Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
Öğretim Görevlisi/Okutman/Uzman Alımında Hangi ALES Puanı Kullanılır?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="eczak" data-source="post: 471217" data-attributes="member: 26036"><p>Her alanda uzman alımı yapılabilir bölümün ve rektörlüğün kararındadır; ancak neyde uzman olunduğu iyi belirlenmelidir.</p><p></p><p>Örneğin;</p><p>- Bir eczacılık fakültesine, kullanımı zor olan sık kullanım gerektiren bir takım aletlerin kullanımı için uzman alınabilir.</p><p>- Rektörlüğe bilgi işlem dairesine web programcılığı, programlama vs. gibi konularda tecrübesi veya bilgisi olan bir uzman alınabilir. </p><p>- Veteriner fakültesine, deney hayvanlarında tıp, eczacılık ve ilgili birimlere çalışmalarda yardımcı olmak, etik kurul vs. gibi işler için uzman alınabilir. </p><p>Uzman kadrosunun yl/doktora yapmak gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Hatta bir takım uzmanlar isteselerde yapamıyor yaptırılmıyor. Akademik memur olmaktan şikayetçi uzmanlar bulunuyor. </p><p>Genellikle sözel alanlarda bu tarz uzmanlıklar gerektirmediğinden eğer ders yükü için ise öğretim görevlisi yoksa araştırma görevlisi alımları ön plana çıkıyor. </p><p>Biraz uzman olunduğu alan ve neden ihtiyaç duyulduğu açıkça ortaya konulursa her alanda gelebilecek bir kadrodur.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eczak, post: 471217, member: 26036"] Her alanda uzman alımı yapılabilir bölümün ve rektörlüğün kararındadır; ancak neyde uzman olunduğu iyi belirlenmelidir. Örneğin; - Bir eczacılık fakültesine, kullanımı zor olan sık kullanım gerektiren bir takım aletlerin kullanımı için uzman alınabilir. - Rektörlüğe bilgi işlem dairesine web programcılığı, programlama vs. gibi konularda tecrübesi veya bilgisi olan bir uzman alınabilir. - Veteriner fakültesine, deney hayvanlarında tıp, eczacılık ve ilgili birimlere çalışmalarda yardımcı olmak, etik kurul vs. gibi işler için uzman alınabilir. Uzman kadrosunun yl/doktora yapmak gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Hatta bir takım uzmanlar isteselerde yapamıyor yaptırılmıyor. Akademik memur olmaktan şikayetçi uzmanlar bulunuyor. Genellikle sözel alanlarda bu tarz uzmanlıklar gerektirmediğinden eğer ders yükü için ise öğretim görevlisi yoksa araştırma görevlisi alımları ön plana çıkıyor. Biraz uzman olunduğu alan ve neden ihtiyaç duyulduğu açıkça ortaya konulursa her alanda gelebilecek bir kadrodur. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
Öğretim Görevlisi/Okutman/Uzman Alımında Hangi ALES Puanı Kullanılır?