Öncelikli Alanlarda Araştırma Görevlisi

semih111213

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar ben bu sene aralık ayında açılan kadrolardan birini kazandım. Kayit yaptim şimdi güvenlik soruşturmasını bekliyorum. Sorum ise şu;
Yüksek lisans yaptığım üniversitede göreve başlayacağım. Burda yüksek lisansa devam edebiliyorum ama tez konum öncelikli alanda belirtilen konuda mi olacak yoksa istediğim konuyu çalışabiliyor muyum? Ilan sartinda doktora tezleri ilgili alanda yapilmali diyor YL tezi ile ilgili bir bilgi yok.
Bir diğer sorum ise;
Yüksek lisans bittiginde Doktora egitimime burdan devam edebiliyor muyum? Yoksa tercih mi yapıyoruz ?

vateq

Öğrenci
şuan ki tez konunuz eğer atandığınız öncelikli alanlar konusu ile örtüşüyorsa, tez aşamasında olduğunuz için bulunduğunuz okulda yüksek lisansınız bitene kadar kalmanıza müsade edilir (eğer siz talep ederseniz). eğer talep etmezseniz tercih döneminde tercih yaparak başka bir üniversiteye gönderilirsiniz. ilanda olup olmaması bir kriter değil, kadronun mevzuatı bu şekilde. doktora eğitimize bulunduğunuz yerde devam edemiyorsunuz ne yazık ki. o aşamaya geldiğinizde (eğer yüksek lisansınızda tercih yapmamışsanız) sizden tercih yapmanız istenecek, burası kesin.

intifadatr

Öğrenci
şuan ki tez konunuz eğer atandığınız öncelikli alanlar konusu ile örtüşüyorsa, tez aşamasında olduğunuz için bulunduğunuz okulda yüksek lisansınız bitene kadar kalmanıza müsade edilir (eğer siz talep ederseniz). eğer talep etmezseniz tercih döneminde tercih yaparak başka bir üniversiteye gönderilirsiniz. ilanda olup olmaması bir kriter değil, kadronun mevzuatı bu şekilde. doktora eğitimize bulunduğunuz yerde devam edemiyorsunuz ne yazık ki. o aşamaya geldiğinizde (eğer yüksek lisansınızda tercih yapmamışsanız) sizden tercih yapmanız istenecek, burası kesin.

Doktorayı atanılan üniversite dışında yapmak mümkün mü peki hocam?