Öğretim Görevlisi Doktora Eğitimi İzni

kurtaran22

Öğrenci
Merhabalar,bir devlet üniversitesinde MYO'da öğretim görevlisiyim, görev yaptığım üniversite alanımla ilgili doktora programı yok bu nedenle başka şehirdeki doktora programına başvuru yaptım ve kazandım. Doktora derslerine katılabilmek için haftada bir gün olacak şekilde yazılı olarak izin istedim (öncesinde sözlü olarak izin istediğimde olumlu baktıklarını söylediler). Okul müdürlüğümüz 35. maddeyi dayanak göstererek izin veremeyeceklerini yazılı olarak bildirdi. 35. madde ile öğretim görevlisinin doktora eğitimi engellenebilir mi? Bu süreçte benim yapabileceğim bir şey var mı? Yökün buna bağlı bir genelgesi veya hükmü var mıdır? Benzer problemi yaşayan arkadaşlar var mı varsa çözüm önerileri nelerdir? Saygılar..

eccentric

Öğrenci
Tamamen sizin kurumunuzun, amirinizin takdirine kalıyor. Bildiğim kadarıyla her üniversite lisanüstü programlarına kayıt alırken il dışında öğretim elemanı olarak görev alanlardan bir izin belgesi istiyor. Yani bu da demek oluyor ki karar verici otorite sizin kurumunuz. Fakat uygulamada kurumlar pek problem etmiyor bunu. Sizlerde biliyorsunuz ki bazı öğretim görevlileri sadece 2-3 gün okula uğruyorlar. Hatta 4 gün uğrayan bile az oluyor. Ders programınızda sıkıntı yoksa, her gün mutlaka ders vermeniz gerekiyorsa kurumunuz haklı. Fakat resmi olarak da ders programınız uyuyorsa izin vermelidir.

Bende öğretim görevlisiyim ve başka ilde doktora yapıyorum. Genellikle benim gibi doktora yapanlar en az 1 günlerini ve hatta 2 günlerini boşa çıkartıyorlar. Özellikle 2. öğretim derslerine girenler sadece 2 gün okula geliyor.

Bana yazılı izin belgesi verdiler. Hatta metni sen yaz ben imzalayayım dedi müdür. Kurumumuz ... sicil nolu öğretim görevlisi olarak görev yapan X'in, .. üniversitesi, .... enstitüsünde lisansüstü eğitimi almasında bizim açımızdan bir sakınca yoktur diye.

kurtaran22

Öğrenci
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ders programım doktora yapabilmem için uygun. YÖK'ün 2007 yılında üniversitelere gönderdiği bir genelge var. Bu genelgede 35. maddenin öğretim görevlilerine uygulanamayacağına ve il dışında doktora yapan öğretim görevlilerin engellenmemesini belirtiyor. Bu genelgeye dayanarak itiraz ettim, sorun çözülecek gibi görünüyor.

A

Akademik Forum

Guest
bende çok itiraz etmiştim. 39. madde ile belirli günlerde izin verildi. gittim döndüm ve şu an 6 yıldır bitirmek için uğraşıyorum. tam bir rezalet

- - - Güncellendi - - -

hocam ünip kapsamında doktora yaparsanız yasal olarak perşembe cuma günleri izinli olursunuz

A

Akademik Forum

Guest
Doktora izni

Değerli hocam bu konuda YÖK'ün -yanlış hatırlamıyorsam 2008 yılı olmalı- tüm üniversitelere yayınladığı bir genelge var. Bunu bulabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.

karmate

Öğrenci
Merhabalar,
bir araştırma görevlisinin sürdürdüğü doktora programı ilk başta izin verildiği halde, kadronun bulunduğu alana uymadığı gerekçesiyle değiştirilmeye, baştan doktoraya başlamaya zorlanabilir mi? Bununla ilgili bir yönetmelik var mı?

hilaloz

Öğrenci
merhaba, aynı şekilde doktora eğitimim için ben de izin alamıyorum. Öğretim görevlisiyim haftada 22 saat dersim var derslerimin olmadığı günler doktora eğitimim için derslere gitmeme izin alamıyorum.Sizin müdür hangi yasaya göre izin verdi acaba?Bana yasal dayanak bul diyorlar

Begum Tufan

Öğrenci
Merhaba ben de Vakıf Üniversitesinde öğretim görevlisiyim şuan ve aynı il ama farklı üniversitede doktora yapmam için gün içindeki derslerimle çakıştığı için kurumum doktora yapmama izin vermiyor. oysaki ders vakitlerimi ayarlayıp doktoramı yapmak istiyorum bunun için yasal bir hak var mıdır?

eagleshadow

Öğrenci
merhaba, aynı şekilde doktora eğitimim için ben de izin alamıyorum. Öğretim görevlisiyim haftada 22 saat dersim var derslerimin olmadığı günler doktora eğitimim için derslere gitmeme izin alamıyorum.Sizin müdür hangi yasaya göre izin verdi acaba?Bana yasal dayanak bul diyorlar

Hocam izin verme durumu tamamen idareye kalmış bir şey. İzin veren yerler inisiyatif alıp hocasını idare ediyor. İlla resmi bir dayanak istenirse 2547 nin 39-a maddesine göre görevlendirme yapılabilir. Yine de tamamen idarenin iyi niyetine kalmış bir durum. Umarım izni alabilirsiniz.