kesinlikle bir düzenleme yapılmalı bu konuda. Devletin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetiştirilmek üzere kadrolara alındık. Doktoramızı tamamladıktan sonra, tam uzmanlaşmaya başladığımız sırada, hadi güle güle diyecekler. Ne anladık o zaman öncelik alanlarda çalışmaktan? Herkesi direkt 33a'ya geçirsinler demiyorum, tabi ki kriterleri olsun, ancak bi ÖYP'de değiliz, eski tip direk 33a'lı olarak alınan arş. gör'de değiliz.
Öncelikli alanlar statüsü henüz YÖK'te bile tam oturmuş bir düzen değil, YÖK çalışanları bile konudan habersiz olabilyorlar, telefonlara çıkmıyorlar, maillere saçma cevaplar verebiliyorlar. Temel nedeni konuya hakim olmamalarıdır. Kesinlikle bir düzenleme yapılması gerekiyor öncelikli alanlar arş. gör'lerin akibeti hakkında.
İşin kötü tarafı hepi topu daha türkiye genelinde 1000 kişi bile değiliz. Sadece bu statüye ait bir platform yok sorunlarımızı konuşabileceğimiz. Ben dahil olmak üzere buraya yazdıktan sonra bir şekilde sorunu çözülen bir kişi bir daha uğramıyor buraya. Bakıyorum forumdaki başlıklara, sorulan sorulara, hep aynı sorular, bazılarının cevabı var bazılarının yok. Hazır yol yakınken aynı ÖYP konusunda yaratılan farkındalık gibi, biz öncelik alanlar arş gör'lerin de bir şekilde farkındalık oluşturması gerekiyor. Gerek bu sitede, gerek başka bir platformda.