öncelikli alanlardaki araştırma görevlisi kadrolarına atananların doktora eğitimleri

araşgör8

Öğrenci
Ben 50 d'li araştırma görevlisi olarak devlet üniversitesinde yükseklisans yaparken atandım. Kendi kurumumda dotora programı henüz yok. Ağustosta doktoraya başvuracağım. Devlet üniversitesi dışında özel vakıf üniversitelerinde de şansımı denemek istiyorum.

Bizimle ilgili bildiğim tek yönetmelik nisanda çıkan "ÖNCELİKLİ ALANLARDAKİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ KADROLARINA
ATANANLARIN LİSANSÜSTÜ EĞİTİMLERİ İLE DİĞER HUSUSLARA İLİŞKİN
USUL VE ESASLAR" Fakat her şey yeterşnce açık değil.

50d'liler kesin olarak vakıf üniversitesinde doktora yapabiliyormu öğrenmek istiyorum.

Aranızda 50 d li olup özel vakıf üniversitesinde doktoraya başvuran, giren, ya da başvuracak olan, konu ile ilgili net bilgisi olan var mı acaba ?

A

Akademik Forum

Guest
Bende aynı kadrodayım, bu dönem doktoraya başvurmak istiyorum. Usul ve esaslar net değil, yerleştirme döneminden bahsediyor, Eylül ayı öyp liler gibi bizim içinde kadro açılacağı söyleniyor fakat kesin bilgi değil. Usul ve esaslara bakarsanız doktora eğitimi görevlendirme için vakıf üniversiteleri ile ilgili ibareler var bu durumda kabul ediliyordur diye düşünmekteyim. Yök bizim kadrolar ile ilgili belirsizliği açıklasa çok iyi olacak. Usul ve esaslar yerleştirme döneminde ilan edilir diye bir ibare var, hangi puan ile nasıl başvuru yapacağız. Öyp lileri dil kursuna göndererek 65 puan istedi, bizim şartlarımız neler. Herkes bireysel sınav ile kendisi başvuru yapamaya çalışıyor maden yök yerleştirecek insanlar tekrar neden sınav stresi yaşasın, belirsizlikler netleşmeli

Fzt sinem

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Ben de aynı kadrodan atandım yüksek lisansımı tamamladım. Şimdi de doktora için başvuru yaptım sınavı bekliyorum. Ancak 1 ay içerisinde doktoraya başlayamazsam ilişki kesme durumunun oldupunu duydum acaba doğru mudur?

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhaba. Ben de aynı kadrodan atandım yüksek lisansımı tamamladım. Şimdi de doktora için başvuru yaptım sınavı bekliyorum. Ancak 1 ay içerisinde doktoraya başlayamazsam ilişki kesme durumunun oldupunu duydum acaba doğru mudur?

Bugünkü kararlarla bunun önü alındı. Sorun yok. Ayrıntısı için YÖK'ün sitesine bakın.