaktadır. Vakıf üniversitelerinin fakültelere öğretim görevlisi alımlarında yabancı dil isteyip istememe gibi bir inisiyatifi bulunmamaktadır. Bu konuda yönetmelik hükmü tereddüte mahal vermeyecek kadar açıktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fenerli83, post: 478142, member: 100530"] 2914 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde: "Ek ders ücreti : Madde 11 (Değişik : 27/6/1989 - KHK - 375/17 md.) (1) (Değişik birinci fıkra : 26/6/2001 - 4689/4 md.) 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 36 ncı maddesine göre haftalık okutulması mecburi ders yükü saati dışında, kısmi statüde bulunanlar dahil öğretim elamanlarına görev unvanlarına göre Maliye Bakanlığının görüşü üzerine Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen mecburi ve isteğe bağlı dersler ve diğer faaliyetler için bu ders ve faaliyetlerin haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla en çok yirmi saate kadar, ikinci öğretimde ise en çok on saate kadar ek ders ücreti ödenir." hükmü bulunmaktadır. Öğretim görevlileri 12 saat haftalık mecburi ders yükü dışında örgün eğitimde verdikleri en fazla 20 saat, ikinci öğretimde ise en fazla 10 saatlik ders için ek ders ücreti ödemesi alabilir. Meslek yüksekokullarına alınacak öğretim görevlilerinde yabancı dil şartı aranmaz. Diğer birimlerde istihdam edilecek öğretim görevlilerinde yabancı dil şartı bulunmaktadır. Vakıf üniversitelerinin fakültelere öğretim görevlisi alımlarında yabancı dil isteyip istememe gibi bir inisiyatifi bulunmamaktadır. Bu konuda yönetmelik hükmü tereddüte mahal vermeyecek kadar açıktır. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
nasıl öğretim görevlisi ya da üyesi olabilirim