Öncelikli alanlar tercihleri başladı mı?

Efsun.

Öğrenci
Görevime başladığımda tez dönemindeydim
Tercih yapmama gerek yoktu direkt kazandığım üniversitede başladım.
Fakat şimdi yükseklisans bitti
Üniversitemde de lisansüstü eğitim yok
Doktora için şimdi Tercih yapmak durumundayım
Öyp tercihleri açıldı kapandı sonuçlandı
Öncelikli alanları kaçırdım mı diye ödüm kopuyor
Benim gibi bekleyen var mı?

botcu

Öğrenci
Yaklaşık iki hafta önce YÖK eğitim bilgisi güncellenmesi açmıştı. Bu aralar da tercih sisteminin açılmasını bekliyoruz. Ancak ne zaman açılacağı hakkında kesin bilgi yok, ilgili departman telefonlara dahi cevap vermiyor.

botcu

Öğrenci
Daha tercih sistemi açılacak, sonra sonuçlar açıklanacak, kayıt için zaman verilecek... Asıl sıkıntı bulunduğumuzdan farklı bir şehre gidersek yaşanacak bence.

vateq

Öğrenci
Daha tercih sistemi açılacak, sonra sonuçlar açıklanacak, kayıt için zaman verilecek... Asıl sıkıntı bulunduğumuzdan farklı bir şehre gidersek yaşanacak bence.

bulunduğum şehirde 2 üniversite var, benim kadrom doktora programı olmayan yeni bir üniversitede, ancak diğer üniversitede hem doktora programı var, hem de öncelikli alan konumla ilgili çalışmaya müsait. Tercihlerde o okul açılmasa da bir şekilde oraya gitme şansım var mı? şehir değiştirmek çok yorucu geliyor kulağa.

FreeWill

Öğrenci
bulunduğum şehirde 2 üniversite var, benim kadrom doktora programı olmayan yeni bir üniversitede, ancak diğer üniversitede hem doktora programı var, hem de öncelikli alan konumla ilgili çalışmaya müsait. Tercihlerde o okul açılmasa da bir şekilde oraya gitme şansım var mı? şehir değiştirmek çok yorucu geliyor kulağa.

Ben de aynı durumdayım.

botcu

Öğrenci
Tercihler başladı arkadaşlar;

"Öncelikli Alanlardaki Araştırma Görevlisi Kadrolarına Atananların Lisansüstü Eğitimleri ile Diğer Hususlara İlişkin Usul ve Esaslar"ın Lisansüstü Eğitim Esasları başlıklı 3 üncü Bölümü'n 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasında belirtilen " Öncelikli alanlardaki kadrolara atanan araştırma görevlilerine, Yükseköğretim Yürütme Kurulunca belirlenen üniversitelerin belirlenen lisansüstü eğitim programlarında lisansüstü eğitim yaptırılması esastır ." hükmü uyarınca tercih işlemi başlamıştır.

İlgili araştırma görevlileri tercihlerini, https://yoksis.yok.gov.tr/TS web adresi üzerinden 09.02.2018 (saat 09.00) – 16.02.2018 (saat 17:00) tarihleri arasında yapabileceklerdir."