Öncelikli Alan 50/d den 33 a ya Geçiş Hakkı

onur92

Öğrenci
Merhaba,
Bildiğiniz üzere 2018 yılından sonra Arş.Gör. alımları tamamen 50/d ye göre yapılacak. Bu tarihten önce bazı 50/d liler 33/a ya geçebiliyor. Acaba öncelikli alan kapsamında atanan arş.gör. lerin de 33/a ya geçiş talep etme hakları var mıdır? Bu konuda bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.

arcali

Öğrenci
Merhaba,
Bildiğiniz üzere 2018 yılından sonra Arş.Gör. alımları tamamen 50/d ye göre yapılacak. Bu tarihten önce bazı 50/d liler 33/a ya geçebiliyor. Acaba öncelikli alan kapsamında atanan arş.gör. lerin de 33/a ya geçiş talep etme hakları var mıdır? Bu konuda bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar.
Sanırım 33a ya gecirmiyorlar

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

antiochos12

Öğrenci
Talep etme hakkınız var, her üniversite 33a'ya geçiş için farklı kriterler koymuş durumda şu an. Kendi okullarındaki kriterleri sağlayan arkadaşlar başvurdular, onay bekliyorlar şu an. Öncelikli Alan olmanız 33a'ya engel değil ama tamamen üniversitenin insiyatfinde bir durum.

antiochos12

Öğrenci
Erciyes, Düzce, Çanakkale Üniversitesi bildiklerimden ama bu üniversiteler geçişi öncelikli alana özellikle değil, tüm 50dli personeli şartları karşıladığı takdirde 33a yapma kararı almış durumda -duyumum bu yönde en azından =) Erciyes doktora yeterliliği vermiş olma şartı koyarken, Düzce puan kriteri koymuş. Çanakkale nasıl yaptı onu detaylı bilmiyorum ama.

hyasistan

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Aralık 2016 öncelikli alanlar ataması 33a iken tepkiler nedeni ile 50d olmuştu. Ancak şimdi o tepkiyi gösterenler 50d'den 33a'ya döndüler ve biz 50d olarak devam ediyoruz. Bu gerçekten üzücü değil mi? Bu konuda hak talebimiz olamaz mı?
Ayrıca bu kadroya da bütçe verilmesi gerekmiyor mu? Bilgilerinizi paylaşır ve destek verirseniz sevinirim.

Ink Bottle

Moderator
Merhaba,

Hocam benim bildiğim (ama dikkat ederseniz altını da çizdim, benim bildiğim yani yanlış olabilir) 1.1.2018 tarihi itibariyle artık kanuni bir düzenleme olmadan 50d'den 33a'ya üniversite bir geçiş yaptıramaz, çünkü söz konusu tarih itibariyle üniversitelere sağlanan kadroların tümü 50d kadroları, yine de YÖK'ten ya da üniversitenin personel işlerinden teyit etmenizde yarar var, umarım yanlış biliyorumdur.

vateq

Öğrenci
kesinlikle bir düzenleme yapılmalı bu konuda. Devletin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetiştirilmek üzere kadrolara alındık. Doktoramızı tamamladıktan sonra, tam uzmanlaşmaya başladığımız sırada, hadi güle güle diyecekler. Ne anladık o zaman öncelik alanlarda çalışmaktan? Herkesi direkt 33a'ya geçirsinler demiyorum, tabi ki kriterleri olsun, ancak bi ÖYP'de değiliz, eski tip direk 33a'lı olarak alınan arş. gör'de değiliz.

Öncelikli alanlar statüsü henüz YÖK'te bile tam oturmuş bir düzen değil, YÖK çalışanları bile konudan habersiz olabilyorlar, telefonlara çıkmıyorlar, maillere saçma cevaplar verebiliyorlar. Temel nedeni konuya hakim olmamalarıdır. Kesinlikle bir düzenleme yapılması gerekiyor öncelikli alanlar arş. gör'lerin akibeti hakkında.

İşin kötü tarafı hepi topu daha türkiye genelinde 1000 kişi bile değiliz. Sadece bu statüye ait bir platform yok sorunlarımızı konuşabileceğimiz. Ben dahil olmak üzere buraya yazdıktan sonra bir şekilde sorunu çözülen bir kişi bir daha uğramıyor buraya. Bakıyorum forumdaki başlıklara, sorulan sorulara, hep aynı sorular, bazılarının cevabı var bazılarının yok. Hazır yol yakınken aynı ÖYP konusunda yaratılan farkındalık gibi, biz öncelik alanlar arş gör'lerin de bir şekilde farkındalık oluşturması gerekiyor. Gerek bu sitede, gerek başka bir platformda.

pelinn

Öğrenci
kesinlikle bir düzenleme yapılmalı bu konuda. Devletin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetiştirilmek üzere kadrolara alındık. Doktoramızı tamamladıktan sonra, tam uzmanlaşmaya başladığımız sırada, hadi güle güle diyecekler. Ne anladık o zaman öncelik alanlarda çalışmaktan? Herkesi direkt 33a'ya geçirsinler demiyorum, tabi ki kriterleri olsun, ancak bi ÖYP'de değiliz, eski tip direk 33a'lı olarak alınan arş. gör'de değiliz.

