Özel Öğrenci Statüsünde Alınan Dersleri Yüksek Lisans Eğitiminde Saydırma

Fatih Aksoy

Öğrenci
Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. Geçen yıl Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimime başladım. Çalıştığım il İstanbul, bu yüzden derslerin takibi yönünden sıkıntı çekmekteyim. Çevreden duyduğum kadarıyla bu yılki yönetmelikte geçerli mazereti bulunan öğrencilerin (iş, sağlık gibi) özel öğrenci olarak tüm derslerini bulundukları ildeki üniversitelerden alabilecekler ve eğer çalıştıkları yerde eğitimlerini tamamlarlarsa kayıtlı olduğu üniversiteden diplomasını alacaklarmış. Bu durumda ben eğitimimi İstanbul'da alsam bile Gaziosmanpaşa Üniversitesi diploması alacağım.

Bu konu ile ilgili desteklerinizi rica ediyorum. Olumlu yanıt verecek arkadaşlar buraya ilgili maddeleri yazarlarsa çok mutlu olurum. Tekrardan iyi günler dilerim. Şimdiden teşekkürler.

cyngene

Öğrenci
Ben şuan Yükseklisans yapıyor olurdum üniversitede özel öğrenci statüsünde başlamıştım yüksek lisansıma, asele geçişimde bile problemler yaşadım, 2 ayrı üniversitedeki dersleri denkleştirmenin daha sıkıntılı olabileceğini düşünüyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar herkese iyi günler dilerim. Geçen yıl Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimime başladım. Çalıştığım il İstanbul, bu yüzden derslerin takibi yönünden sıkıntı çekmekteyim. Çevreden duyduğum kadarıyla bu yılki yönetmelikte geçerli mazereti bulunan öğrencilerin (iş, sağlık gibi) özel öğrenci olarak tüm derslerini bulundukları ildeki üniversitelerden alabilecekler ve eğer çalıştıkları yerde eğitimlerini tamamlarlarsa kayıtlı olduğu üniversiteden diplomasını alacaklarmış. Bu durumda ben eğitimimi İstanbul'da alsam bile Gaziosmanpaşa Üniversitesi diploması alacağım.

Bu konu ile ilgili desteklerinizi rica ediyorum. Olumlu yanıt verecek arkadaşlar buraya ilgili maddeleri yazarlarsa çok mutlu olurum. Tekrardan iyi günler dilerim. Şimdiden teşekkürler.

YOK HOCAm , dediğiniz şekilde olmasada sınırlı akts hesabı ile bazı dersleri bulunduğunuz ildeki veya kabul alabileceğiniz ve kayıtlı olduğunuz okulun da kabul edeceği bir okuldan ders alabilirsiniz. o da sanırım özel statüde olmuyordu ama emin değilim fakat bildiğim şey şu ki; bu konu ile ilgili sorabileceğiniz muhtemel sorularınızn cevabını halen kayıtlı olduğunuz okulun lisansütü yönetmeliğinde bulabilirsiniz.muhtemelen orada ayrıntısı ile anlatılmıştır. ayrıca ben iü mezunuyum. eğer illa istanbulda ders alıp saydıracaksanız en basit köklü okul YTÜ dür. bizim okul çok çok zordu ,şu kadarı varki iü de birkaç dersi 2 yıldan fazla tekrar tekrar alıp cc ile hatta dc-dd ile bile geçemeyen öğrenci ytü nün açtığı yaz okulunda alıp aa ile geçerek mezun oldu. ben başarı ile bitrdim ancak inanılmaz ders çalıştım. açıkça hayatımda en fazla ders çalıştığım dönem iü de geçirdiğim 4 yıl oldu. yani bu okulu çok sağlam ,geniş çaplı ve çalışırken her olasılığı düşünerek yapabileceğiniz bir çalışma dizaynı kurabileceğinizden emin değilseniz bu okuldan ders almayın.. başarılar dilerim.