Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
ÖYP ile İlgili Birkaç Soru...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gamze" data-source="post: 138992" data-attributes="member: 8148"><p>Aklınıza takılan kısımları dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım.</p><p></p><p>2. Dil puanınız 65'in altındaysa öncelikle dil kursuna gitmeniz gerekiyor. Dil barajını aşmadığınız sürece ÖYP kapsamında lisansüstü eğitim alamazsınız. Dil barajını geçme süresi 2 yıl bu süre içerisinde geçemezseniz ÖYP programından atılırsınız. Arkadaşın 2 yıldan kastettiği bu. 6 ay kısmına gelecek olursak Aralıkta bu puanla yani 65i geçmeden yerleşirseniz dil kursuna gitmeniz gerekiyor, bu kursa katılmak barajı geçemeyenler için zorunlu. Bu da lisansüstü eğitime başlamanızı en az 6 ay geciktirir. Biliyorsunuz lisansüstü eğitimi için yılda 2 kere alım yapılıyor ara dönemi dil barajı yüzünden kaçıracaksınız. </p><p></p><p>3. Eğer ÖYP ile atandığınız/kazandığınız üniversite ÖYP bünyesinde lisansüstü eğitim vermiyorsa başka üniversiteye gideceksiniz ama bu durum otomatik olmuyor. Belirli dönemlerde YÖK ÖYP'liler için lisansüstü eğitim yapılabilecek üniversiteleri ve bölümleri açıklar. Bunlardan seçeceksiniz. Şimdiye kadar bireysel başvuru oluyordu ama bundan sonra merkezi sistemle yerleşim olacak. Yani bu lisansüstü eğitim listeleri açıklandığında isteğinize göre sıralama yapacaksınız, bu sıralamadaki bir üniversiteye ÖYP puanınıza göre yerleşeceksiniz. Aynı üniversiteye giriş sistemi gibi. Burdaki eğitiminiz bitince ilk kazandığınız üniversiteye dönüp zorunlu hizmetinizi tamamlıyorsunuz.</p><p></p><p>Kendi üniversitenizden eğitim için başka yere gittiğinizde görevlendirmenizi sadece yüksek lisans için veya hem yüksek lisans hem doktora için alabiliyorsunuz. Yani görevlendirmeniz çıktığında hangi süreyle olduğu hemen hemen belli oluyor. Kazandığınız üniversite ÖYP kapsamında doktora eğitimi veriyorsa yüksek lisans sonrası dönmenizi isteyebilirler. Yada tüm eğitiminizi başka bir üniversitede yaptırabilirler. Bu kazandığınız okulun durumuna bağlı. ÖYP kapsamında eğitim veren bir okulu kazanırsanız sizi eğitim için hiçbiryere göndermeyebilirler de.</p><p></p><p>4.Yükseklisans eğitimin 2. sınıfı tez dönemidir ve genellikle bu dönemde üniversite pek değiştirilmiyor. Atandığınız üniversitenin kabulüne göre başladığınız yerde yükseklisans eğitimini tamamlayıp dönebilirsiniz veya bahsi geçen örnekteki gibi Marmara'da yüksek yaparsınız. Bu durum tamamen okulun tutumuna bağlı. Yani Marmara isterse ve eğer ilanı lisans mezunu olmak şartı taşıyorsa İstanbul üniversitesindeki eğitiminizi saymayabilirler bile. Bu durumun insiyatifi kazandığınız okulda. Bazı üniversiteler de 2 üniversite arasında git-gel bile yaptırabiliyorlar. Kısacası kazandığınız üniversitenin kararına bağlı biraz da bu durum. Farklı örnekler mevcut olduğundan direk şunu yaparsınız diyemiyorum maalesef. 2. şıkta geçici bir görevlendirme alıyorsunuz araştırma görevlisi olarak. Tam olarak kafanızı karıştıran kısım nedir ? Ona göre açıklamaya çalışayım.</p><p></p><p>5. Dil puanınız 65'i geçmediği sürece ÖYP kapsamında hiçbir üniversitede yükseklisans eğitimi yapamazsınız. Bazı üniversiteler ingilizce ağırlıklı eğitim verdiği için bu dil puanını 70 yapabiliyor. Şartlarını sağlamazsanız gidemezsiniz. Yani üniversite dediğiniz gibi 'şartlarımı sağla gel' diyebilir. Başvuru şartlarına bakarken üniversitelerin kendi ilanlarına değil de ÖYP ilanı verilen kısımdaki şartlarını inceleyin. Ordaki şartları yerine getirmiş olmanız gerekiyor. Atanmayı diyorsanız zaten okulun ilk ilan şartı dil 70 ise ÖYP tercihinde orayı yazamazsınız çünkü ilan şartını