Öğretim Görevlisinin Doktora yapma hakkı??

bilgee

Öğrenci
Sevgili hocalarım, forumda konu başlıklarına baktım fakat tam aradığım cevabı bulamadım.. Varsa da gözümden kaçmıştır özür dilerim..

Ben X Vakıf üniversitesinde öğretim görevlisiyim, görev yaptığım şehirde doktora programı yok bende haliyle başka bir şehirdeki doktora programına başvuru yaptım ve kazandım. Benim için çok önemli bir süreç vakit kaybetmeden doktoraya başlamak fakat benim bağlı olduğum üniversite beni pek göndermek istemiyor. Bu süreçte benim yapabileceğim bir şey var mı? Yökün buna bağlı bir genelgesi veya hükmü var mıdır? Bana bu konuda yol gösterebilirseniz çook sevinirim. Saygılar..

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır ne yazık ki öğretim görevlisi olarak ders verme zorunluluğunu olduğu için YÖK bu duruma sıcak bakmıyor ve tüm insiyatif dekanlığınıza kalıyor hatta YÖK'ün bununla ilgili il dışı lisansüstü öğrenim yasak kararı vardı.

bilgee

Öğrenci
Nazmi hocam ilgilendiğinz için çok teşekkür ederim :) cok şukur hocam hallettk sorunu başlyrum doktaraya:)

- - - Güncellendi - - -

hocam ben size bir soru dha sormak istyrm, yardmci olursanz çok sevinirm.. Hocam diyelmki ben devlet üniversitene cari usulle araş. gör. olarak atandm ben şuanda doktora yapyrm aynı öyp deki usul gbi doktorayı bitrdktn rnra zorunlu hizmet gbi bir durm söz knusu olur mu hocam? yoksa diyelmki ben orda 1 yıl çalstm daha snra istifa edp gtme gbi bi hakkm var mi? hocam bu knular hakkmda hiç bilgm yok yardmcı olablrsenz cok sevnrm smdiden tesekkr edrm. hocam Sayglar..

aDNA

Profesör
Nazmi hocam ilgilendiğinz için çok teşekkür ederim :) cok şukur hocam hallettk sorunu başlyrum doktaraya:)

Şanlısınız. Dekanlığınıza ve Bölüm Başkanlığınıza teşekkür edin bence. İnisiyatif kullanmışlar. İl dışı konusunda YÖK'ün kesin tavrı var. Uzmanlara da bu sıkıntıyı yaşatıyorlar. Şimdiden başarılar...

kaamos

Araştırma Görevlisi
hocam ben size bir soru dha sormak istyrm, yardmci olursanz çok sevinirm.. Hocam diyelmki ben devlet üniversitene cari usulle araş. gör. olarak atandm ben şuanda doktora yapyrm aynı öyp deki usul gbi doktorayı bitrdktn rnra zorunlu hizmet gbi bir durm söz knusu olur mu hocam? yoksa diyelmki ben orda 1 yıl çalstm daha snra istifa edp gtme gbi bi hakkm var mi? hocam bu knular hakkmda hiç bilgm yok yardmcı olablrsenz cok sevnrm smdiden tesekkr edrm. hocam Sayglar..

eğer doktora yaptığınız yer atandığınız yer olmayacaksa ve doktora yaptığınız okulunuzda 35. md kapsamında, yani senet nedeniyle zorunlu hizmet yükümlüsü olarak doktora sonuna kadar arş. gör. olacaksınız, o zaman zorunlu hizmet olacak ve senetleri ödemeden/ bir şekilde halletmeden istifa edemeyeceksiniz.
ama senetleri imzalamaz ve ders dışındaki vakti kadronuzun olduğu yerde geçirirseniz, istediğiniz an istifa edebilirsiniz.

