Öğretim Görevlilerinin Askerlik Durumu

asmimcan

Öğrenci
bence askerlik sorunu sadece öğretim görevlileri için değil tüm akademisyenleri ilgilendiren bir durum. kpss ile atanan MEB bağlı bir öğretmen askerliğini yine öğretmen olarak yapabilirken bir akademisyen hele öğrenimi biraz uzun sürmüş ort.40 yaşında askere giden biri neden klasik askerlik yapmakta?

akademisyenlere tanınan bir ayrıcalık varmı veya tanınacak mı? bunun için ne yapılması gerekiyor?

akademisyenlerde okullara kendi branslarında ders veremez mi? hem akademisyenler daha güncel bilgilere sahip, daha donanımlı değilmi?

acaba genel olarak askerlik durumuna akademisyenlerin bakış açısı ne?

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba Nazmi hocam uygun bir başlık bulamadığımdan buraya yazmak durumunda kaldım askerlik hakkında bir sorum olacaktı size diyelim ki eylülde öğretim görevlisi oldum ve kasımda askere gitmek istedim benim askerliğim süresince benim yerime başka bir öğretim görevlisi mi bulunduracaklar daha doğrusu askerlik sonrası kaldığım yerden devam edebiliyor muyum ? sözleşme nasıl yapılıyor askerlik konusunda esnek davranıyormular istediğim zaman gidebiliyor muyum? teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhaba Nazmi hocam uygun bir başlık bulamadığımdan buraya yazmak durumunda kaldım askerlik hakkında bir sorum olacaktı size diyelim ki eylülde öğretim görevlisi oldum ve kasımda askere gitmek istedim benim askerliğim süresince benim yerime başka bir öğretim görevlisi mi bulunduracaklar daha doğrusu askerlik sonrası kaldığım yerden devam edebiliyor muyum ? sözleşme nasıl yapılıyor askerlik konusunda esnek davranıyormular istediğim zaman gidebiliyor muyum? teşekkürler
Hocam askerlik zorunlu olmasına rağmen yasal hakkınızdır, bu sürede kadro dondurulur dönünce de devam edersiniz haklarızdan bir kayıp olmaz yerinize ynisi de alınmaz ve istediğiniz zaman gidersiniz bu konuda bir karışma durumu yok zaten zorunlu :)

A

Akademik Forum

Guest
Hocam askerlik zorunlu olmasına rağmen yasal hakkınızdır, bu sürede kadro dondurulur dönünce de devam edersiniz haklarızdan bir kayıp olmaz yerinize ynisi de alınmaz ve istediğiniz zaman gidersiniz bu konuda bir karışma durumu yok zaten zorunlu :)

teşekkür ederim nazmi hocam

furki

Öğrenci
Hocam benim de arkadaşın sorusuna benzer bir sorum var, ben şimdi Ağustos 15'de tecilimi bozdurdum Kasım'da askere gideceğim diyelim, akademik ilanların çoğunluğunda askerlik durum belgesi isteniyor, benim Kasım'da askere gidecek olmam jüri açısından önem arz eder mi, en azından başvurumu kabul etmememe gibi bir durumları olabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam benim de arkadaşın sorusuna benzer bir sorum var, ben şimdi Ağustos 15'de tecilimi bozdurdum Kasım'da askere gideceğim diyelim, akademik ilanların çoğunluğunda askerlik durum belgesi isteniyor, benim Kasım'da askere gidecek olmam jüri açısından önem arz eder mi, en azından başvurumu kabul etmememe gibi bir durumları olabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim
Jüri sizin kasımda gideceğinizi bile bilmez hocam, ayrıca ona bakmazlar merak etmeyin.

Cereyanci

Öğrenci
hocam merhaba bende 1 senelik sözleşme imzaladım yüksek lisans bittikten sonra şimdi şubat ayında sözleşme ortasında askere gidebilir miyim? Üniversitenin benden bir hak talebi yada tazminatı gibi birşey söz konusu olabilir mi? Üniversiteye başvurduğum askerlik belgesi mayısa kadardı tecili ancak yüksek lisansım bittiği için tecil otomatik bozulmuş ve kasımda askere çağrıyorlar. Doktoraya basladıgım için tekrar tecil ettirebilirim ancak şubatta tecili bozup askere gitmek istiyorum. Üniversite benden tazminat talep edebilir mi?

eczak

Yardımcı Editör
hocam merhaba bende 1 senelik sözleşme imzaladım yüksek lisans bittikten sonra şimdi şubat ayında sözleşme ortasında askere gidebilir miyim? Üniversitenin benden bir hak talebi yada tazminatı gibi birşey söz konusu olabilir mi? Üniversiteye başvurduğum askerlik belgesi mayısa kadardı tecili ancak yüksek lisansım bittiği için tecil otomatik bozulmuş ve kasımda askere çağrıyorlar. Doktoraya basladıgım için tekrar tecil ettirebilirim ancak şubatta tecili bozup askere gitmek istiyorum. Üniversite benden tazminat talep edebilir mi?

Hocam vatani görev. gidip gelirsiniz sözleşme devam eder. askerlik nedeniyle böyle bir şey olmaz.

aahoca

Öğrenci
Nazmi hocam başlık çok eski ancak en uygun başlık bu olduğunu düşündüm. Sorum şu; 2017 Aralık 25 te sınava girip 28 Aralıkta sonuçlarının açıklandığı öğretim görevliliği sınavını kazandım belgelerimi de teslim ettim güvenlik soruşturması ve atama sürecini bekliyordum ancak askerlik sürem Ocağın 25 inde kesin bitiyor ve yerim açıklanıyor o tarihte askere gidersem kadromun yanması gibi bir durum var mı bununla ilgili hangi yönetmelikleri inceleyebilirim

Son düzenleme: