Ön elemede haksızlık

posttenebras

Öğrenci
Merhaba Hocalarım,
Araştırma görevliliğine ikinci kez başvurdum ve ilanda şöyle yazıyordu:
"X bölümünden lisans mezunu olmak ve x anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak." Ama ön değerlendirmede x anabilim dalında yüksek lisansını bitirmiş olan bir kızın olduğunu gördüm.Ki tezi üniversitenin e-kütüphanesinde 2016 yılı olarak mevcuttur.

Böyle bir şey hocaların elinde midir?
Bir de kızın x bölümü altında y anabilim dalında tekrar yüksek lisans yapıyor olsa bile bu kadroya başvurabilir miydi?

Bu olay hukuksuzsa başvurabileceğim hukuki yollar nelerdir?

Teşekkür ederim..

landon

Öğrenci
Merhaba Hocalarım,
Araştırma görevliliğine ikinci kez başvurdum ve ilanda şöyle yazıyordu:
"X bölümünden lisans mezunu olmak ve x anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak." Ama ön değerlendirmede x anabilim dalında yüksek lisansını bitirmiş olan bir kızın olduğunu gördüm.Ki tezi üniversitenin e-kütüphanesinde 2016 yılı olarak mevcuttur.

Böyle bir şey hocaların elinde midir?
Bir de kızın x bölümü altında y anabilim dalında tekrar yüksek lisans yapıyor olsa bile bu kadroya başvurabilir miydi?

Bu olay hukuksuzsa başvurabileceğim hukuki yollar nelerdir?

Teşekkür ederim..

merhaba hocam

sizinki de bir sey mi:) ben " x anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak şartlı ilana y bölümünde yüksek lisans yapan birinin alındıgını bizzat gördüm.

Böyle bir şey kesinlikle hocaların elindedir. Tabi siz olayı mahkemeye taşımazsanız.

x bölümü temel kabul edileceği için y anabilim dalını da kabul edebilirler X'in altında olmak koşulu ile. İş hoca kararında bitiyor hocam.

Önce rektörlüğe şikayet dilekçesi yazmanız gerekiyor. Olmazsa sınav tarihinden itibaren -yanlış bilmiyorsam tabi- 60 gün içinde dava açma hakkınız var sanırım. Personel dairesinden daha i bir bilgi alınabilir.

posttenebras

Öğrenci
Cevabınız için çok teşekkür ederim Hocam. İlk önce dekanlığa diye duymuştum ben onu es geçip rektörlüğe başvursam olur mu?

- - - Güncellendi - - -

merhaba hocam

sizinki de bir sey mi:) ben " x anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak şartlı ilana y bölümünde yüksek lisans yapan birinin alındıgını bizzat gördüm.

Böyle bir şey kesinlikle hocaların elindedir. Tabi siz olayı mahkemeye taşımazsanız.

x bölümü temel kabul edileceği için y anabilim dalını da kabul edebilirler X'in altında olmak koşulu ile. İş hoca kararında bitiyor hocam.

Önce rektörlüğe şikayet dilekçesi yazmanız gerekiyor. Olmazsa sınav tarihinden itibaren -yanlış bilmiyorsam tabi- 60 gün içinde dava açma hakkınız var sanırım. Personel dairesinden daha i bir bilgi alınabilir.

Cevabınız için çok teşekkür ederim Hocam. İlk önce dekanlığa diye duymuştum ben onu es geçip rektörlüğe başvursam olur mu?

landon

Öğrenci

- - - Güncellendi - - -

valla hocam dekanlığa da başvurabilirsiniz tabi. sonuçta rektörlüğe de gidecek o şikayet. ama ii takip etmeniz lazım süreci. universiteler çok çakal :)

İtiraz dilekçesi yazarken iyice araştırın. Koşul "x bölümünden lisans mezunu olmak x anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak". "x bölümü altında y anabilim dalında tekrar yüksek yapıyor olsa bile" demişsiniz. y anabilim dalı x bölümünün anabilim dallarından biri ise bu durumda koşulu sağlıyor olur. Çünkü enstitülerde bölümler anabilim dalıdır. Yani x bölümü enstitüde x anabilim dalıdır. y anabilim dalı x bölümünün anabilim dallarından biri ise bu durumda x anabilim dalı y yüksek lisans programı öğrencisi olarak koşulu sağlamış olur.

S

SCooper

Guest
Hocam merhaba,

Ben de bir üniversiteye başvuracağım. X anabilim dalı mezunu olmak ve x anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak şartları var. Şimdi şartları sağlıyorum fakat yüksek lisans tez teslimimi yaptım. Savunma sınavımı bekliyorum. Soru şu: Doktora'ya devam edeceğim diyerek bu ilana başvurabilir miyim? Yani sonuçta yüksek lisans bitti sayılır.

Hocam merhaba,

Ben de bir üniversiteye başvuracağım. X anabilim dalı mezunu olmak ve x anabilim dalında yüksek lisans yapıyor olmak şartları var. Şimdi şartları sağlıyorum fakat yüksek lisans tez teslimimi yaptım. Savunma sınavımı bekliyorum. Soru şu: Doktora'ya devam edeceğim diyerek bu ilana başvurabilir miyim? Yani sonuçta yüksek lisans bitti sayılır.

Şu an şartları sağlıyorsanız başvurabilirsiniz. Ancak tez teslim ettiğinize göre en geç bir ay içinde mezun durumda olacaksınız. İlan süresi, sınav ve açıklama ardindan güvenlik soruşturması. Bu süre içinde bir doktora programına kabul edildiğiniz takdirde göreve başlayabilirsiniz. Sözlü doktaraya devam edeceğim şeklinde değil enstitüden alacağınız öğrenci belgesini isterler.

seyda26

Öğrenci
arkadaşlar işletme alanında yüksek lisans şartı derken kastedilen direkt işletme mi yoksa alt dalları da kabul edilir mi? muhasebe finans gibi.

seyda26

Öğrenci
Verilen ilan tam olarak soyle. Isletme alaninda veya yonetim organizasyon anabilim dalinda tezli yl yapiyor olmak. Ben pazarlama yl yapiyorum