Ölçme Değerlendirme & Eğitim Programları ve Öğretim

meeek

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Lisansta okul öncesi öğretmenliği bölümünden mezunum.
Bu yıl öncelikle Marmara Üniversitesi'nin Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans alanını kazandım. Ardından Kocaeli Üniversitesi'nde Ölçme Değerlendirme alanında mülakata girdim. O süreçte Marmara'nın kayıt süresi sona erdiği için gidip kayıt yaptırmak durumunda kaldım. Ancak daha sonra Kocaeli de Ölçme Değerlendirme bölümünü de kazandığımı öğrendim.
İki bölüm içinde ilgim aynı seviyede. Lisansım eşit ağırlık gibi gözükse de öğretmen lisesi sayısal çıkışlıyım. Yani sayısala da uzak birisi değilim.

Şimdi benim sorum başlıktan da anlaşılacağı üzere bu iki bölüm arasında hangisini tercih etmek mantıklı olur (Gelecekte akademik olarak ilerlemek açısından) Ne kadar doğru bilmiyorum ama Ölçme Değerlendirme için kadro şansının daha fazla vs. olduğunu önceki başlıklarda okumuştum.
Sırf ölçme değerlendirme bölümü için Marmara'daki kayıt sildirilir mi? Bu üniversitelerde okuyan, çalışan varsa hangisi bana daha çok şey katar? Bu arada Marmara 25, Kocaeli 3 kişi aldı. Tez döneminde çalışmak açısından kişi sayısı fark yaratır mı?
Herhangi bir bilginiz ya da yorumunuz varsa, paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler...

ozanb

Öğrenci
Ölçme ve Değerlendime programını tercih etmenizi öneririm. Lisanstayken bize söylenen bu alanda kadro ihtiyacı olduğuydu. 3 kişiyle ders almanız hocalarla olan ilişkileriniz bakımından da olumlu olabilir. Marmara Üni. ve Koü 'yede başvurdum bu sene.Koü'de Hayatboyu Öğrenme programını kazandım. Benim gördüğüm Koü Eğitim Bilimleri hocalarının daha fazla istekli ve heyecanlı olmalarıydı. Düzen ve sistem bakımından da zaten fark etmişsinizdir farkı. Tabi Kocaeli'de ikamet etme sıkıntınızın da olmaması lazım derslere devam konusunda.

A

Akademik Forum

Guest
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

hocam, ölçme değerlendirme alanında doktora yapan birisi olarak kesinlik size tavsiyem ölçme değerlendirme olur.
Ekonomik anlamda kesinlikle daha rahat edersiniz. Ancak diğer eğitim bilimleri alanlarına nazaran daha sıkı bir bölüm. Yeterlik sınavı ise oldukça zorlaştırıldı. Bunları göze alabilirseniz tavsiye ederim.

kapgan_kagan

Öğrenci
Öncelikle hayırlı olsun hocam.

Ben de Marmara Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yapmaya başlayacağım bu yıl.

İsim olarak elbette Marmara Üniversitesi derim size.

Programa gelince de bunu sanırım sizin kalbinizin yanıt vermesi lazım.İki alandan hangisi size daha çok hitap ediyor?
---
Kişisel olarak soruyorsanız,ben Ölçme ve Değerlendirme alanı derim.Yükselmek çok kolay.Örneğin;bu yıl lisans formasyonda Marmara Üniversitesi'nde Ölçme hocamız Dr.du. Yani demek istediğim dr olarak bile derse girebilirsiniz.

kapgan_kagan

Öğrenci

Ben de bu yıl Marmara'dan mezun oldum ve Marmara'da Yüksek Lisans'a başlıyorum.Üniversitenin adı;elbette CV'de önemli bir etki yapacaktır.

Hangi alanı tercih edeyim sorusuna gelirsek,size hangi alan hitap ediyor? Buna sizin yanıt vermeniz lazım.

Ancak bana sorarsanız Ölçme derim.Bu yıl formasyonda Ölçme dersimize gelen hoca Doktordu.Yani demek istediğim Doktor olarak bile derse girme imkanınız var.Ve disiplinli bir çalışma ile daha çabuk rütbe atlayabilirsiniz.

meeek

Öğrenci
Ölçme ve Değerlendime programını tercih etmenizi öneririm. Lisanstayken bize söylenen bu alanda kadro ihtiyacı olduğuydu. 3 kişiyle ders almanız hocalarla olan ilişkileriniz bakımından da olumlu olabilir. Marmara Üni. ve Koü 'yede başvurdum bu sene.Koü'de Hayatboyu Öğrenme programını kazandım. Benim gördüğüm Koü Eğitim Bilimleri hocalarının daha fazla istekli ve heyecanlı olmalarıydı. Düzen ve sistem bakımından da zaten fark etmişsinizdir farkı. Tabi Kocaeli'de ikamet etme sıkıntınızın da olmaması lazım derslere devam konusunda.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ve sizin için de kazandığınız program hayırlı olsun.
Aynı şeyleri bende gözlemleme fırsatı buldum. Size kesinlikle katılıyorum ve bu yüzden Kocaeli'yi daha çok istiyor gibiyim. Normal de zaten "Marmara gibi bir üniversiteye kayıtlıyım heyecana gerek yok" diye düşünüp kestirip atardım. Ancak hem bölüm hem de hocaların üzerimdeki etkisi beni bu ikileme düşürdü. Eğer kayıt sildirecek olursam da gerçekten buna değsin istiyorum. Yakın bir şehirden gidip geleceğim. Ulaşım çok fazla sorun olmaz diye düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

Ben de bu yıl Marmara'dan mezun oldum ve Marmara'da Yüksek Lisans'a başlıyorum.Üniversitenin adı;elbette CV'de önemli bir etki yapacaktır.

