Öğretim Elemanı İlanı Ön Değerlendirme Şekli

BleuCheveluFill

Öğrenci
Başvuru ön değerlendirmeleri yapılırken standart bir hesaplama yapılması gerekmiyor mu? Öğr. Gör. Kadrosu için mesela, alesin %60ı yabancı dilin %40ı alınırken puanlar bir üst sayıya mı tamamlanır? Pekçok üniversite ne çıkıyorsa kusüratları ile verirken bazıları buçukları tamamlamaya gidiyor. Puanının küsüratı buçuklu olmayanın da virgülden sonrası dahil edilmiyor. Bu ne derece doğru? Ve aynı üniversitenin diğer bölüm ön değerlendirmeleri bu şekilde olmamasına rağmen.

BleuCheveluFill

Öğrenci
Başarısız sayılmadı, ben başka bir şeyden bahsediyorum. Öğretim görevlisi kadrosu hocam. %60 %40 alınır. Onda sıkıntı yok. Aynı üniversitenin diğer bölüm on değerlendirme sonuçlarında olduğu gibi hesaplama yapılmış. Kusuratlı şekilde. Bizimkinde yapılmamış. Ales ayrı dil ayrı hesaplanıp, bucuklu çıktıysa bir sayı üstü alınmış. Ama puanı ,47 olan ,50 olmadığı için mağdur oluyor. Bunu soruyorum. Neden tamamlama yapıyorlar. Yapılıyorsa da alesi dili ayrı ayrı hesaplayıp bir üst sayıya tamamlamak yerine neden ikisinin yuzdeligi alınıp toplanıp tamamlanmıyor. İkisinde farklı sonuç çıkıyor. Bunun için personel daireyi mi aramak gerek?

Son düzenleme:

parafiskalite

Yardımcı Editör
70-30 hocam. Nasıl 60-40 hesapladılar sızınkını ?
Aynı seyden bahsedıyoruz; ondalık sayıyla basarısız sayılanlar bıle var derken, 0.01 puanın bıle ne kadar onemlı oldugunu vurguladım aslında.
Yuvarlamayı ılk kez sızden duyuyorum. En net bılgıyı kurumdan alabılırsınız.

Bır de dıl demıssınız. Ogretım gorevlısı ıcın dıl sartı yok, fakulteye mı basvurdunuz yoksa bolum yabancı dıl mı ?

Son düzenleme:

İmgesel

Öğrenci
Hocam neden bahsettiğinizi anlamıyorum. Meslek yüksek okuluna alım değil bu. Myolarda dil yoktur. Kusurattan kaybetme de yok. Kusuratı dahil etmeme var. Benimkini değil sadece meslek yüksek okulu haricindeki bölumlere alimda 60/40 alınıyor. Kafama takılan bu değil. Farklı bir yorum yapacak olan yok mudur?

akademia55

Öğrenci
70-30 hocam. Nasıl 60-40 hesapladılar sızınkını ?
Aynı seyden bahsedıyoruz; ondalık sayıyla basarısız sayılanlar bıle var derken, 0.01 puanın bıle ne kadar onemlı oldugunu vurguladım aslında.
Yuvarlamayı ılk kez sızden duyuyorum. En net bılgıyı kurumdan alabılırsınız.

Bır de dıl demıssınız. Ogretım gorevlısı ıcın dıl sartı yok, fakulteye mı basvurdunuz yoksa bolum yabancı dıl mı ?

Fakülte de öğretim görevlisi başvurusu yapmış arkadaş parafiskalite ;) bu başvurularda arkadaşın dediği gibi hesaplanır.

- - - Güncellendi - - -

Başvuru ön değerlendirmeleri yapılırken standart bir hesaplama yapılması gerekmiyor mu? Öğr. Gör. Kadrosu için mesela, alesin %60ı yabancı dilin %40ı alınırken puanlar bir üst sayıya mı tamamlanır? Pekçok üniversite ne çıkıyorsa kusüratları ile verirken bazıları buçukları tamamlamaya gidiyor. Puanının küsüratı buçuklu olmayanın da virgülden sonrası dahil edilmiyor. Bu ne derece doğru? Ve aynı üniversitenin diğer bölüm ön değerlendirmeleri bu şekilde olmamasına rağmen.

bu hesaplama şekli tamamen üniversitelerin insiyatifindedir. Ama genellikle küsüratlar verilir. ama vermemişlerse üniversitenin bileceği iş, yani alınacak kişinin belli olması nedeniyle, ne kadar elersek kardır diye bakarlar...

souslévent

Öğrenci
Başarısız sayılmadı, ben başka bir şeyden bahsediyorum. Öğretim görevlisi kadrosu hocam. %60 %40 alınır. Onda sıkıntı yok. Aynı üniversitenin diğer bölüm on değerlendirme sonuçlarında olduğu gibi hesaplama yapılmış. Kusuratlı şekilde. Bizimkinde yapılmamış. Ales ayrı dil ayrı hesaplanıp, bucuklu çıktıysa bir sayı üstü alınmış. Ama puanı ,47 olan ,50 olmadığı için mağdur oluyor. Bunu soruyorum. Neden tamamlama yapıyorlar. Yapılıyorsa da alesi dili ayrı ayrı hesaplayıp bir üst sayıya tamamlamak yerine neden ikisinin yuzdeligi alınıp toplanıp tamamlanmıyor. İkisinde farklı sonuç çıkıyor. Bunun için personel daireyi mi aramak gerek?

Bununla ilgili bir net bir mevzuat yok YÖK'de. Bu bağlamda her üniversite kendi kararını veriyor. Bununla ilgili bir dava süreci başlatacaksanız mahkeme kararı Üni.nin kararı olarak sayar elinize bir şey geçmez.