Akademisyence
Öğrenci
Sayın hocalarım, Nazmi Hocam, lütfen yardımcı olun. ben bir devlet üniversitesinin açtığı öğretim görevlisi kadrosuna başvurdum. 1 kişi alınacaktı. Ben o kişinin yedeği olarak başarılı ilan edildim. Asil kadroyu kazanan arkadaşın evraklarını teslim etmesi için yasal bir süre var mıdır? Sıra bana otomatik olarak ne zaman gelir? Sonuçlar açıklanalı 16 gün oldu. Personel Daire Başkanlığını aradım ve aramızdaki konuşma özet olarak aynen şu şekilde gerçekleşti:
Ben: Asil kadrodaki arkadaş işlemlerini başlattı mı?
Yetkili: İşlemlerini başlatınca bize evrakları yollar, eğer başlatmazsa sizi ilgili fakülte arar zaten.
Ben: Ama 15 günlük süreç yok mu? Ne zamana kadar başlatmalı işlemlerini?
Yetkili: Yok öyle bir tarih. Ancak vazgeçerse sıra size geçer. Sizin bahsettiğiniz 15 gün, asil kişinin işlemleri tamamlandıktan sonraki işe başlama süresi. yani 15 gün içinde iş başı yapmalı.
Ben: Hımmm. Teşekkürler ( Tatmin olamadı)
Sizce oyalıyorlar mı beni? Asil kadrodaki arkadaş 6 ay başvurmasa ben 6 ay sonra mı davet edileceğim mesela?
Ben: Asil kadrodaki arkadaş işlemlerini başlattı mı?
Yetkili: İşlemlerini başlatınca bize evrakları yollar, eğer başlatmazsa sizi ilgili fakülte arar zaten.
Ben: Ama 15 günlük süreç yok mu? Ne zamana kadar başlatmalı işlemlerini?
Yetkili: Yok öyle bir tarih. Ancak vazgeçerse sıra size geçer. Sizin bahsettiğiniz 15 gün, asil kişinin işlemleri tamamlandıktan sonraki işe başlama süresi. yani 15 gün içinde iş başı yapmalı.
Ben: Hımmm. Teşekkürler ( Tatmin olamadı)
Sizce oyalıyorlar mı beni? Asil kadrodaki arkadaş 6 ay başvurmasa ben 6 ay sonra mı davet edileceğim mesela?