Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
ÖYP ile İlgili Birkaç Soru...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="eczak" data-source="post: 138984" data-attributes="member: 26036"><p>1-2 yıl+1yıl toplam 3 yıl yüksek lisans için ve 4+2 toplam 6 yıl doktora için (artı dan sonra belirttiklerimde öyp ödeneklerinden faydalanamazsınız) süreniz var. bu sürelerde bitirememişseniz kadronuzla ilişiğiniz kesilir. araştırma görevlisi statüsünden çıkarsınız ama yüksek lisans veya doktoraya devam edersiniz. cümlenizin geri kalanında ki durumu hayal edemedim. yüksek lisans okuyan arkadaşlar cevap verebilirler.</p><p>2- ÖYP yi kazandığınız zaman araştırma görevlisi statüsüyle başlarsınız. yani "öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı" olur kadronuz. Normal şartlar altında doktoradan sonra(arş. gör. dr. olduktan sonra yanş) yrd.doç. dr.- doç. dr.- prof.dr şeklinde yükselirsiniz ve yrd.doç. kadronuzla beraber öğretim üyesi kapsamına girersiniz. öğretim görevlisi bu kadroların dışındadır öyp ile de alakası yok zaten. araştırma görevlisi olarak doktora bitirdikten sonra veya illa doktora bitirdikten sonra değil üniversitenin ihtiyacına göre yan olarak şart koyarlar öğretim görevlisi, uzman, okutman gibi kadrolar açılır. bunların yükselmesi yoktur. </p><p>Ayrıca sorunuzun devamında dil puanınız 60 olarak belirtmişsiniz. bir üniversitenin sizin bitirdiğiniz lisans bölümüne başvurdunuz ve istediğiniz bir anabilim dalı/bölümde yüksek lisans yapmaya hak kazandınız. statünüz araştırma görevlisi olur ve maaş alırsınız; ancak 2 sene içinde dil puanınızı 65 e getirmek zorundasınız. zaten ilk 6 ay yüksek lisansa başlayamayacak ve zorunlu yurtiçi dil kursuna gideceksiniz. </p><p>3- ÖYP'yi kazandıktan sonra lisansüstü hayatınız ikiye ayrılır. 1. si kazandığınız üniversitede yl ve doktora yaparsınız zorunlu hizmet zorunluluğunuz olmaz istediğiniz zaman istifa edebilirsiniz 2. si kazandığınız üniversite dışında büyük bir üniversiteye 35. madde görevlendirmesiyle gidersiniz. lisansüstü hayatınız boyunca o üniversitede araştırma görevlisi olur maaşınızı o üniversiteden alırsınız; ancak doktor ünvanını aldıktan sonra zorunlu hizmet için ilk atandığınız üniversiteye geri dönersiniz. yüksek lisansınızı bitirdiğinizde doktora programına otomatik devam ediyorsunuz zaten. ekstradan tekrar başvuru sınav atanma vs. yok. ben direkt doktora öğrencisi olduğumdan yüksek lisans yapmış olan arkadaşlardan daha detaylı bilgi verirler.</p><p>sorunuzun devamına gelince, ÖYP ile atandığınız üniversitede (yani yukarıda belirttiğim 1. şıktaki durum oluşursa) doktora programı varsa atandığınız üniversite sizi bırakmaz doktoraya oradan devam edersiniz. 2. durumda da görevlendirmede olduğunuz üniversitede lisansüstüne devam edersiniz çünkü oraya da naklen atama olmuş oluyorsunuz. </p><p>4- ÖYP'ye geçiş diye bir şey yok. ÖYP 33/a maddesine göre alesin %60 dil puanının %15 i ve not ortalamasının %25 ini alarak hesapladığınız puana göre açılan kontenjanlara başvurursunuz ve merkezi olarak atanırsınız. hali hazırda yüksek lisans öğrencisi iken şayet ÖYP'yi herkes gibi başvurup puanınızla kazandıktan sonra yine yukarıda belirttiğim iki duruma göre konuşursak 1. şık oluşursa atandığınız üniversitede yüksek lisans programı varsa ve yüksek lisansı o sırada başka bir üniversitede yapıyorsanız atandığınız üniversite kaydınızı kendilerine aldırır. yüksek lisans yaptığınız üniversiteyi bırakır ve atandığınız yere devam edersiniz. 2. şıktaki durum varsa eğer, atandığınız üniversite sizi 35. maddeyle görevlendirecekse direkt olarak üniversiteniz YÖK'e yazı gönderir ve lisansütü için açılan ikinci kontenjanlara başvurmadan yüksek lisans yaptığınız üniversitede görevlendirilirsiniz. (tabii yüksek lisans yaptığınız üniversitenin de öyp üniversitesi olması gerekir yoksa YÖK kurul kararını beklersiniz, onaylanmazsa YÖK'ün açtığı kontenjanlara başvurursunuz ve üniversiteniz yine değişir)</p><p>5- Dil puanınız 65 in altındaysa zorunlu yurtiçi dil kursuna devam edersiniz. 