sağlamıyorsunuz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gamze, post: 138992, member: 8148"] Aklınıza takılan kısımları dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım. 2. Dil puanınız 65'in altındaysa öncelikle dil kursuna gitmeniz gerekiyor. Dil barajını aşmadığınız sürece ÖYP kapsamında lisansüstü eğitim alamazsınız. Dil barajını geçme süresi 2 yıl bu süre içerisinde geçemezseniz ÖYP programından atılırsınız. Arkadaşın 2 yıldan kastettiği bu. 6 ay kısmına gelecek olursak Aralıkta bu puanla yani 65i geçmeden yerleşirseniz dil kursuna gitmeniz gerekiyor, bu kursa katılmak barajı geçemeyenler için zorunlu. Bu da lisansüstü eğitime başlamanızı en az 6 ay geciktirir. Biliyorsunuz lisansüstü eğitimi için yılda 2 kere alım yapılıyor ara dönemi dil barajı yüzünden kaçıracaksınız. 3. Eğer ÖYP ile atandığınız/kazandığınız üniversite ÖYP bünyesinde lisansüstü eğitim vermiyorsa başka üniversiteye gideceksiniz ama bu durum otomatik olmuyor. Belirli dönemlerde YÖK ÖYP'liler için lisansüstü eğitim yapılabilecek üniversiteleri ve bölümleri açıklar. Bunlardan seçeceksiniz. Şimdiye kadar bireysel başvuru oluyordu ama bundan sonra merkezi sistemle yerleşim olacak. Yani bu lisansüstü eğitim listeleri açıklandığında isteğinize göre sıralama yapacaksınız, bu sıralamadaki bir üniversiteye ÖYP puanınıza göre yerleşeceksiniz. Aynı üniversiteye giriş sistemi gibi. Burdaki eğitiminiz bitince ilk kazandığınız üniversiteye dönüp zorunlu hizmetinizi tamamlıyorsunuz. Kendi üniversitenizden eğitim için başka yere gittiğinizde görevlendirmenizi sadece yüksek lisans için veya hem yüksek lisans hem doktora için alabiliyorsunuz. Yani görevlendirmeniz çıktığında hangi süreyle olduğu hemen hemen belli oluyor. Kazandığınız üniversite ÖYP kapsamında doktora eğitimi veriyorsa yüksek lisans sonrası dönmenizi isteyebilirler. Yada tüm eğitiminizi başka bir üniversitede yaptırabilirler. Bu kazandığınız okulun durumuna bağlı. ÖYP kapsamında eğitim veren bir okulu kazanırsanız sizi eğitim için hiçbiryere göndermeyebilirler de. 4.Yükseklisans eğitimin 2. sınıfı tez dönemidir ve genellikle bu dönemde üniversite pek değiştirilmiyor. Atandığınız üniversitenin kabulüne göre başladığınız yerde yükseklisans eğitimini tamamlayıp dönebilirsiniz veya bahsi geçen örnekteki gibi Marmara'da yüksek yaparsınız. Bu durum tamamen okulun tutumuna bağlı. Yani Marmara isterse ve eğer ilanı lisans mezunu olmak şartı taşıyorsa İstanbul üniversitesindeki eğitiminizi saymayabilirler bile. Bu durumun insiyatifi kazandığınız okulda. Bazı üniversiteler de 2 üniversite arasında git-gel bile yaptırabiliyorlar. Kısacası kazandığınız üniversitenin kararına bağlı biraz da bu durum. Farklı örnekler mevcut olduğundan direk şunu yaparsınız diyemiyorum maalesef. 2. şıkta geçici bir görevlendirme alıyorsunuz araştırma görevlisi olarak. Tam olarak kafanızı karıştıran kısım nedir ? Ona göre açıklamaya çalışayım. 5. Dil puanınız 65'i geçmediği sürece ÖYP kapsamında hiçbir üniversitede yükseklisans eğitimi yapamazsınız. Bazı üniversiteler ingilizce ağırlıklı eğitim verdiği için bu dil puanını 70 yapabiliyor. Şartlarını sağlamazsanız gidemezsiniz. Yani üniversite dediğiniz gibi 'şartlarımı sağla gel' diyebilir. Başvuru şartlarına bakarken üniversitelerin kendi ilanlarına değil de ÖYP ilanı verilen kısımdaki şartlarını inceleyin. Ordaki şartları yerine getirmiş olmanız gerekiyor. Atanmayı diyorsanız zaten okulun ilk ilan şartı dil 70 ise ÖYP tercihinde orayı yazamazsınız çünkü ilan şartını sağlamıyorsunuz. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
ÖYP / Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı
ÖYP Yönetmelikleri
ÖYP ile İlgili Birkaç Soru...