aman aman nasıl bir açığımı yakalamışsınız öyle hii nasıl böyle yerin dibine girdim anlatamam
not ortalamasının neden katılmaması taraftarı olduğumu gayet iyi açıkladım bu bir, ikinci "ales gerekli mi değil miden ziyade güvenirlik olarak kalması gerektiğini söyleyebilirim" cümlemin neresi daha önce size yaptığım açıklamamla çelişiyor? yani alesi merkezi ve güvenilir olduğu için kalsın dememle onu yücelttiğim, bir akademisyenin alımında yüzde yüz belirleyici faktör olmalıdır olmazsa olmazdır gibi bir anlamla söylediğimi mi zannediyorsunuz? lütfen kafanızda bunu nasıl şekillendirdiğinizi anlatın bana çok merak ediyorum
ben local bir konuya değinmeye çalışırken siz bunu sürekli genele yaymaya çalışıyorsunuz ki sistemdeki eksiklikler kusurlar herkesin malumu ve konuş konuş bitmez. haa genelleme demişken, nasıl genelleme yapıyorsunuz diye sormuşsunuz, karşılaşılan 10 olaydan 8-9u olumsuzsa burda bir genellemeye varılır, genel olarak böyledir denir cümleyi okuyan kişi genellemenin içinde istisnaların olabileceğini sezer. zaten net bir şey olsa budur der geçersin.
not ortalaması asıl başvuru puanı hesaplanmasında zaten kullanılıyor. bir ön değerlendirmede yok diye bu kadar yaygara neden kopartılıyor anlamış değilim. savunduğunuz şeyin pek kafanızda şekillendiremediğinizi düşünüyorum açıkcası o yüzden konuyu çok uzatmak istemiyorum. sorunun çözümü için alan/bilim sınavı dendi bir kaç hoca tarafından başka başlıklarda. herhalde herkesi, tam anlamıyla olmasa da tama yakın, memnun edebilecek bir çözümdür diye düşünüyorum.