Herkese Merhaba, 35. madde kapsamında X üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum ve 1 hafta sonra yani 2 ekim'de tez savunmasına gireceğim, tezimin onaylanması durumunda 35. madde kapsamında halihazırda yüksek lisans yaptığım üniversitesinin doktora programına dilekçe ile geçiş yapacağım. Ancak KHK ile 50d'ye dönüştürülen kadromun tekrar 33'a ya atamasının yapıldığına dair belge, ÖYP ile atandığım üni'den, 35 ile görev yaptığım üni'ye gönderilmiş olup, bugün bana 35 ile görev yaptığım okulun ebys sistemi üzerinden gönderildi ayrıca enstitüdeki tahakkuk'tan arayıp çağırdılar. Tahakkuk'a gittim ve oradaki yetkiliye, şimdi ilişik kesip öyp ile atandığım üni'ye dönersem 35. maddenin bozulacağını ve doktoraya dilekçe ile geçiş yapamayacağımı, dönem sonundaki kontenjanları beklemek durumunda kalacağımı ve ALES geçerliliğinin 5 yıldan 3 yıla düşürülmesiyle 2015 sonbahar tarihli ales'imin geçen ay geçerliliğini kaybettiğini, bu durumda 2018 kasım'daki yani 1 ay sonraki ALES'ten 70 üstü alamayacağım takdirde doktora kontenjanlarına da başvuramayacağımı, dolayısıyla YL bitirip doktoraya başlamadığım için ÖYP ile ilişiğimin kesileceğini anlattım. Tahakkuktaki yetkili, o zaman senin 33a'ya atama yazını şimdi sana tebliğ etmeyelim, haftaya savunmanı yap, doktora dilekçeni ver, ondan sonra buraya tekrar gel o zaman tebliğ edelim dedi. Sormak istediğim soru şu; Bana EBYS üzerinden gelen yazı ile bu belge bana tebliğ edilmiş sayılır mı? Yoksa tebliğ edilebilmesi için belgenin bana imza karşılığı verilmesi mi gerekir ? Eğer EBYS üzerinden gelen yazı ile tebliğ edilmiş sayılıyor ise tahakkuktaki yetkilinin dediği tebliğ tarihini geciktirmek mümkün almayacak. Bu durumda ilişik kesmeyi en fazla ne kadar süre geciktirebilirim, bu sürenin yasal bir sınırı var mıdır? Örneğin 25.09.2018'de atama yazım bana tebliğ edilmiş sayılırsa en geç ne zaman ilişik kesebilirim. İlişik kesmeden önce doktoraya başlamam hayati önem taşıyor, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirler ise çok sevinirim. Bu kadar uzun bir yazıyı okuyup da cevap veren bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.