Özel öğrenci statüsünde ders almayı tavsiye eder misiniz?

cloudly

Öğrenci
Arkadaşlar sonucunu beklediğim bir yer var orayı kazanamazsam özel öğrenci statüsünde ders almak istiyorum.2 dönemde toplam 4 ders alabiliyormuşuz.Fiyatlar yüksek o yüzden cidden yüksek lisansa başladığımda bu dersleri saydırabilir miyim merak ediyorum.Aranızda bu şekilde ders alıp yüksek lisansa başlayınca saydıranlar veya saydıramayanlar var mı?Tavsiye eder misiniz? Bu arada özel öğrenci olarak ders alacağım yer ile yüksek lisansa başlayacağım okul farklı olacak.

Son düzenleme:

finduilas

Profesör
Arkadaşlar sonucunu beklediğim bir yer var orayı kazanamazsam özel öğrenci statüsünde ders almak istiyorum.2 dönemde toplam 4 ders alabiliyormuşuz.Fiyatlar yüksek o yüzden cidden yüksek lisansa başladığımda bu dersleri saydırabilir miyim merak ediyorum.Aranızda bu şekilde ders alıp yüksek lisansa başlayınca saydıranlar veya saydıramayanlar var mı?Tavsiye eder misiniz? Bu arada özel öğrenci olarak ders alacağım yer ile yüksek lisansa başlayacağım okul farklı olacak.
Farkli okullarsa kesin olarak saydirirsiniz ya da saydiramazsiniz denilemez. Sayacak okula bagli.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

cloudly

Öğrenci
Farkli okullarsa kesin olarak saydirirsiniz ya da saydiramazsiniz denilemez. Sayacak okula bagli.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

Peki ben büyük ihtimalle Marmara'dan ders alacağım.Seneye de Ege, Dokuz Eylül veya İstanbul Üniversitesinde saydırmak istiyorum.Bu okulları arasam bana kesin cevap verebilirler mi sizce?Yani şu okulun derslerini şu okul kesin sayıyor diye bir şey var mıdır ki?

finduilas

Profesör
Peki ben büyük ihtimalle Marmara'dan ders alacağım.Seneye de Ege, Dokuz Eylül veya İstanbul Üniversitesinde saydırmak istiyorum.Bu okulları arasam bana kesin cevap verebilirler mi sizce?Yani şu okulun derslerini şu okul kesin sayıyor diye bir şey var mıdır ki?

Su okulun derslerini su okul sayiyor diye bir sey yok. Ararsaniz size disardan kac ders sayacaklarini soylerler. Ya da okulun lisansustu egitim yonetmeliginde yazilidir.

cloudly

Öğrenci
En fazla 4 tane sayabiliyorlarmış zaten de mutlaka birbiriyle yakın olan okullar vardır o yüzden sordum.Teşekkürler cevap için.Bir de bu şekilde ders alan arkadaşlar varsa görüşlerini bildirirse çok iyi olur.

engere

Öğrenci
En fazla 4 tane sayabiliyorlarmış zaten de mutlaka birbiriyle yakın olan okullar vardır o yüzden sordum.Teşekkürler cevap için.Bir de bu şekilde ders alan arkadaşlar varsa görüşlerini bildirirse çok iyi olur.

Bu konuyu esas yüksek lisansa başlamayı düşündüğünüz enstitü anabilim dalı hocalarıyla konuşun.Marmara'da devam etseniz zaten sayılır ama diğer enstitü anabilimdalları farklı yerlere genelde kuşkuyla yaklaşırlar.Dersler benzer ve büyük oranda içerikleri aynıysa ve hocalar birbirine yakınsa tanıyorlarsa muafiyet onayını verirler.
Tanıdığım özel öğrenciler genelde aynı yerde normal öğrenciliğe devam edip saydırdılar.Farklı yerler için de bunun imkanı elbette olur.

Son düzenleme:

cloudly

Öğrenci
Evet aynen dediğiniz gibi hocalarla konuşup çok benzeyen dersler almak lazım.Ancak o şekilde derslerin sayılma şansı artabilir.