35 madde sonrası zorunlu hizmet yalnızca öyplileri bağlayan bi uygulama değil. cari de alınmış olsanız lisansüstü eğitim için senet imzalayıp geçici olarak yer değiştirdiğinizde senet yükümlüsüsünüz.

bilgee

Öğrenci
teşekkürker hocam :)

- - - Güncellendi - - -

hocam kadromla doktora yapacgm şehrler farklı ve muhtemelen ders dşı atandgm okulda olacgm xani sadece doktora dersi icn gdecegm. Ben o senetleri imzalamak zorunda mym? imzalamama ve istdgm zaman istifa etme gbi bi sansm var mı hocm? benim icn onemli bir karar nişanlym ve nişanlm görev yapacgm sehrde dgl oyuzdn soruyorum istifa etme hakkmı hocam belki bir frsat olur nişanlnım bulundgu sehre gdeblrm oyuzdn önemli

merzer

Doçent
Merhabalar
Bu konunun güncel hali nedir ?
Yasal dayanağı nedir ? Bizim üniversitemizde de uzmanlara okutmanlara böyle bir yaptırım yapildi yönetim kurulu kararı ile. Bu konuda asagidaki mesaji okudum ve bu savunma benim de aklıma yatti. Bu tip bir sorun ile karşılaşan ve yasal olarak üstesinden gelebilen bir örnek var mi varsa nasıl bir yol izlenmeli.

Anayasa Mahkemesinin 2010/90 karar sayılı ve Resmi Gazetede 04.12.2010 tarih 27775 sayı numarası yayınlanan kararında 2547 sayılı kanunun 36 maddesi (c) bendini, öğretim*
elemanlarının çalışma esaslarını aykırı bularak iptal etmiştir. İptal gerekçesinin 56. sayfasında öğretim elemanlarının görevlerinin altı çizilmiştir ve şöyle denmektedir (Ek-2):*
“… Üniversitelerde ders verme*öğretim elemanı*olarak çalışmanın doğal bir sonucudur. Yüksek öğretim kurumlarında 2547 sayılı Yasa’da belirtilen amaç ve ilkelere uygun biçimde*
ön lisans, lisans ve**düzeylerde eğitim - öğretim ve uygulamalı çalışmalar**ve yaptırmak, proje hazırlıklarını ve seminerleri yönetmek*öğretim*
elemanlarının**arasındadır.” denilerek bu lisansüstü çalışma hakkı tescil edilmiştir.*

Bu tip kararın yasal hiç bir dayanağı yok çünkü. Nereye başvurmalı ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Merhabalar
Bu konunun güncel hali nedir ?
Yasal dayanağı nedir ? Bizim üniversitemizde de uzmanlara okutmanlara böyle bir yaptırım yapildi yönetim kurulu kararı ile. Bu konuda asagidaki mesaji okudum ve bu savunma benim de aklıma yatti. Bu tip bir sorun ile karşılaşan ve yasal olarak üstesinden gelebilen bir örnek var mi varsa nasıl bir yol izlenmeli.

Bu tip kararın yasal hiç bir dayanağı yok çünkü. Nereye başvurmalı ?

Doktora yapılmanız mı engelleniyor hocam? Yönetim kurulu kararı var mı elinizde?

merzer

Doçent
Henuz engellenmedi ama yonetim kurulu karari cikti. Izin isteme girişiminde bulunacagim ama sonuç ne olacak bilmiyorum.karar var nasıl uygulanacak göreceğiz hocam. Mahkeme karari arıyorum ama bakalim ne olacak

hilaloz

Öğrenci
Ben de aynı durumdayım. Bir çözüm bulabildiniz mi?

- - - Güncellendi - - -

Ben de aynı durumdayım bir çözüm bulabildiniz mi?

- - - Güncellendi - - -

Sevgili hocalarım, forumda konu başlıklarına baktım fakat tam aradığım cevabı bulamadım.. Varsa da gözümden kaçmıştır özür dilerim..

Ben X Vakıf üniversitesinde öğretim görevlisiyim, görev yaptığım şehirde doktora programı yok bende haliyle başka bir şehirdeki doktora programına başvuru yaptım ve kazandım. Benim için çok önemli bir süreç vakit kaybetmeden doktoraya başlamak fakat benim bağlı olduğum üniversite beni pek göndermek istemiyor. Bu süreçte benim yapabileceğim bir şey var mı? Yökün buna bağlı bir genelgesi veya hükmü var mıdır? Bana bu konuda yol gösterebilirseniz çook sevinirim. Saygılar..

- - - Güncellendi - - -