Öncelikli alanlar statüsü henüz YÖK'te bile tam oturmuş bir düzen değil, YÖK çalışanları bile konudan habersiz olabilyorlar, telefonlara çıkmıyorlar, maillere saçma cevaplar verebiliyorlar. Temel nedeni konuya hakim olmamalarıdır. Kesinlikle bir düzenleme yapılması gerekiyor öncelikli alanlar arş. gör'lerin akibeti hakkında.

İşin kötü tarafı hepi topu daha türkiye genelinde 1000 kişi bile değiliz. Sadece bu statüye ait bir platform yok sorunlarımızı konuşabileceğimiz. Ben dahil olmak üzere buraya yazdıktan sonra bir şekilde sorunu çözülen bir kişi bir daha uğramıyor buraya. Bakıyorum forumdaki başlıklara, sorulan sorulara, hep aynı sorular, bazılarının cevabı var bazılarının yok. Hazır yol yakınken aynı ÖYP konusunda yaratılan farkındalık gibi, biz öncelik alanlar arş gör'lerin de bir şekilde farkındalık oluşturması gerekiyor. Gerek bu sitede, gerek başka bir platformda.

Kesinlikle katılıyorum size, nitekim ÖYP lilerin 33 e geçişlerinde oluşturdukları kamu baskısı büyüktü, 50 d de kalmışlar olarak sesimizi duyurmalıyız bence de.

pelinn

Öğrenci
İşe bence bir platform kurarak başlamalıyız. Hem böylece bir farkındalık oluşturabiliriz.

yeni bir başlık mı açsak önce bizim gibi olanların olduğu, 50d den 33a ya geçişi yapılamayan 2018 öncesi girişli araştırma görevlileri gibi, bu başlığın ismi öncelikli alan olduğundan pek anlaşılmayabilir çünkü.

onur92

Öğrenci
yeni bir başlık mı açsak önce bizim gibi olanların olduğu, 50d den 33a ya geçişi yapılamayan 2018 öncesi girişli araştırma görevlileri gibi, bu başlığın ismi öncelikli alan olduğundan pek anlaşılmayabilir çünkü.

Katılıyorum olabilir. Ancak ÖYPliler bu süreçte sivil toplum örgütlerinde de seslerini duyurabildiler ki bu da kazanımlarını geri almalarında oldukça faydalı oldu. Bu anlamda da bizim bu forumun dışında da çalışma yapmamız lazım diye düşünüyorum.

- - - Güncellendi - - -

Hem sadece kadro konusunda değil, biz henüz üniversiteler nezdinde de tam olarak bilinmeyen arş görleriz. Usul ve esaslarımızı vs sadece biz biliyoruz. Gerçi YÖK'te bizimle ilgilenen bölümdeki ilgililerden oldukça memnunum. Çok sorunsuz yönetiyorlar bence süreçlerimizi. En azından kendi adıma bunu söyleyebilirim. Sorunlarım olduğunda ulaşma konusunda sıkıntı yaşamıyorum. Fakat üniversiteler bilmiyor. Bu noktada kendi statümüzü kurumsallaştırabilecek ve tanınırlığımızı ve farklılıklarımızı duyurabilecek girişimlerde bulunabiliriz.

FreeWill

Öğrenci
Herkese selamlar,

Merak ettiğim bir durum var: 33/a'ya geçirilmeme sebebi öncelikli alanlar kadrosunda olmanız mı, yoksa bulunduğunuz üniversitelerin genel politikası mı ? Yani öncelikli alan araş. gör.'den hariç 50/d kadrosunda kalanlar var mı ?

vateq

Öğrenci
Herkese selamlar,

Merak ettiğim bir durum var: 33/a'ya geçirilmeme sebebi öncelikli alanlar kadrosunda olmanız mı, yoksa bulunduğunuz üniversitelerin genel politikası mı ? Yani öncelikli alan araş. gör.'den hariç 50/d kadrosunda kalanlar var mı ?

Bildiğim kadarıyla, 2018'den önce tez aşamasına geçememiş olan ÖYP'liler 50/d olarak kaldı. Onun dışında, şu an bölümlerin ihtiyaçları doğrultusunda talep ediliip açılan normal 50/d'li kadroları hala mevcut. Buna ek olarak bir de YÖK'ün belirlediği öncelikli alanlarda istihdam edilmesi gereken arş. görler var, bu kadroları da okulun bir talebi olmadan kendisi dağıtıyor 3'er 5'er uygun gördüğü okullara. Dolayısıyla enstitü kadrosu oluyor bu öncelikli alanlar 50d olayı.

