ÖYP programı, Yönlendirilmiş yani İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı ??

göçmen kuş

Öğrenci
ÖYP programı,Yönlendirilmiş yani İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı ??

:afro::love_heart::afro: Mesela Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi.Üniversitemiz
 bulut teknolojisi,
 nesnelerin interneti,
 sosyal ağlar
 büyük veri (data analitiği) konusunda uzmanlaşacakmış,bundan önceki 3 üniversite hangi alanda uzmanaşacak.Yada bu iş ve işlemler nasıl yapılacak daha fazla bilgisi olan varmı:afro::love_heart::afro:

Son düzenleme:

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Hocam, geçen ÖYP alımlarında özel şartlı 10'ar kişilik kadro ilanları vardı hatırlıyorsanız.
Bu o ilanlarla aynı mantıkta olacak gibi görünüyor.
YÖK'ün belirlediği üniversitelerde yüksek lisans ve doktora yapıp, belirlenen üniversitelerde üzerinde yoğunlaştığımız dalda akademik çalışmalar yapacağız. Böylece yeni açılan ve gelişmekte olan ya da teknik açısından çok gelişmemiş üniversitelerin belirli bir alanda uzmanlaşması sağlanacak. İTÜ, ODTÜ, İYTE, GYTE gibi üniversitelerde yetişen akademisyenler belirli üniversitelerde güzel çalışmalar yapabilecek.
Fakat önemli nokta senet imzalamak zorunda kalacağız atandığımız takdirde. Bu yüzden tercih yapacak arkadaşlar buna dikkat etmeli. Geçen alımlarda bu yüzden kadro yakanlar ya da atanıp istifa edenler oldu ve gerçekten üzüldüm.
Kişisel görüşüme gelirsek bence gerçekten hakkıyla uygulandığı takdirde sistem iyi. Sadece hakkıyla uygulayabilme meselesi var. :)
Atama şekli de %80 ihtimalle alan sınavı yapılacak. %40 Alan Sınavı+%15 YDS+%25 ALES+%20 GANO ile de ÖYP Puanı hesaplanıp ona göre yerleştirilme yapılacak.
Bir de YÖK başkanının ÖYP kaldırılırken sarfettiği cari alımlar daha zor orada 50 YDS barajı var ÖYP'de yok sözünden hareketle 50 YDS barajı getirilebileceğini düşünüyorum. (Sadece kişisel kanaatim.)
Umarım hakedenler kadroları alır :)

Son düzenleme:

göçmen kuş

Öğrenci
:afro::love_heart::afro:Hocam aynı dilekleribende tekrarlıyorum.Bencede özel bir uygulama varsa o uygulamanın altından kalkabileceğini düşünenler oralara başvurup,sizin deyiminizle kadroları haketmeliler.Yalnız senet konusu nasıl bir uygulama onu hiç bilmiyorum.Birde ''Sosyal Ağlar'' denmiş,bu alana hangi bölümden alım yapılır acaba.:afro::love_heart::afro:

Son düzenleme:

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Hocam aynı dilekleribende tekrarlıyorum.Bencede özel bir uygulama varsa o uygulamanın altından kalkabileceğini düşünenler oralara başvurup,sizin deyiminizle kadroları haketmeliler.Yalnız senet konusu nasıl bir uygulama onu hiç bilmiyorum.

Açıklayayım. Bu kadrolara atandığımız takdirde bir önceki mesajımda belirttiğim üniversitelerde eğitim alacağız. Yani, yüksek lisans ve doktora eğitimimiz süresince eğitim aldığımız kurumlara görevlendirileceğiz. ÖYP'de de eğitim aldıktan sonra üniversiteye geri dönüşü garanti altına almak için eğitim süresi boyunca aldığımız maaş ve bir miktar fazlası (tam olarak miktarı hatırlamıyorum) gibi ciddi bir meblağın altına imza atma uygulaması mevcut. Ve bunun yanında üniversitelerin özelliklerini belirlediği 2'de kefiliniz(memur, memur emeklisi vs.) olmak zorunda senet için.

"Sosyal Ağlar" alanı daha çok yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve türevlerini ilgilendiriyor sanırım. Recep Tayyip Erdoğan üniversitesindeki kadrolara muhtemelen bu alanlardan başvuru alınır.

Son düzenleme:
Ö

öyplilerden

Guest
Merhaba Hocam,
Bende yönlendirilmiş ÖYP kapsamında atanmış bir araştırma görevlisiyim,
Gördüğünüz bölüm isimlerine ayrı ayrı alım yapılmıyor, toplu alım yapılıp, yök tarafından 3 üniversiteye şansınıza göre dağıtılıyorsunuz, eğitim alacağınız üniversiteyi seçme şansınız bulunmamakta. Sonrasında yönlendirildiğiniz üniversitedeki öğretim görevlisi mevcudiyetine göre alanlardan birinde uzmanlaşıyorsunuz. Recep tayip erdoğan üniversitesi bulut sistemleri, ve nesnelerin interneti alanına Bilgisayar Mühendislerini, Elektrik elektronik Mühendislerini ve yazılım mühendislerin kapsayacak şekilde ortak bir alım yapmıştı. Bundan sonraki alımlarda yine aynı yollar izlenecektir diye düşünüyorum