öğretim görevliliği 1 yıl deneyim

altug42

Öğrenci
Arkadaşlar yök ün bazı ilanlarında şu fakültenin şu bölümünden mezun olmak ve aynı bölümde yüksek lisans yapmış olmak ve (1) yıl deneyim yazmışlar.
1 yıl deneyim yüksek lisanstan sonra ekleniyormu?
 

parafiskalite

Yardımcı Editör
Yuksek lısans 5 yıla kadar deneyımı karsılıyor zaten. Acaba 1 yıl yuksekogretım kurumlarında ders vermıs olma sartı mı o ? Boyle bır cumle var mı ılanda ? Yoksa yuksek lısans mezunu olmak "veya" dıye mı devam edıyor cumle ? Eger ıkısı de degılse, ısme acılmıs gıbı duruyor..
 

altug42

Öğrenci
Hocam, 1 yıl yuksekogretım kurumlarında ders vermıs olma sartı, 1 yıl bankacılık alanında vs deneyim ekliyolar yüksek lisansın üstüne.Bunun sonu yokmu, kafaya göre ekleniyormu hocam bu şartlar.Ekleniyorsa benimde yüksek lisansın haricinde 11 aylık alanınmda çalışmışlığım var.Ben bu 11 ayı 1 yıla tamamlasam banada yüksek lisans ve alanında 1 yıl deneyim şartı istense konurmu.ona göre Sigortamı devam ettircem yoksa ettirmicem.BU konuda yardımcı olursanız sevinirm hocam...
 

parafiskalite

Yardımcı Editör
Ogretım gorevlılıgı ıcın 2, 5 yıl deneyım ya da yuksek lısans yapmıs olma sartı vardır. Olması gereken budur. Ama ozel sart dedıgımız bu maddeler genısletılebılır, bu da kurumun elındedır. Basvuruları kısıtlamak ıcın kısıye ozel sartlar koyarlar. Ornek verıyorum;
Bankacılık Bolumu'ne basvuru ıcın, Matematık lısans mezunu, Muhasebe Fınansman yuksek lısans mezunu olup, alanında 3 yıl deneyım sahıbı olmak yada ders vermıs olma sartı gıbı. Bu sartlara uygun kac kısı olabılır :) Bazı ılanlar bu sekılde bas bas bagırıyor zaten.
Yanı soz konusu sızın 1 yıl deneyımınızın olup olmaması degıl, 5 yıl da olsa kendı alacakları adama uygun sartlar getırıyorlar.
 

altug42

Öğrenci
Anladım hocam:) Yani önceden Şartlarınızı veriyosunuz ona göre kadro açılıyor.Bizde girmek istiyorsak önceden görüşüp kendimize göre şart belirtmemiz gerekecek.yoksa herkes yüksek lisans ve ales puanına sahip.Ben o yüzden sordum yüksek lisansımın yanına 1 yıl deneyim die ekletebilirmiyiz die.Yani bu özel şartlar yökün sitesinde varmı üniversite kendi kafasına göremi koyuyor özel şartı hocam. (Biraz kafanızı şişirdim kusura bakmayın) :)
 

Ali_33

Öğrenci
31. madde ile dışarıdan görevlendirmelere bir son vermeleri lazım bu olay tamamen amacından saptı. Şuanda bu olay alınmak istenen adamlar için Yükseköğretim kurumlarında ders vermiş olma şartı olarak kullanılmaya başlandı. Neredeyse Tüm ilanlar bu şekilde çıkmaya başladı.
 
A

Akademik Forum

Guest
Daha önce başvuru yapıp sınava gittiğim için diyorum ekstra bir madde eklenmedikçe yüksek lisans 5 yıla kadar olan şartı karşılar.
 
Üst