öyp den 50d ye geçenlerden aynı üni de lisanüstü basvurularını kacıranlar

flamet

Öğrenci
öyp den 50d ye 1 eylülde geçirildim. ancak yuksek lısans mezunıyetımı yenı alabıldıgım için oyp nın bekleme hakkını kullanacakken artık boyle bı hakkım yok. aynı unıversıtede doktora programı oldugundan merkezı basvurulara basvurmadım. Tabiki unıversıtenın normal basvuru surecı hazıran ve temmuz aylarında tamamlandı. bu durumda doğru olan Şubat basvurularına kadar kadroda kalmamdır diye düşünüyorum. sizce atılabilir miyim

dpd06

Öğrenci
Dilekçe vererek direk doktoraya başlayabilirsiniz, enstitünüzle görüşün. Beklemeden alabilirler. Ben yükseklisansa başlarken kayıt tarihi geçmişti ama önceki kararlara dahil edildi

Ö

öypdoktora

Guest
ÖYP li olup dil puanı olmadan YL sonrası doktora kaydı

Merhbalar dpd06 hangi üniversitede kaydınız yapıldı ? şu an aynı durumdayım YL bitti doktoraya başlıcam. Rektörlük böyle bir örneği varsa kabul edebilir durumumu. sizden ricam hangi üniv bölüm kabul etti. Örnek teşkil etmesi açısından çok hızlı cevaplarsanız sevinirim. Bi de benim dil puanımın süresi geçti sizden tekrar dil istediler mi dilim yok şu an başta 65 almıştım ÖYP ye öyle başvurmuştum. Cevaplarsanız sevinrim..

N

NAkademikNN

Guest
Merhbalar dpd06 hangi üniversitede kaydınız yapıldı ? şu an aynı durumdayım YL bitti doktoraya başlıcam. Rektörlük böyle bir örneği varsa kabul edebilir durumumu. sizden ricam hangi üniv bölüm kabul etti. Örnek teşkil etmesi açısından çok hızlı cevaplarsanız sevinirim. Bi de benim dil puanımın süresi geçti sizden tekrar dil istediler mi dilim yok şu an başta 65 almıştım ÖYP ye öyle başvurmuştum. Cevaplarsanız sevinrim..

Merhaba
Ben de aynı duruyumdayım. YL 2 eylül de bitti doktoraya eski usul dilekçe ile başlarım diye normal doktora başvurularına başvurmadım. Şimdide üniversitem bu şekilde alamayacaklarını söylüyor. Bu şekilde olup durumunu çözen var mı? Hangi maddeye neye göre alım yapılması gerekiyor.

dpd06

Öğrenci
Eskişehir Osmangazi üni, sosyal bilimler enstitüsü ancak kendi enstitünüzü bağlı bu iş, olmaz derlerse olmaz, örnek göstermeniz pek işe yaramaz bence.

Furkannnnn

Öğrenci
Benim 35le görevli olduğum üniversite de YL'den DR'e geçişte YÖK onayı çıkmadan hiçbir şey yapamayacağını söyledi.

Ben de açıkta kalmamak için tercih yaptım.

Şu anda bir yere yerleştim doktora için, gitmezsem senet devreye girer mi?

çünkü gitmek istemiyorum.

çünkü zaten yl yaptığım yerde devam dilekçemi verdim ve onayımı bekliyorum.

teşekkür ederim.
iyi akşamlar.

flamet

Öğrenci
şubat başvurularına kadar doktoraya özel öğrenci olarak başvurmayı düşünüyoruz. Umarım bu sırada kadroyla ilişiğimiz kesilmez