Nedir Bu IELTS'e Yönlendirme Çabasi?!!

rimedtemas

Öğrenci
arkadaslar merhabalar..ben oyp arastirma gorevlisiyim dil kursu sonucu yds ile nisanda 65 i gecmistim.kurstaki arkadaslaimdan neredeyse yarisi ieltsle gecti..o yuzden ielts kesinlikle denenebilir bi sinav ona itirazim yok..ancak birakinda bunu forumlarda veya kendi cevremizde biz soyleyelim..anasayfada yapilan haberlerde ieltse yonlendirme amacli bilgilendirmeler var..yapilan tabloda yds yi kotulemek icin yanlis bilgiler bile verilmis..bu yapilanlar yanlis yorumlanabilir ve tamamen yonlendirme maksatlidir bence..sadece bilgilendirme amacli haber yapilmasi taraftariyim..yapilan haberleri yanlis buluyorum..

sidneh

Profesör
Bu sitede hiç kimse IELTS'e yönlendirme yapmak için bir çaba sarf etmiyor hocam. YDS'yi kötülemek için yapılan bir şey de yok. Eğer bir yanlışlık varsa o yanlışlığı bize bildirirsiniz, biz de düzeltiriz. Yapılan haberlerin tümü sadece bilgilendirme amaçlıdır.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
arkadaslar merhabalar..ben oyp arastirma gorevlisiyim dil kursu sonucu yds ile nisanda 65 i gecmistim.kurstaki arkadaslaimdan neredeyse yarisi ieltsle gecti..o yuzden ielts kesinlikle denenebilir bi sinav ona itirazim yok..ancak birakinda bunu forumlarda veya kendi cevremizde biz soyleyelim..anasayfada yapilan haberlerde ieltse yonlendirme amacli bilgilendirmeler var..yapilan tabloda yds yi kotulemek icin yanlis bilgiler bile verilmis..bu yapilanlar yanlis yorumlanabilir ve tamamen yonlendirme maksatlidir bence..sadece bilgilendirme amacli haber yapilmasi taraftariyim..yapilan haberleri yanlis buluyorum..
Yapılan haberler British Council ile aramızda yapılan bir anlaşma sonucu yayınlanmıştır. Yanlış bilgiler var ise lütfen bildiriniz biz de kendilerine iletelim çünkü bilgiler kendileri tarafından hazırlanmıştır.

rimedtemas

Öğrenci
sayin hocam karsilastirma tablosuna baktiniz mi..yds ile ilgili kisimdaki bilgiler sizce yanlis ve yaniltici degil mi?..bu konuyu uyari amacli actim zaten..dikkate alinirsa mutlu olurum..

sidneh

Profesör
Karşılaştırma tablosu 23 Nisan eşdeğerliğine göre hazırlanmıştır, bir yanlışlık yoktur. Uyarılarınızı yaparken suçlayıcı bir üslup kullanmazsanız biz de memnun oluruz.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
sayin hocam karsilastirma tablosuna baktiniz mi..yds ile ilgili kisimdaki bilgiler sizce yanlis ve yaniltici degil mi?..bu konuyu uyari amacli actim zaten..dikkate alinirsa mutlu olurum..
Dikkate alınmasa size cevap verilmezdi zaten dediğim gibi yanlış bilgileri verirseniz kendilerine iletip düzeltilmesini sağlarız. Ayrıca insanların tercihler şanslarının olduğunu bilmesinde bir sakınca görmüyorum, zorla bir sınavın dayatılmaması gerekiyor biz de dil kursunda eşdeğer sınavlarla geçtik sonuçta ÖSYM bizim ingilizcemizi ölçemeyen bir sınav yapıyorsa ve bunun muadili varsa bunu tercih etmek ve bundan haberdar olmanın herkesin hakkı olduğunu düşünüyorum sonuçta insnaların özgür iradeleri ve araştırma yapacak kapasiteleri var. Bundan neden rahatsız olduğunuzu anlayamadım açıkcası?

rimedtemas

Öğrenci
Karşılaştırma tablosu 23 Nisan eşdeğerliğine göre hazırlanmıştır, bir yanlışlık yoktur. Uyarılarınızı yaparken suçlayıcı bir üslup kullanmazsanız biz de memnun oluruz.

hocam ilk olarak suclamiyorum uyariyorum..ikincisi anasayfadaki habere bakarsaniz ielts ile yds nin karsilastirmasi haberine orada yds de yanlis cevabin puan goturdugunu gecerliginin 1 yil oldugunusonuclarin 1 ayda ogrenildigini yazmissiniz..dogru mu bunlar..ben bu forumdan cok sey ogrendim bundan sonrada ogrenecegim..buranin 2 yildir uyesiyim..sadece adil olma konusunda kucuk bir uyari yapmak istedim o kadar..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
hocam ilk olarak suclamiyorum uyariyorum..ikincisi anasayfadaki habere bakarsaniz ielts ile yds nin karsilastirmasi haberine orada yds de yanlis cevabin puan goturdugunu gecerliginin 1 yil oldugunusonuclarin 1 ayda ogrenildigini yazmissiniz..dogru mu bunlar..ben bu forumdan cok sey ogrendim bundan sonrada ogrenecegim..buranin 2 yildir uyesiyim..sadece adil olma konusunda kucuk bir uyari yapmak istedim o kadar..

