Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi Alım Yönetmeliğinde Düzenleme

srrsytrk

Öğrenci
Arkadaşlar 7 haziran resmi gazetede yayımlanan khk'da yönetmelikte bazı maddeler değişti.
Örneğin araştırma görevlisi özel alım şartlarına y. lisans ve doktora yapıyor olmak eklendi.
Öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda ise yüksek lisans mezunu olmak şartı eklendi. Bu düzenleme tüm yabancı dil okutmanları (öğretim görevlisi) dahil olmak üzere tüm öğretim görevlillerini etkiler mi. Biraz acele ile yazdım yazım yanlışlarını mazur görün.

A

Akademik06mn

Guest
Anonymous06

Lisans düzeyinde eğitim veren kurumlarda yüksek lisans şartı geldi, İngilizce tarih Türkçe okutman ları dahil değil

Evet herkesi kapsıyor. 7100 sayılı kanunla okutman uzman vs. herkesin unvanı öğretim görevlisi oldu. Bu arada eskiden yabancı dil hariç okutmanlatda yüksek lisans şartı vardı.

ByDahi

Öğrenci
Merhaba
Bu yeni düzenlemede malum öğr gör ilanları iki şekilde çıkmaya başladı
Ders verecek ve uygulamalı birimler olarak
Buna dair net bi ayrım bulamadım
Yardımcı olur musunuz acaba
Uygulamalı birimler ilanına başvurup atansak ders yükü yok diyor ve ders ücreti yok diyor
Ben burdan 12 saati geçerse de ders ücreti ödenmez anlıyorum yanlış mıdır acaba düşüncem
Peki bu uygulamalı birim ilanına başvurup atanan öğr gör ders vermeyecekse ne yapacak
Ders verip 12 saati geçerse para almayınca haksızlık olmayacak mı
Bunlara dair bir bilgi bulamadım
Teşekkür ederim şimdiden

Uygulamalı birimlere alınacak öğretim görevlileri kanundaki değişiklikten önceki uzman kadrolarıdır. Derse girme durumları olmadığından ders yükleri ve ücretleri de yok.

ByDahi

Öğrenci
yeni ilanlar için de mi aynı şey geçerli
ben şu an bir vakıf üniversitesinde öğretim görevlisiyim eski kanunla atanan
normal 12 saat ders yüküm var yani
şimdi devlet üniversitesinde uygulamalı birim ünvanına başvurmak mantıklı değil o zaman bu durumda öyle mi

7100 sayılı kanunla öğretim üyesi ve araştırma görevlisi dışındaki tüm uzman ve okutman unvanları eskiden atanmış olsun yeni atanacak olsun öğretim görevlisi yapıldı ve yeni kanuna göre öğretim görevlisi unvanı taşıyacak ama uzmanların yaptığı işi yapacak. O nedenle bu ilanlardaki öğretim görevlisinin normal öğretim görevlisi mi yoksa eski uzman kadrosu mu başvurmadan önce öğrenmek gerek. Akademik bir kadro olmasına karşın bazı uzmanlar memurluk yapıyor bazıları da akademik ilerleme yapabiliyor. Nerede görev yapacağına bağlı.

ByDahi

Öğrenci
aynen muallakta kalan konu da o işte, ben de ona takıldım, hem sözel olarak yok yok normal öğretim görevlisi alacaz deseler bile ne kadar güvenilebilir ayrı konu
teşekkür ederim hocam

maddeteorisi

Öğrenci
Arkadaşlar ben yeni yüksek lisansı bitirdim. Daha doktoraya girmedim. Yeni yönetmeliğe göre araştırma görevlisi ya da öğretim görevlisi kadrolarına başvurabilecek miyim?

parafiskalite

Yardımcı Editör
Arkadaşlar ben yeni yüksek lisansı bitirdim. Daha doktoraya girmedim. Yeni yönetmeliğe göre araştırma görevlisi ya da öğretim görevlisi kadrolarına başvurabilecek miyim?

Tum ogretım gorevlısı ılanlarına basvurabılırsınız.
Arastırma gorevlılıgı ıcın devlete basvuramazsınız fakat vakıf unıversıtelerıne basvurabılırsınız.

agoodperson

Öğrenci
Tum ogretım gorevlısı ılanlarına basvurabılırsınız.
Arastırma gorevlılıgı ıcın devlete basvuramazsınız fakat vakıf unıversıtelerıne basvurabılırsınız.

Hocam izninizle ilgili bir şey soracağım.

Rektörlüğün Uygulamalı Birim Öğr. Gör. ilanlarında (Örn. https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=67238) tezli yüksek lisans mezunu olmak kaç yıllık tecrübeye sayılıyor? 2 mi 5 mi? İlanda bir bilgilendirme var ancak tam anlayamadım. Uzman kadrolarında 2 yıl, rektörlüğe bağlı bölümlerde 5 yıl ibaresi var. Emin olamadım.

Teşekkür ederim.

parafiskalite

Yardımcı Editör
Hocam izninizle ilgili bir şey soracağım.

Rektörlüğün Uygulamalı Birim Öğr. Gör. ilanlarında (Örn. https://yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/?sessionid=67238) tezli yüksek lisans mezunu olmak kaç yıllık tecrübeye sayılıyor? 2 mi 5 mi? İlanda bir bilgilendirme var ancak tam anlayamadım. Uzman kadrolarında 2 yıl, rektörlüğe bağlı bölümlerde 5 yıl ibaresi var. Emin olamadım.

Teşekkür ederim.

On lısans duzeyınde egıtım veren bırımlerdekı ogretım gorevlısı kadroları ıcın tezlı yuksek lısans 2, lısans duzeyınde egıtım veren bırımler ıcın 5 yıl deneyım yerıne gecer.
Bu ılana gore lısans sonrası alanınızda 3 yıl deneyıme sahıp olmak gerekır.

agoodperson

Öğrenci
On lısans duzeyınde egıtım veren bırımlerdekı ogretım gorevlısı kadroları ıcın tezlı yuksek lısans 2, lısans duzeyınde egıtım veren bırımler ıcın 5 yıl deneyım yerıne gecer.
Bu ılana gore lısans sonrası alanınızda 3 yıl deneyıme sahıp olmak gerekır.

Hocam teşekkürler, bunları biliyorum. Ancak bu tarz kadrolardaki birimde eğitim verilmiyor sanırım. O zaman bu ilan için tezli yüksek lisans tecrübe yerine geçmiyor mu? Yahut geçiyor ise kaç yıl tecrübe yerine geçiyor ona emin olamadım.

S

Stormaed

Guest
Dil

Okutman olmak için illa yds yökdil vb sınavlardan 80 mi almak gerekli? Mesela ben 75 aldım ve esl adıyla okutman yeni adıysa öğretim elemanı olamıyormuyum?