Öğretim Görevlisi, Muvafakat, İzin Kullanma, Muvafakat Sonuçlanması Süreci

ropchetti

Öğrenci
Arkadaşlar, sağlık bakanlığında kamudan doktor olarak ün,iv öğre. görevlisi kadrosuna geçişte muvafakat sorun oluyor mu. Yolluk önemli değil istifa edeceğim normalde, ancak istifa edersem 2013 yılında izin hakkım olmayaca galiba yanlış mı biliyorum, izin hakkı önemli ama sağlık bakanlığı muvafakat vermiyor diyor danıştığım bir personel.

Diyelim muvafakatı beklemeden, istifa edip, üniv. ye ilettim, bu durumda karar nette yayınlandıktan kaç gün içinde atama gerçekleşir.

yuri

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,
ben öyp ile atandığım üniversitede yaklaşık 2 yıllık araştırma görevlisiyim. kpss ile atandığım bir kuruma muvafakat yolu ile geçmek istiyorum. Yeni kazandığım kurumu aradığımda kurumuma muvafakat isteminde bulunmadıklarını bana istifa ile gelmem gerektiğini söylediler. Muvafakat alabilmem için azami çalışma süresi 2 senenin dolması gerekiyormuş benim bu sürenin dolmasına 40 gün var. Bu 2 sene çalışmış olma koşulu sınavsız kurumlar arası geçişler için geçerli değil miydi? Senelik izinlerimin sıfırlanmaması ve yolluk alabilmek için muvafakat almayı çok istiyorum ki üniversitem de vereceğini söyledi Normal kpss ile atamada da 2 senelik araştırma görevlisi olmam gerekiyor mu bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hocam yanlış biliyorlar muvafakat için akademik kadrolarda belli bir bekleme şartı yoktur. İstifa süresi ve sayısı da yoktur.

yuri

Öğrenci
Cevabınız için çok teşekkür ederim, ben bugün çalıştığım üniversitenin personel daire başkanlığı ile de görüştüm bana muvafakatla gidebilmek için 2 senemi doldurmuş olmama ilişkin bir koşul olup olmadığı konusunda kesin bir cevap veremediler. Şu an kazandığım kuruma gidip yüz yüze görüşmeyi düşünüyorum hiç bir yerde böyle bir kanun bulamadım. Sınavsız geçişler için evet en az 2 yıl çalışma koşulu var lakin sınavla geçiş durumunda muvafatla ilgili resmi bir yazı bulamadım. Böyle bir bilgiye kesin ve net olarak nereden ulaşabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

nüsra

Öğrenci
merhaba, hocam çok acil cevaplarsanız sevinirim; benim şöyle bir problemim var, ben bir hafta önce öyp ile atandığım üniversitede göreve başladım. ama bazı problemlerden dolayı kpss öğretmenlik ek atamalarında tercih yapıp meb e geçmek istedim dekana sorduğumda muvafakat veriririz sen tercih yap dedi, ben de tercih yaptım ve atandım. üniversiteden muvafakatname istediğimde ise rektör vekili yök'ün öyp lilere muvafakatname verilmemesi için kesin talimatı olduğunu söyledi ve milli eğitime götürmem gereken belgeyi imzalamadı. istifa edersem de milli eğitim bir sene geçmeden başka bir kuruma geçilmediğinden sizin atamanızı onaylayamayız mutlaka muvafakatname almanız gerekli dediler. yökün gerçekten böyle bir kararı var mı, pazartesi rektör yurtdışından gelecekmiş bir de onunla görüş dediler ama umudum yok. ama bu muvafakatnameyi alamazsam istifa etmek zorunda kalıcam ve bir sene boyunca başka bir memuriyete geçemeyeceğim aynı zamanda meb'in yaptığı atamam da iptal olacak. ne yapmam gerekir, rektör isterse muvafakatname verebilir mi? mahkeme yoluyla bu iş çözülür mü? lütfen yardımcı olun. çok zor durumdayım.

Gamze

Administrator
merhaba, hocam çok acil cevaplarsanız sevinirim; benim şöyle bir problemim var, ben bir hafta önce öyp ile atandığım üniversitede göreve başladım. ama bazı problemlerden dolayı kpss öğretmenlik ek atamalarında tercih yapıp meb e geçmek istedim dekana sorduğumda muvafakat veriririz sen tercih yap dedi, ben de tercih yaptım ve atandım. üniversiteden muvafakatname istediğimde ise rektör vekili yök'ün öyp lilere muvafakatname verilmemesi için kesin talimatı olduğunu söyledi ve milli eğitime götürmem gereken belgeyi imzalamadı. istifa edersem de milli eğitim bir sene geçmeden başka bir kuruma geçilmediğinden sizin atamanızı onaylayamayız mutlaka muvafakatname almanız gerekli dediler. yökün gerçekten böyle bir kararı var mı, pazartesi rektör yurtdışından gelecekmiş bir de onunla görüş dediler ama umudum yok. ama bu muvafakatnameyi alamazsam istifa etmek zorunda kalıcam ve bir sene boyunca başka bir memuriyete geçemeyeceğim aynı zamanda meb'in yaptığı atamam da iptal olacak. ne yapmam gerekir, rektör isterse muvafakatname verebilir mi? mahkeme yoluyla bu iş çözülür mü? lütfen yardımcı olun. çok zor durumdayım.

