ÖYP'den İstifa Edip, YLSY'de Atanmak

kelhasan

Öğrenci
arkadaşlar merhaba, ben öyp ekim ayında atanmıştım. ylsy kılavuzu açıklandıktan sonra kadrolar daha cazip geldi açıkçası. eğer tercih yapsam tam olarak işin seyri nasıl değişir. daha işe başlamadım. senet imzalamadım. istifa olayı nasıl gerçekleşir. ne zaman gerçekleşir. tam olarak ylsy de bir kadroya atandığımı gördükten sonra mı istifa edecem yada muvafakatname ile de hallolacak bir iş mi? tam olarak süreci anlatabilir misiniz?

Gökhan60

Öğrenci
hocam kusura bakmayın ama madem gönlünüz pek yoktu ve ylsy yi görünce oraya yöneldiniz o zaman neden öyp yi tercih ettiniz de bu kadroyu gerçekten isteyen başka birine mani oldunuz? Bence tercih ederken bu durumlar da göz önünde bulundurulmalı.

gregorsamsa

Öğrenci
Yani benim anlamadığım burda şunun veya bunun hakkını neden yediniz gibi insaftan kesinlikle uzak yargılarla; forumda cevap arayanlara sana cevap var sana yok gibi... açıkçası hiç hoş bir tavır değil ve tasvip etmiyorum...

- - - Güncellendi - - -

ben de şimdi öyp programında istanbuldayım ve hiç de memnun değilim şimdi yarın ayrılmak istediğimde suç mu işlemiş oluyorum... sonuçta kendime güveniyor ve "istenen" şartları taşıyorsam istediğim yere başvurabilmeliyim!

Gökhan60

Öğrenci
Yani benim anlamadığım burda şunun veya bunun hakkını neden yediniz gibi insaftan kesinlikle uzak yargılarla; forumda cevap arayanlara sana cevap var sana yok gibi... açıkçası hiç hoş bir tavır değil ve tasvip etmiyorum...

- - - Güncellendi - - -

ben de şimdi öyp programında istanbuldayım ve hiç de memnun değilim şimdi yarın ayrılmak istediğimde suç mu işlemiş oluyorum... sonuçta kendime güveniyor ve "istenen" şartları taşıyorsam istediğim yere başvurabilmeliyim!

suç işlemiş olduğunuzu zaten kimse söylemedi sadece olaya sizin yerinizde olmak isteyenlerin penceresincen bakmayı deneyin ve yapabilirseniz kendini onların yerine koyun. Buna ek olarak sizin kendinize güvenmeniz, gereken şartları sağlamanız istediğiniz gibi oradan oraya geçeceğiniz anlamına geliyorsa bu zaten en vahimi. Velhasıl senin soruna cevap var senin soruna cevap yok gibi bir durum da söz konusu değil olay sadece vicdani.

kelhasan

Öğrenci
kusura bakılacak bir şey yok arkadaşlar. o sizin düşünceniz. şahsen ilgilenmiyorum. zaten kimsenin kimseye cevap verme yükümlülüğü de yok. o yüzden benim için problem de yok. burada problem şu ben bunun cevabını bir şekilde öğrenirim zaten. sonuç itibariyle siz hem cevap vermemenizle hem de açık ta kalırsınız.

sidneh

Profesör
kusura bakılacak bir şey yok arkadaşlar. o sizin düşünceniz. şahsen ilgilenmiyorum. zaten kimsenin kimseye cevap verme yükümlülüğü de yok. o yüzden benim için problem de yok. burada problem şu ben bunun cevabını bir şekilde öğrenirim zaten. sonuç itibariyle siz hem cevap vermemenizle hem de açık ta kalırsınız.

Bu da hiçbir şekilde problem değil zaten, buyurun istediğiniz yerden öğrenin. Kimsenin açıkta kalacağı bir durum yok ortada.

lasteresitas

Öğrenci
hocam kusura bakmayın ama madem gönlünüz pek yoktu ve ylsy yi görünce oraya yöneldiniz o zaman neden öyp yi tercih ettiniz de bu kadroyu gerçekten isteyen başka birine mani oldunuz? Bence tercih ederken bu durumlar da göz önünde bulundurulmalı.

Hayır, sanki İsviçre, Kanada gibi her şeyin mükemmel bir düzenle işlediği ve insanların uzun vadelli planlarının hiçbir şekilde sekmediği bir ülkede yaşıyoruz; yeni başladığınız işte ne kadar maaş alacağınızı ayın 15'i gelmeden bilemediğiniz, devlet eliyle yapılan şeylerin sabah uyanınca bozulduğu bir ülke burası. O yüzden bu tarz şeyleri komik, amatör ve çocukça buluyorum.