bilgiler yeniden düzenlenmiştir, dediğim gibi biz yazmadık ama biz düzelttik :)

rimedtemas

Öğrenci
Dikkate alınmasa size cevap verilmezdi zaten dediğim gibi yanlış bilgileri verirseniz kendilerine iletip düzeltilmesini sağlarız. Ayrıca insanların tercihler şanslarının olduğunu bilmesinde bir sakınca görmüyorum, zorla bir sınavın dayatılmaması gerekiyor biz de dil kursunda eşdeğer sınavlarla geçtik sonuçta ÖSYM bizim ingilizcemizi ölçemeyen bir sınav yapıyorsa ve bunun muadili varsa bunu tercih etmek ve bundan haberdar olmanın herkesin hakkı olduğunu düşünüyorum sonuçta insnaların özgür iradeleri ve araştırma yapacak kapasiteleri var. Bundan neden rahatsız olduğunuzu anlayamadım açıkcası?
sayin hocam elestiri yapma hakkimiz yok mu bende bunu anlamadim..yanlis bir sey oldugunu dusunduklerimizi soyleyemeyecekmiyiz..kimin hangi sinava girecegine karisamam zaten..bastada demistim okursaniz denenmesi taraftariyim diye..herseye guzel dememem sizin icin daha iyi olur bence bilmem anlatabiliyor muyum?

- - - Güncellendi - - -

bilgiler yeniden düzenlenmiştir, dediğim gibi biz yazmadık ama biz düzelttik :)

tesekkur ederim hocam

- - - Güncellendi - - -

fazla uzatmak istemem bu son mesajim..bunca yildir dil sinavlarina girdim osym nin yanlistan puan sildigini yeni ogrendim tesk ederim..iyi geceler..

Asyaa

Öğrenci
Merhaba hocam ben 3agustosta ıelts sınavına girdim sınavın son başvuru tarihi 19temmuz ben bu şartlarda ilk eşdegerliliğimi kullanacağım acaba

Asyaa

Öğrenci
Evet, eski eşdeğerliği kullanacaksınız.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim ben Ekim atamasında atandım ve bir hafta önce göreve başladım benim merak ettiğim üniversitenin bizden almış olduğu evraklar atama gerçekleştikten sonra üniversitede mi kaldığı yoksa yök emi gönderildiği cevaplarsanız çok memnun olurum çok teşekkür ederim

Merve

Baş Editör
Hocam cevabınız için teşekkür ederim ben Ekim atamasında atandım ve bir hafta önce göreve başladım benim merak ettiğim üniversitenin bizden almış olduğu evraklar atama gerçekleştikten sonra üniversitede mi kaldığı yoksa yök emi gönderildiği cevaplarsanız çok memnun olurum çok teşekkür ederim
Atamayı üniversite yaptığına göre evrakların YÖK'e gittiğini sanmıyorum. İlan şartlarına uymadığı durumda YÖK'e danışıldığını okumuştum forumda.

alicanb

Öğrenci
IELTS YDS den kat kat iyi bir sınav.Gerçekten ingilizce yeterliliğini ölçüyor ve neden insanların zoruna gidiyor,anlamak mümkün değil.Sanırım ösym sayesinde kötü sınav alışkanlığı başlamış insanımızda !!!

aDNA

Profesör
IELTS YDS den kat kat iyi bir sınav.Gerçekten ingilizce yeterliliğini ölçüyor ve neden insanların zoruna gidiyor,anlamak mümkün değil.Sanırım ösym sayesinde kötü sınav alışkanlığı başlamış insanımızda !!!

Daha iyi görüşünüzü savunmakla birlikte 400 TL ye yakın bir paranın Yurt dışına çıkmasından rahatsızlığımı dile getirmeliyim. ÖGEDER olarak paramızın Yurt içinde kalması için YDS nin acilen revize edilerek ÖSYM'nin bu yarışta geri kalmaması için çalışacağız. Hem Lisansüstü eğitim alacaklarla Akademisyenlerimiz hem de Dil tazminatı almak isteyenler için YDS'nin revize edilmesi şart.

Son düzenleme:

alicanb

Öğrenci
Hocam size kesinlikle katılıyorum.Ielts e verdiğim 375 liraya çok üzüldüm ancak gerçek bir sınava girmiş olmanın da mutluluğunu yaşadım.Keşke YDS de bu tarzda ve adil bir sınav olarak revize edilebilse.Bu konuda ki çalışmalarda sizi sonuna kadar destekleyeceğim.Saygılar

aktan

Doçent
YDS çok geçerli bir sınav olsaydı onu kullanarak da yurt dışı yüksek lisans&doktora başvurusu yapabilirdiniz..Günümüzde dil gibi evrensel olan bir olguya, evrensel geçerliliği olan bir sınav ile hakim olmak biz akademisyenlere daha çok yakışan bir şey değil mi?? IELTS veya Toefl geçerli sınavlar.