2 yıl içinde 65 i geçemezseniz ilişiğiniz kesilir, dil puanınız 65 in üzerindeyse isteğe bağlı olarak yurtdışı dil kursuna en fazla 6 ay süreyle gidersiniz. örneğin dil puanınız 65 ve ÖYP yi kazandınız. yüksek lisans/doktora için dil puanı 70 isteyen üniversiteye lisansüstü eğitim için başvuramazsınız. sizin diliniz zaten 60 olduğundan normalde 55 puanla doktoraya alan üniversitelere bile gidemeyeceksiniz. önce zorunlu dil kursu şart olacak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="eczak, post: 138984, member: 26036"] 1-2 yıl+1yıl toplam 3 yıl yüksek lisans için ve 4+2 toplam 6 yıl doktora için (artı dan sonra belirttiklerimde öyp ödeneklerinden faydalanamazsınız) süreniz var. bu sürelerde bitirememişseniz kadronuzla ilişiğiniz kesilir. araştırma görevlisi statüsünden çıkarsınız ama yüksek lisans veya doktoraya devam edersiniz. cümlenizin geri kalanında ki durumu hayal edemedim. yüksek lisans okuyan arkadaşlar cevap verebilirler. 2- ÖYP yi kazandığınız zaman araştırma görevlisi statüsüyle başlarsınız. yani "öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı" olur kadronuz. Normal şartlar altında doktoradan sonra(arş. gör. dr. olduktan sonra yanş) yrd.doç. dr.- doç. dr.- prof.dr şeklinde yükselirsiniz ve yrd.doç. kadronuzla beraber öğretim üyesi kapsamına girersiniz. öğretim görevlisi bu kadroların dışındadır öyp ile de alakası yok zaten. araştırma görevlisi olarak doktora bitirdikten sonra veya illa doktora bitirdikten sonra değil üniversitenin ihtiyacına göre yan olarak şart koyarlar öğretim görevlisi, uzman, okutman gibi kadrolar açılır. bunların yükselmesi yoktur. Ayrıca sorunuzun devamında dil puanınız 60 olarak belirtmişsiniz. bir üniversitenin sizin bitirdiğiniz lisans bölümüne başvurdunuz ve istediğiniz bir anabilim dalı/bölümde yüksek lisans yapmaya hak kazandınız. statünüz araştırma görevlisi olur ve maaş alırsınız; ancak 2 sene içinde dil puanınızı 65 e getirmek zorundasınız. zaten ilk 6 ay yüksek lisansa başlayamayacak ve zorunlu yurtiçi dil kursuna gideceksiniz. 3- ÖYP'yi kazandıktan sonra lisansüstü hayatınız ikiye ayrılır. 1. si kazandığınız üniversitede yl ve doktora yaparsınız zorunlu hizmet zorunluluğunuz olmaz istediğiniz zaman istifa edebilirsiniz 2. si kazandığınız üniversite dışında büyük bir üniversiteye 35. madde görevlendirmesiyle gidersiniz. lisansüstü hayatınız boyunca o üniversitede araştırma görevlisi olur maaşınızı o üniversiteden alırsınız; ancak doktor ünvanını aldıktan sonra zorunlu hizmet için ilk atandığınız üniversiteye geri dönersiniz. yüksek lisansınızı bitirdiğinizde doktora programına otomatik devam ediyorsunuz zaten. ekstradan tekrar başvuru sınav atanma vs. yok. ben direkt doktora öğrencisi olduğumdan yüksek lisans yapmış olan arkadaşlardan daha detaylı bilgi verirler. sorunuzun devamına gelince, ÖYP ile atandığınız üniversitede (yani yukarıda belirttiğim 1. şıktaki durum oluşursa) doktora programı varsa atandığınız üniversite sizi bırakmaz doktoraya oradan devam edersiniz. 2. durumda da görevlendirmede olduğunuz üniversitede lisansüstüne devam edersiniz çünkü oraya da naklen atama olmuş oluyorsunuz. 4- ÖYP'ye geçiş diye bir şey yok. ÖYP 33/a maddesine göre alesin %60 dil puanının %15 i ve not ortalamasının %25 ini alarak hesapladığınız puana göre açılan kontenjanlara başvurursunuz ve merkezi olarak atanırsınız. hali hazırda yüksek lisans öğrencisi iken şayet ÖYP'yi herkes gibi başvurup puanınızla kazandıktan sonra yine yukarıda belirttiğim iki duruma göre konuşursak 1. şık oluşursa atandığınız üniversitede yüksek lisans programı varsa ve yüksek lisansı o sırada başka bir üniversitede yapıyorsanız atandığınız üniversite kaydınızı kendilerine aldırır. yüksek lisans yaptığınız üniversiteyi bırakır ve atandığınız yere devam edersiniz. 2. şıktaki durum varsa eğer, atandığınız üniversite sizi 35. maddeyle görevlendirecekse direkt olarak üniversiteniz YÖK'e yazı gönderir ve lisansütü için açılan ikinci kontenjanlara başvurmadan yüksek lisans yaptığınız üniversitede görevlendirilirsiniz. (tabii yüksek lisans yaptığınız üniversitenin de öyp üniversitesi olması gerekir yoksa YÖK kurul kararını beklersiniz, onaylanmazsa YÖK'ün açtığı kontenjanlara başvurursunuz ve üniversiteniz yine değişir) 5- Dil puanınız 65 in altındaysa zorunlu yurtiçi dil kursuna devam edersiniz. 2 yıl içinde 65 i geçemezseniz ilişiğiniz kesilir, dil puanınız 65 in üzerindeyse isteğe bağlı olarak yurtdışı dil kursuna en fazla 6 ay süreyle gidersiniz. örneğin dil puanınız 65 ve ÖYP yi kazandınız. yüksek lisans/doktora için dil puanı 70 isteyen üniversiteye lisansüstü eğitim için başvuramazsınız. sizin diliniz zaten 60 olduğundan normalde 55 puanla doktoraya alan üniversitelere bile gidemeyeceksiniz. önce zorunlu dil kursu şart olacak. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
ÖYP ile İlgili Birkaç Soru...