Atanmıştır, maaşı beğenmemiştir; şehir beklediği gibi çıkmamıştır, hocaları beğenmemiştir, atandığı bölümle alakalı devlet tarafından yeni bir düzenleme yapılmıştır, bölüm kapatılmıştır, bölüm öğrenci almamıştır; her şey olabilir, her şey değişir. ya da hiçbir şey olmamıştır, keyfi böyle istemiştir, kime ne, sana ne? Yardım etmeyecekseniz yazmazsınız olur biter, bu konuda yardım etmiyoruz yazmak çok gülünç ve bir o kadar da ayıp.

Gökhan60

Öğrenci
Hayır, sanki İsviçre, Kanada gibi her şeyin mükemmel bir düzenle işlediği ve insanların uzun vadelli planlarının hiçbir şekilde sekmediği bir ülkede yaşıyoruz; yeni başladığınız işte ne kadar maaş alacağınızı ayın 15'i gelmeden bilmediğiniz, devlet eliyle yapılan şeylerin sabah uyanınca bozulduğu bir ülke burası. O yüzden bu tarz şeyleri komik, amatör ve çocukça buluyorum.

işte tüm bu belirttiğiniz çarpıklıkların nedeni zaten bizim iflah olmaz başkasının hakkının olabileceğini de gözetmeyen sonsuz bencil isteklerimiz. siz hazır kadronuz elinizde varken bir başkasını daha elde ettiğinizde o saydığınız çarpıklıklara bir yenisi daha eklemiş olacaksınız. bence asıl komik ve çocukça olan insanların ümit bağladığı ancak sizin komik ve çocukça bulduğunuz bu durum. iyi akşamlar.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

- - - Güncellendi - - -

Belki şurayı okursanız nedenini daha iyi anlayabilirsiniz; http://www.akademikpersonel.org/sit...ken-yeniden-atananlara-destek-vermiyoruz.html neden cevap vermediğimizi veya kimlere bu konuda cevap veremeyeceğimizi.

kelhasan

Öğrenci
işte tüm bu belirttiğiniz çarpıklıkların nedeni zaten bizim iflah olmaz başkasının hakkının olabileceğini de gözetmeyen sonsuz bencil isteklerimiz. siz hazır kadronuz elinizde varken bir başkasını daha elde ettiğinizde o saydığınız çarpıklıklara bir yenisi daha eklemiş olacaksınız. bence asıl komik ve çocukça olan insanların ümit bağladığı ancak sizin komik ve çocukça bulduğunuz bu durum. iyi akşamlar.

arkadaşlar, çok basit bir mantıkla kariyerin hakkında bir seçimdir bu yapılan. meb ile yök aynı sistemin içinde yapsaydı bahsettiğiniz size göre hak yeme olayına kimse bulaşmayacaktı. ikisi de sanki aynı kulvarlardaymış gibi konuşmalarınız bana çok amatörce geliyor. ben kendimi yurt dışında yurt içine göre daha iyi geliştireceğime inanırken sizin madem öyle niye öyp ekimde tercih yaptınız demeniz gerçekten çok amatörce. arkadaşım benim de bir hayatım var, garantiye almam gereken. burada ben hak yediğimi düşünmüyorum. öyp aralıkta tercih yapsaydım haklıydın. çünkü aynı kulvar. şimdi biz tamamen başka bir kulvardan bahsediyoruz.

gregorsamsa

Öğrenci
Açıkçası temel ilkelerde anlaştığımızı düşünüyorum. keyfi olarak tamamen fantezi olsun diye vb. sebeplerle başvuran başlayan mütemadiyen de yer değiştirenleri zaten ademisyen değil memur bile saymıyorum kendi adıma! benim özellikle anlatmak istediğim "gerçekten" makul bir sebebi olanlardır ve ben bunu ısrarla vurguluyorum ki herkesin kendine göre geçerli bir sebebi olabilir yer değiştirmek için fakat genel olan herkesin kabul edeceği sebeplerden bahsediyorum. yani tutup da burda her şeyi açık açık yazamıyoruz her zaman... bunun dışında zaten bu sistemde herkes her şekilde bilerek veya bilmeyerek birilerinin "hakkını" yiyebilir çünkü sistem müsait... ayrıca sitenin eleştiriye de açık olduğu ve bu olgunluğa sahip olduğunu düşünüyorum. ilk atandığımda siteden fazlasıyla yararlanmış ve işimi kolaylaştırdığının da altını çizeyim...