Bizi doktora bittikten sonra şutluyorlar direkt. Benim bildiğim, yönetmelikte yazan durum bu. Hadi bunu bilerek başvurduk biz de ama beni yetiştirip neden atıyor onu anlamış değilim. Hadi öğretim üy. kadrosu açma, kriterleri sağlayayım, ondan sonra bölüm beni alıcaksa alsın. Niye komple işten atıyorsun? İş güvencesi olmadan, doktoran bittikten sonra işsiz maaşsız kalacağını bilmek çok insanın tüm çalışma hevesini kırıyor..

hyasistan

Öğrenci
Hocam, duygularıma tercüman oldunuz. Kesinlikle size katılıyorum. Tüm forumları inceledim; ancak, bir tane bile öncelikli alanlar kadrosunda olup hakkını aramaya çalışan birini göremedim. Ve sonunda yazdığım mesajı yazmaya karar verdim. Bizim de birlik olup, hakkımızı sonuna kadar aramamız gerekiyor. En azından bize de bütçe verilmeli mesela. Akademik araştırmalar ya da yurt dışı kongreler için çok ciddi paralar ödüyor ya da ekonomik sorunlar nedeni ile gidemiyoruz. Biz sesimizi duyurmadığımız sürece bizimle kimse ilgilenmeyecek zaten. O nedenle lütfen elimizi taşın altına koyup, birlikte mücadele edelim.

Angel_3232

Öğrenci
İşe bence bir platform kurarak başlamalıyız. Hem böylece bir farkındalık oluşturabiliriz.
Merhaba hocam, bence de sorunumuzu doğrudan yansıtıcı bir başlık açıp (50/d enstitü kadrosundaki araştırma görevlileri olarak) birlikte sesimizi duyurmamız gerekiyor. Biz sessiz kaldığımız sürece bizim kadro sorunumuzla doğrudan ilgilenen kimse olmayacaktır. Benzer şekilde öyp' den 50/d' ye geçirilen araştırma görevlileri birlikte hareket edip seslerini ilgililere duyurdular ve bu süreci en iyi şekilde atlattılar. Bizlerde birlikte hareket edip ilgili yerlere sesimizi duyurabilirsek yetkililer tarafından özellikle şu dönemde dikkate alınabiliriz diye düşünüyorum. Ek olarak günümüzde sosyal medyanın etkisini ve sonuçlarını her haberde gözlemleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu süreçte twitter da etkin bir şekilde kullanılabilir diye düşünmekteyim hocam..Teşekkürler..İyi akşamlar.

vateq

Öğrenci
Merhaba hocam, bence de sorunumuzu doğrudan yansıtıcı bir başlık açıp (50/d enstitü kadrosundaki araştırma görevlileri olarak) birlikte sesimizi duyurmamız gerekiyor. Biz sessiz kaldığımız sürece bizim kadro sorunumuzla doğrudan ilgilenen kimse olmayacaktır. Benzer şekilde öyp' den 50/d' ye geçirilen araştırma görevlileri birlikte hareket edip seslerini ilgililere duyurdular ve bu süreci en iyi şekilde atlattılar. Bizlerde birlikte hareket edip ilgili yerlere sesimizi duyurabilirsek yetkililer tarafından özellikle şu dönemde dikkate alınabiliriz diye düşünüyorum. Ek olarak günümüzde sosyal medyanın etkisini ve sonuçlarını her haberde gözlemleyebiliyoruz. Dolayısıyla bu süreçte twitter da etkin bir şekilde kullanılabilir diye düşünmekteyim hocam..Teşekkürler..İyi akşamlar.

Dediklerinize katılıyorum. Ancak platformun "50/d enstitü kadrosundaki araştırma görevlileri" şeklinde değil, direkt olarak "50/d öncelikli alanlar arş. gör'ler" olarak açılması gerektiğini düşünüyorum. Öncelikli alan olmayıp, yine 50/d'li olan araştırma görevlileri zaten hep vardı, onların yönetmelikleri de neredeyse tamamen belli. Asıl sıkıntı, biz öncelikli alanlar araştırma görevlilerinin akibeti. Dolayısıyla böyle bir işe girilişilecekse, asıl konu öncelikli alanlar olmalıdır. Dediğim gibi, bu belirsizlikleri en büyük oranda yaşayan biziz, tüm 50/d'liler değil.

1-Öncelikli alanlar kadroları neden açıldı?
2-Bu kadroya girenler neden spesifik konularda eğitim görüyor?
3-Doktora tamamlandıktan sonra ne olacak? Eğer direkt olarak şutlanacak isek, tekrar soruyorum "Öncelikli alanlar kadroları neden açıldı?"

Eğer bir platform kurulacaksa, bu soruların cevaplarını aramak öncelik olmalı..