Özel Eğtimden Yüksek Lisans Yapmak İçin İzlenmesi Gereken Yollar Nelerdir?

The Ugly

Öğrenci
Merhaba.
Forumu rastlantı sonucu keşfettim ve gayet iyi oldu. Lisans eğitimimi 2016 yılında tamamladım. Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunuyum. Mevcut şartlar beni akademik kariyere doğru itiyor açıkçası. Ve ben eğer ki yüksek lisans yapıp akademik bir kariyer inşa edeceksem bu özel eğitimden olmalı derdim hep. (eskiden zihin engelliler diyordum, malum ismi değişti) Ve artık bu işi araştırmaya karar verdim.

Lisans eğitimim farklı bir bölüm. Özel Eğitimden yüksek lisans yapma ihtimalim var mı? Varsa eğer bu oran kaça tekabül eder?
Özel Eğitim'den yapılacak olan yüksek lisans eğitimi sizce mantıklı bir hareket mi?
Forumda yapılacak olan aramaya inanan biri olarak aradım ama bulamadım. Özel eğitimde akademik personel ilanına çıkan üniversiteler var mı? Varsa talepler ne durumda?
İngilizce bilgim YDS için yeterli değil. YDS puanı illa şart mı? Alesten kaç puan almalıyım?

Bir sürü soru var aklımda. Bana hem özel eğitim hem de genel yüksek lisans konusunda yardımlarınızı talep ediyorum.

Teşekkürler. İyi forumlar.

A

Akademik Forum

Guest
Bende sosyal bilgiler mezunuyum.Özel eğitim bölümünden yüksek lisans yapmamız durumunda kpss den özel eğitim öğretmeni olarak atanabiliyor muyuz