Hangi alanı tercih edeyim sorusuna gelirsek,size hangi alan hitap ediyor? Buna sizin yanıt vermeniz lazım.

Ancak bana sorarsanız Ölçme derim.Bu yıl formasyonda Ölçme dersimize gelen hoca Doktordu.Yani demek istediğim Doktor olarak bile derse girme imkanınız var.Ve disiplinli bir çalışma ile daha çabuk rütbe atlayabilirsiniz.

Endişemi farketmişsiniz sanırım üniversite adı takıldığım bir nokta. Ancak içeriğe bakmak daha çok fayda sağlayacak sanırım. Cevabınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Sizin için de yerleştiğiniz program hayırlı olsun.

meeek

Öğrenci
hocam, ölçme değerlendirme alanında doktora yapan birisi olarak kesinlik size tavsiyem ölçme değerlendirme olur.
Ekonomik anlamda kesinlikle daha rahat edersiniz. Ancak diğer eğitim bilimleri alanlarına nazaran daha sıkı bir bölüm. Yeterlik sınavı ise oldukça zorlaştırıldı. Bunları göze alabilirseniz tavsiye ederim.

Cevabınız için teşekkür ederim. Rahat rahat yüksek lisans yapayım gibi bir düşünce de değilim. Çok çalışmamı gerektirmesi beni daha fazla motive eder. Ekonomik anlamda rahatlık derken farklı çalışma alanları mı sunuyor. Mesela bu alandan yüksek lisans ya da doktora yapmış birisi ne gibi alanlarda hangi pozisyonlarda çalışabilir? Çok fazla soru soruyorum kusura bakmayın ancak internette çok fazla araştırdığım halde ölçme değerlendirme ile ilgili karşıma kolejlerdeki uzman aranıyor iş ilanları dışında başka bir şey çıkmıyor. Hocalarıma danıştığımda da sadece tarafsız daha akademik yanıtlar alıyorum. (Hangi alanda çalışmak istiyorsun, hangisi seni mutlu eder, ikisi de iyi alanlar gibi.) Alanın içinden birisiyle konuşmak çok daha gerçek bilgilere ulaşmayı sağlıyor. Yanıtlarsanız çok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Merhabalar

Merhaba ben ilkogretim matematik ogret. mezunuyum
Olcme alaninda yuksek lisans yapmak istiyorum
Hangi universitelerde var ve basvuru sartlari neler?

A

Akademik Forum

Guest
Selam

Merhaba ben ilkogretim matematik ogret. mezunuyum
Olcme alaninda yuksek lisans yapmak istiyorum
Hangi universitelerde var ve basvuru sartlari neler?

Evet bende merak ediyorum internette dogru düzgün bilgi bulamyorum hangi üniverditelerde var sartlar neler ne gibi + ları var ne gibi - leri var

meeek

Öğrenci
Türkiye'de sayısı 10 u geçmez sanırım.
Ankara, Gazi, Hacettepe, Kocaeli, Abant İzzet Baysal benim aklıma gelenler...
Başvuru şartları üniversitelere göre değişiklik gösteriyor.
Ankara Üniversitesi için minimum Ales puanı 70, Yds puanı 50 idi mesela.
Bazı üniversiteler ise yds şartı aramıyor.
Mezuniyet puanınız ve bir de sözlü ve/veya yazılı mülakat yapılmışsa onların puanı ekleniyor sıralamaya göre kazanan adaylar belirleniyor.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Cass FORD

merhaba. ölçme den yüksek lisans yapmak istiyorum ama dersleri çok mu zor ?

A

Akademik Forum

Guest
yüksek lisans mülakat

hocam kocaeli ölçme ve değerlendirme alanında mülakatta nasıl sorular sordular??? yardımcı olursanız çok sevinirim ...

A

Akademik Forum

Guest
hocam kocaeli ölçme ve değerlendirme alanında mülakatta nasıl sorular sordular??? yardımcı olursanız çok sevinirim ...

A

AYSE111111

Guest
Yüksek lisans mülakatları

Sayın Hocam;Kocaeli üniversitesinde girdiğiniz mülakatta neler sorduklarını yazabilirseniz sevinirim;bu sene ben de girmeyi düşünüyorum.Teşekkürler.

T

teşekkürler

Guest
Ölçme ve değerlendirme doktora programı yazılı ve sözlü mülakat

Merhaba Hocam, doktora yazılı ve sözlü sınavında size neler sorulmuştu hatırlıyor musunuz?

D

DCG

Guest
Acil

Merhabalar, Kocaeli universitesi mulakatlarina girecegim. Mulakat yazili mi sozlu mu oluyor, ne tarz sorular soruluyor bilgi verebilirseniz cok sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Değerler Eğitimi ve Ölçme ve Değerlendirme

Merhabalar. Sakarya Üniversitesi Değerler Eğitimi ve Kocaeli Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirmeyi kazandım ben de. Hangisini tercih edeceğim konusunda çok kararsızım. İkisini de çok istiyor ikisinden de vazgeçemiyorum ikisi de ilgi alanımda. Bu arada ilköğretim matematik öğretmenliği mezunuyum. Kadrolu öğretmenim fakat akademik olarak ilerlemek istiyorum. Kesinlikle sadece yüksek lisansı bitirip bırakmak istemiyorum. Üniversitede kadro açısından hangisini tercih etmem gerekir? Hangi bölümün önü daha açıktır. Değerler Eğitimi 2014'ten beri var diye biliyorum. Kadro konusunda çok rahat olacağını düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum acaba? Hangisini tercih etmek daha mantıklı?