Ölçme Değerlendirme Yüksek Lisans

mathmen

Öğrenci
Merabalar ; matematik öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim ölçme değerlendirme üzerinde yüksek lisans yapmak istiyorum. Bu konuda bilgisi olan hangi üniversite nasıl öğrenci alıyor bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Tecrübeli arkadaşların çevresinde yüksek lisans yapmış olanların edindiği bilgilere ihtiyacım var.
Ayrıca bir matematikçiye önerebileceğiniz programlar var ya da benim başvurabileceğim daha iyi alanlar var ise tavsiyelerinize de açığım..

sarimaske

Araştırma Görevlisi
Türkiye de 5 üniversitede var yüksek lisans. Mersin de alıp almayacağı belli değil dörtte olabilir. Toplam 50 kişi falan alınıyor bir dönemlik. Kriterler ALES - YABANCI DİL - NOT ORTALAMASI - Bilim sınavı... bende matematik öğretmenliği mezunuyum. Ölçmede yapıyorum yüksek lisans bu dönem ara verdim ama. İsteyip ve sevmen önemli aksi takdirde kimsenin ne dediği çok önemli olmamalı.

mathmen

Öğrenci
Türkiye de 5 üniversitede var yüksek lisans. Mersin de alıp almayacağı belli değil dörtte olabilir. Toplam 50 kişi falan alınıyor bir dönemlik. Kriterler ALES - YABANCI DİL - NOT ORTALAMASI - Bilim sınavı... bende matematik öğretmenliği mezunuyum. Ölçmede yapıyorum yüksek lisans bu dönem ara verdim ama. İsteyip ve sevmen önemli aksi takdirde kimsenin ne dediği çok önemli olmamalı.

Kendi alanımda yapmayı düşünmüyorum eğitim alanında bir bölümde yapmak ileride fayda sağlar diye düşünüyorum ayrıca sevdiğim de bir alan , üniversitelerin istediği puanlar acaba nerelerde dolaşıyor ? yabancı dil olsun ales olsun not ortalaması olsun hangi aralıkta acaba bilginiz var mı ?

sarimaske

Araştırma Görevlisi
Yani bayağı bir yüksek olmalı... Ortalama ALES 90 üstü, Dil 60 üstü, ortalama 80 üstü olmalı. Ufak bir bilgi Gazi Ölçme yüksek lisans için 630 başvuru vardı 15 kişi alındı.

F

financier

Guest
Kendi alanımda yapmayı düşünmüyorum eğitim alanında bir bölümde yapmak ileride fayda sağlar diye düşünüyorum ayrıca sevdiğim de bir alan , üniversitelerin istediği puanlar acaba nerelerde dolaşıyor ? yabancı dil olsun ales olsun not ortalaması olsun hangi aralıkta acaba bilginiz var mı ?

benim bir arkdaşım hacettepede başladı doktoraya ölçme ve değerlendirmede , 94 alesi vardı ,76,25 üds, 80 civarı da okul ortalaması vardı.

dutxuri

Araştırma Görevlisi
Vayy, ölçmede puanlar bayağı yüksekmiş :( Az okul programı açıyor diye galiba. Ve Ales sayısal istiyor değil mi? :(

z.gülce

Öğrenci
merhaba arkadaşlar ölçme değerlendirmeden bilim sınavına giren var mı ne tarz sorular soruyorlar yardımcı olursanız sevinirm.