Sorunuza burda cevap verdim: http://www.akademikpersonel.org/8963-muvafakat-alan-mi-8.html#post216871

Aynı soruyu birden fazla yerde sormamaya özen gösterin lütfen.

oycyc

Öğrenci
Merhaba, bende sağlık bakanlığında uzman doktor olarak çalışıyorum, bir üniversitenin ilan ettiği öğretim görevlisi kadrosuna başvurdum ve kabul edildim. öğretim görevlisi kadrosuna istafe etmeden bakanlıktan muvafakat alıp geçmek istiyorum ancak kadro yardımcı doçent değilde öğretim görevlisi kadrosu olduğu için bakanlığın muvafakat vermeyecği söylendi. bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler...

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar, sağlık bakanlığında kamudan doktor olarak ün,iv öğre. görevlisi kadrosuna geçişte muvafakat sorun oluyor mu. Yolluk önemli değil istifa edeceğim normalde, ancak istifa edersem 2013 yılında izin hakkım olmayaca galiba yanlış mı biliyorum, izin hakkı önemli ama sağlık bakanlığı muvafakat vermiyor diyor danıştığım bir personel.

Diyelim muvafakatı beklemeden, istifa edip, üniv. ye ilettim, bu durumda karar nette yayınlandıktan kaç gün içinde atama gerçekleşir.

Sayın ropchetti, siz sağlık bakanlığından öğretim görevlisi kadrosuna geçerken muvafakat alabildiniz mi?

A

Akademik Forum

Guest
Nazmi hocama bir sorum var.
Ogretim gorevlisi sinavini kazandiktan sonra mebden muvafakat vb isler uzayip aralik sonuna yetismezse surec 2015 ocak ayinda devam eder mi. Yoksa aralik sonunda atama olmadigi icin kadro iptal mi olur.

A

Akademi-dent

Guest
Merhaba, bende sağlık bakanlığında uzman doktor olarak çalışıyorum, bir üniversitenin ilan ettiği öğretim görevlisi kadrosuna başvurdum ve kabul edildim. öğretim görevlisi kadrosuna istafe etmeden bakanlıktan muvafakat alıp geçmek istiyorum ancak kadro yardımcı doçent değilde öğretim görevlisi kadrosu olduğu için bakanlığın muvafakat vermeyecği söylendi. bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler...

Merhaba. Ben de Sağlık Bakanlığı'na bağlı uzman diş hekimiyim. Doktoramı tamamlamış olduğum üniversitedeki hocalarım muvafakkat ile kadro taşımam mümkün ise akademik kadroda devam etmemi istediklerini belirttiler. İstifa ederek geçmem mümkün olmayan bu kadro için sağlık bakanlığının araştırma görevlisi olarak geçişime muvaffakat vermesi mümkün müdür? Sizler Sağlık bakanlığından muvafakkat alabildiniz mi?

A

Akademik Forum

Guest
akademik kadroya atanırken muvafakAt almaınıza gerek yok MEMURİYETTEN AYRILIP HEMEN BAŞKA KURUMA BAŞLAYABİLİRSİNİZ... ancak AKADEMİKTEN memuriyete geçiş için MUVAFAKAT almanız şart... aslında şart değilde şart diyelim eger kpss ile atanırdsanız istifa edip bir kuruma hemen atanırsın ancak kurumlar arası nakille bir kuruma memur olamak istersenİZ muvafakat gerekir...

A

Akademik Forum

Guest
Muvafakatname

Selamlar. Ben X universitesindeki ogretim gorevliliginden y universitesinin yrd. Doc. Dr. Kadrosuna gecerken X universitesi in rektoru bana muvafakatname vermedi bende istifa ederek gitmek zorunda kaldim. Bu durumda idari mahkemeye bavurarak muvafakatname den dogan hakklarimi geri alabilirmiyim ?

D

DoçentDr.

Guest
Üniversiteler arası Muvafakat

Ben bir üniversitede doçent olarak görev yapıyorum. Başka bir üniversiteye müracaatımı yaptım. Kurumum muvafakat vermezse istifa edebilir miyim? (Ohalden dolayı). Ne gibi hak kayıplarım olur? Muvafakat için neler yapabilirim? Teşekkürler.

M

Misafir 11

Guest
Öğr. Gör.'den DR. Öğr üyeliğine muvaffakat.

Son durum nedir gençler. Bende x üniversitesinde öğretim görevlisi iken y üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna geçeceğim ve muvaffakat vermedi rektörümüz.
İstafayı da ikinci istifada kabul ediyor. hemen kabul etmiyor.

Bu sürede diğer kadroda sıkıntı olur mu acaba diye düşündüm. İstifadan sonra idare mahkemesine versem. Muvakkattan doğan haklarımı alabilir miyim?